کد خبر: 3462122
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۸
طیبی در اختتامیه مسابقات مناظره دانشجویان:

گفتمان پیشرفت و توسعه باید گفتمان غالب کشور باشد

گروه دانشگاه: رئیس جهاد دانشگاهی در آیین اختتامیه مسابقات ملی مناظره دانشجویان کشور گفت: گفتمان غالب کشور باید گفتمان پیشرفت و توسعه باشد و پیشرفت زمانی اتفاق می‌افتد که همه عناصر مرتبط با توسعه، یک‌ جا اتفاق افتد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی در آیین اختتامیه چهارمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان «نشان خواجه‌نصیرالدین طوسی» که عصر امروز دوشنبه ۳۰ آذرماه در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد به برشماری شاخص‌های عدالت پرداخت و گفت: این شاخص‌ها شامل توسعه عدالت، توسعه اخلاق، توسعه و اقتدار اقتصادی، اقتدار دفاعی و داشتن اقتصاد دانش بنیان در کشور است. اگر در کشور توسعه علمی خوبی شکل گرفته است و اگر اقتدار دفاعی به شکلی مطلوب رخ داده است ولی معضلات اجتماعی، رو به فزونی است به معنای درست نپیمودن مراحل توسعه است و اینکه همزمانی توسعه فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی رخ نداده است، یا جامعه را عقلانی و منطقی اداره نکرده‌ایم و باید جامعه را به شکل دانش بنیان اداره کنیم.
وی افزود: ضروری‌ترین اقدام برای حاکم شدن عقلانیت جهت پیشرفت کشور، تفاهم و گفت گوی همه اقشار نخبگان بر روی مسائل اصلی کشور است و قدم اول برای این منظور و پذیرش همدیگر، قبول صحبت منطقی بر مبنای اصول پذیرفته شده بین نخبگان است و بپذیریم که با هم صحبت و گفت‌وگو کنیم. با توجه به اینکه دانشجویان از اقشار برجسته کشور هستند، دانشگاه بهترین جایی است که می‌تواند بستر این فرهنگ سازی باشد.
رییس جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: اساس شکل گیری جهاد دانشگاهی نیز توسعه فرهنگی و توسعه علمی و فناورانه به عنوان زیرساخت‌های اصلی کشور است و باید در این زمینه‌ها اقدام به الگوسازی در کشور کند. گام‌های موفقی در این راستا در جهاد دانشگاهی برداشته شده است، از جمله این گام‌ها، موضوع انجام مناظره‌های دانشجویی در دانشگاه‌های کشور است تا بتواند ابتدا، عقلانیت را در فضای دانشجویی کشور نهادینه کند؛ اساس دین ما نیز بر تدبر و عقلانیت است و مناظره نیز در تاریخ دین اسلام مسبوق به سابقه است؛ پس از پیروزی انقلاب نیز مناظرات به شکل خوبی برگزار شد و مناظرات شهیدان: بهشتی، مفتح و مطهری نمونه‌های بسیار خوبی بود که متاسفانه انحرافی که به وسیله منافقین ایجاد شد و شهادت این بزرگواران منجر به قطع جریان مناظره در کشور گردید.
طیبی در ادامه عنوان کرد: خوشبختانه چند سالی است که مقام معظم رهبری این گفتمان را شروع و ترویج کرده‌اند و از این حرکت حمایت می‌کنند. جهاد دانشگاهی نیز از این فرصت استفاده کرد و این مسابقات را با نام یادواره خواجه نصیرالدین طوسی، فیلسوف بزرگ گفت‌و‌گو در فرهنگ و تمدن اسلامی-ایرانی اجرا کرد؛ هدف از اجرای این مسابقات تمرین و کسب آمادگی تحلیل منطقی و رفتار مناسب مناظره، تضارب آرا و حاکم شدن فضای عقلانی، رعایت اخلاق و منطق گفت‌و‌گو است که ضوابطی هم برای برگزاری مسابقات در نظر گرفته شده است.
وی تاکید کرد: مسابقات ملی مناظره دانشجویان باید وحدت، صمیمیت و همدلی را در بین دانشجویان تقویت کند و به تحکیم وحدت، همبستگی و هویت ملی بینجامد.
وی در پایان از تلاش سازمان دانشجویان و معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی در برگزاری این مسابقات قدردانی و ابراز امیدواری کرد: فضای حاکم بر مناظرات علاوه بر دانشگاه‌ها خیلی سریع بین سیاسیون و سایر نخبگان کشور حاکم شود تا فضای مناسبی برای پیشرفت کشور حاصل کند.

captcha