به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، وحید احمدی، معاون پژوهش وزارت علوم تحقیقات فناوری عصر امروز، چهارشنبه 30 دیماه، در حاشیه نشست شورای عتف در جمع خبرنگاران گفت: امروز یکصد و سیوهفتمین جلسه این شورای را داشتیم که چند مطلب به عنوان پیش از دستور مطرح شد؛ یکی اینکه دولت به منظور تحقق سیاستهای مقام معظم رهبری درباره توسعه پژوهش بخشنامهای را به سازمان برنامه ابلاغ کرده و در برنامه بودجه امسال در نظر گرفته که در سال 95 بودجه تحقیق و علم فناوری از 47 صدم درصد به یک درصد از تولید ناخالص ملی برسد که این در برنامه 95 در لایحه پیشنهادی پیشبینی شده است.
وی افزود: چند دغدغه مهم دوستان داشتند و آن اینکه در لایحه برنامه ششم علیرغم اینکه تلاش بسیاری خوبی شده که یک درصد به یک تا سه درصد برسد و سه درصد محقق شود و بخش قانون دائم که یک درصد از اعتبارات هزینهای است تبدیل شود به اعتبارات هزینهای و تملک که سطح اعتبارات بالاتر برود؛ چرا که در دورههای قبل شورای عالی عتف و دستگاهها معترض بودند که اعتبارات یک درصدی در قانون آمده چون صرف هزینهای است عدد خیلی کمی است، اما یک مشکلی در آن ایجاد شده و آن اینکه تکلیف تبدیل به مجاز شده است.
بودجه سال 95 طرحهای کلان حذف شده است
احمدی با بیان اینکه ردیف طرحهای کلان علیرغم اینکه در شورا تصویب شده که اعتبار طرحهای کلان باید تأمین شود، حذف شده است، گفت: البته دوستان سازمان مدیریت و برنامهریزی میگویند که ما تأمین اعتبار میکنیم ولی به هر حال ردیف حذف شده است.
معاون پژوهشی وزارت علوم اظهار کرد: یک دستور اساسی بحث احیای جایگاه شورای عتف بود که تاکید شد حتما باید به تقسیم کار توجه شود و طبق قانون برای تمام دستگاهها لازمالاجراست
وی با اشاره به سامانه عرضه و تقاضای پژوهش گفت: یکی از خلأهایی که داریم همین است که متقاضی پژوهش که دانشگاهها و مراکز پژوهشی هستند، زیاد است اما از آن طرف عرضه پژوهش به صورت پراکنده در دستگاهها مطرح است؛ سامانهای را در شورای عتف طرح کردیم که در سایت شورا قرار میگیرد که براساس آن تمامی دستگاها مکلف میشوند تقاضاهای پژوهشی خود را در این سامانه ارائه کنند و دستگاهها و دانشگاههایی که متقاضی هستند از طریق این سامانه مطلع شوند؛ این سامانه ساعت نام دارد.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا در مورد طرح جامع علوم قرآن و اینکه آیا بالاخره برای آن حامی پیدا شد یا خیر؟ گفت: هنوز خیر. ما به دنبال بازبینی آن هستیم و امیدواریم که شورای توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی که پیشنهاد دادیم حامی این طرح شود.
احمدی همچنین در پاسخ به سؤال دیگری در رابطه با اینکه آیا رشد بودجه پژوهشی بر بودجه پژوهشهای قرآنی نیز تأثیر میگذارد، گفت: قطعنا همین طور است، البته به صورت دقیق در بودجه تعیین نشده چون یک رقم کلی برای پژوهش در نظر گرفتهاند.آنچه برای وزارت علوم است 759 میلیارد تومان است و بقیه آن به صورت متمرکز در نظر گرفتهاند که امیدواریم در آن هم سهم وزارت علوم مشخص شود.
وی گفت: البته تا اینجا در حوزه پژوهش و فناوری اعتبارات سال 95 نسبت به 94 ،77 درصد افزایش پیدا کرده است. چون ردیفها متمرکز است الان قضاوتی نداریم که سهم وزارت علوم چقدر است. اعتبارات مجموعه وزارت علوم شامل دانشگاهها، ستاد وزارت و مراکز تحقیقات و فناوری کلان نسبت به سال 94 ، 9 درصد افزایش پیدا کرده است و بودجه خود ستاد هم 8 درصد کاهش پیدا کرده است.