حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای حمایت از کرسیهای آزاد اندیشی، نقد و مناظرهِ شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، پیرامون چهارمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان گفت: مناظره دانشجویی تمرینی است برای کرسیهای آزاد اندیشی در سطح استادان دانشگاه و حتی در سطوح سیاسی.
وی افزود: این مسابقات علاوه بر اینکه باعث رشد جامعه دانشجویی و دانشگاهی میشود و برگزاری آن بسیار ضروری است؛ چگونگی گفتو گو و اخلاق مناظره کردن را نیز به دانشجویان آموزش میدهد. این مسابقات از آن جهت اهمیت دارد که در عرصه سیاست شاهدیم گاهی گروههای سیاسی اخلاق لازم برای گفتوگو را رعایت نمیکنند.
وی گفت: این نوع فعالیتی که جهاد دانشگاهی دنبال میکند، در واقع نوعی مدلسازی است؛ برای اینکه این اخلاق گفتوگو و روش علمی گفتوگو تمرین شود و طبیعتا به عنوان یک الگو در جامعه عینیت پیدا میکند و دیگران نیز استفاده میکنند و کاری بسیار ارزنده است.
دبیر شورای حمایت از کرسیهای نظریهپردازی، نقد و مناظره عنوان کرد: برای کیفیتر شدن مسابقات، گزارههای مورد مناظره در مراحل نهایی باید به گونهای شفاف تعیین گردد و گروهها نیز وقت و زمان کافی برای جمع آوری اطلاعات مناسب در باب گزاره مورد مناظره را داشته باشند؛ ضمن آنکه استناد به آمار در مسابقات به شرطی قابل قبول است که اطلاعات کافی در مورد آمار ذکر شده عنوان گردد؛ نظیر اینکه استناد به آمار مربوط به کدام سازمان یا کشور، در چه سالی و ... اخذ شده است.
خسروپناه اظهار کرد: نیاز نیست که تعداد گزارهها در مسابقات زیاد باشد، بلکه مهم آن است که این گزارهها که شورای علمی آنها را طرح میکند دقیق و خالی از هرگونه ابهام باشد.
وی با بیان اینکه، شکل مسابقات خوب و مناسب بود و در سطح استاندارد برگزار شد، گفت: بنا نداریم بر مسابقات ملی مناظره دانشجویی نظارتی داشته باشیم، اما در شورای حمایت از کرسیهای آزاد اندیشی، نقد و مناظره در حد توان از این مسابقات حمایت خواهیم کرد؛ نظیر اینکه این موضوع را در شورای عالی انقلاب فرهنگی جا بیاندازیم و در صورت امکان نیز برای برگزاری و توسعه این مسابقات به جهاد دانشگاهی کمک مالی داشته باشیم تا مسابقات از گستردگی بیشتری برخوردار گردد.