کد خبر: 3463900
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۲

آخرین واکنش شخصیت‌های سیاسی و دینی جهان اسلام به اعدام شیخ النمر

گروه بین‌الملل: خبر اعدام حکم اعدام شیخ باقر النمر واکنش‌ شخصیت‌های سیاسی و دینی جهان اسلام را در پی داشته است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شبکه ماهواره‌ای المنار، شیخ عبدالامیر قبلان، نایب‌رئیس شورای عالی شیعیان لبنان امروز، 12 دی‌ماه، در بیانیه‌ای اعلام کرد: اجرای حکم اعدام علامه شیخ نمر باقر النمر اشتباهی فاحش بود که می‌توانست به جای آن حکم عفو از سوی پادشاه عربستان صادر شود.

شیخ احمد قبلان، مفتی جعفری لبنان نیز گفت: جنایت قتل آیت‌الله شهید شیخ نمر النمر، به معنای کشتن همه مردم و دعوت به فتنه است و آتش تفرقه را شعله‌ور خواهد کرد.

مصطفی ملص، رئیس همبستگی ملی لبنان نیز اعدام شیخ النمر را جنایتی خلاق همه قوانین و معاهدات بین‌المللی مربوط به حقوق بشر دانست و از همه گروه‌های عربی و بین‌المللی مدافع حقوق بشر خواست این جنایت را محکوم کنند.

اخبار رسیده همچنین حاکی است، هیثم الجبوری رئیس جریان «کفاءات» در پارلمان عراق، اعدام آیت‌الله النمر را پیامی برای «جلب رضایت صهیونیست‌ها» دانست و ادامه داد: زمان اعدام شیخ النمر به گونه‌ای بود که گویی در جهت انتقام گرفتن از «اعدام صدام» بوده است. وی از جامعه بین‌المللی خواست حکام سعودی را برکنار کنند.

دبیر کل سازمان بدر عراق، جنایتِ آل سعود در اعدام آیت الله نمر النمر را محکوم کرد و گفت: خبر اعدام آیت اللهِ مبارز، شیخ نمر باقر النمر، توسط مسؤولان سعودی، به سبب مخالفت با رژیم حاکم، ما را به شدت اندوهگین کرد.
وی تأکید کرد که سازمان بدر، با صدور بیانیه ای مفصل، موضع خود را در قبال اعدام آیت الله شیخ نمر، اعلام خواهد کرد.

محمد الصهیود، دیگر نماینده پارلمان عراق و عضو ائتلاف دولت قانون نیز در گفت‌و‌گو با شبکه السومریه، اعدام آیت‌الله النمر را با هدف شعله‌ور کردن دوباره منطقه دانست و تأکید کرد که اعدام النمر نشانه‌ای برای حمایت آل سعود از گروههای تکفیری است.

شفقت شیرازی، نایب‌رئیس مجلس وحدت مسلمانان پاکستان اعدام شیخ نمر را محکوم کرد و آن را لکه ننگ دیگری در پرونده سیاه آل سعود دانست.

وی در مصاحبه با سایت خبری العهد لبنان گفت: اعدام شیخ نمر احساسات میلیون‌ها مسلمان را جریحه دار کرد و آل سعود با اعدام شیخ نمر لکه ننگ دیگری به پرونده سیاه خود افزود.

شیرازی افزود: نظام آل سعود امروز به لبه فروپاشی و سرنگونی نزدیک شده است.

نایب رئیس مجلس وحدت مسلمانان پاکستان اعلام کرد: تظاهرات مردمی امروز در پاکستان در اعتراض به اعدام شیخ نمر و جرایم و جنایات آل سعود برگزار خواهد شد .
شیرازی افزود: اولین تظاهرات در شهر کراچی برگزار خواهد شد.

جنبش انصارالله یمن نیز با صدور بیانیه‌ای اعدام آیت‌الله النمر را شدیدا محکوم و اعلام کرد که محکامه این عالم مجهاد نمایشی بوده است.

شیخ بدر الدین حسون، مفتی اعظم سوریه هم با محکوم کردن اعدام شیخ النمر، این اقدام عربستان را یک جنایت توصیف کرده است.

همچنین در واکنش به اعدام رهبر شیعیان عربستان، ناصر عطا، تهیه‌کننده اخبار مربوط به خاورمیانه در شبکه ای‌بی‌سی نیوز آمریکا در توئیتر خود نوشت: «کشتن شیخ نمر النمر، یک نشانه بزرگ و بارز از شکست سیاست سعودی در عراق، سوریه و یمن است».

نصیر العمری، از نویسندگان معروف اردنی نیز در صفحه توئیتر خود نوشته است: اعدام شهید نمر، پیامی برای شیعیان عربستان است تا به آن‌ها بگوید گفت‌و‌گو تمام شده و ازادی صرفا با شهادت بدست می‌آید.

احمد جبریل فرماندهی کل «جبهه مردمی برای آزادی فلسطین» نیز در واکنش به  اعدام نمر باقر النمر توسط آل‌سعود اعلام کرد این اقدام حاکی از آن است که ریاض بر دامن زدن به آتش‌افروزی فرقه‌ای اصرار دارد.

صالح عاشور، یکی از نمایندگان پارلمان کویت نیز در صفحه توئیتر خود نوشت: شیخ نمر خواهان آزادی و حق؛ و تنها اسلحه‌اش «کلام» بود، او بهای شجاعتش را پرداخت، آن‌هم در زمانی که امثال او کم است.

عاشور تصریح کرد: عواقب و تبعات شیخ نمر را فقط خدا می‌داند و این تبعات سیاسی و امنیتی در داخل و خارج عربستان تا مدت‌ها ادامه پیدا خواهد کرد.

captcha