کد خبر: 3476541
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۸
هاشمی در اجلاس شورای مرکزی دانشگاه آزاد:

درس خواندن فقرا تبعیض طبقاتی را می‌کاهد

گروه دانشگاه: هفتادمین اجلاس شورای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی با محوریت «تصویب اساسنامه تاسیس پژوهشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی مبتنی بر طرح آمایش و تهیه سند چشم انداز 1404 برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌الملل قرآن (ایکنا)، اولین روز هفتادمین اجلاس شورای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی با سخنرانی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، عضو هیات امنای این دانشگاه و حمید میرزاده، رییس دانشگاه امروز 28 بهمن‌ماه برگزار شد.
در ابتدا جلسه شورای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی حمید میرزاده، رییس دانشگاه آزاد به ارائه گزارشی از عملکرد دانشگاه پرداخت.
میرزاده با اشاره به آمارهایی که به صورت تصویری نمایش داده می‌شد، جدیدترین آمارها و آخرین برنامه‌ها، دستاوردها و فعالیت‌های این دانشگاه را ارائه کرد.
505 موسسه به دانشگاه آزاد اسلامی تعلق دارد
وی به طرح آمایش آموزش عالی وزارت علوم تحقیقات و فناوری درباره توزیع تعداد موسسات آموزش عالی کشور به تفکیک دستگاه‌های اجرایی اشاره کرد و گفت:  «براساس این گزارش، از مجموع 2هزار و 855 موسسه آموزش عالی دولتی و غیردولتی، 505 موسسه به دانشگاه آزاد اسلامی تعلق دارد که 17/7درصد کل موسسات آموزش عالی کشور را شامل می‌شود.
سیاست‌های کلی علم و فناوری، سند نقشه جامع علمی کشور، سند چشم‌انداز
میرزاده تجمیع ساختاری سازمان مرکزی دانشگاه در پونک، تشکیل 20 شورای راهبردی برای استفاده از نظرات نخبگان به عنوان کمیسیون‌های تخصصی شورای دانشگاه و اجرای اسناد بالادستی نظام در بخش آموزش عالی از جمله سیاست‌های کلی علم و فناوری، سند نقشه جامع علمی کشور، سند چشم‌انداز و مصوبات هیات موسس و هیات امنای دانشگاه را از مهمترین دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی برشمرد
سهم 56 درصدی دانشگاه آزاد اسلامی در تحصیلات تکمیلی کشور
میرزاده در ادامه، تمرکز بر توسعه تحصیلات تکمیلی را یکی از راه‌های اجتناب‌ناپذیر برای حل مشکلات دانشگاه برشمرد و گفت: ‌از آنجا که توسعه تحصیلات تکمیلی یک مطالبه اجتماعی بود، خوشبختانه ظرف کمتر از دو سال موفق شدیم سهم 56درصدی تحصیلات تکمیلی کشور را از آن خود کنیم او جذب اعضای هیات علمی تمام‌وقت، اصلاح هرم هیات علمی، ارتقای جایگاه دانشگاه آزاد اسلامی در رتبه بندی‌های معتبر جهانی، اجرای کامل مصوبه 721 شورای عالی انقلاب فرهنگی و تشکیل منظم 252 جلسه هیات امنای استانی، حمایت از باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و همچنین تشکل‌های سیاسی اسلامی اساتید و دانشجویان را از دیگر دستاوردهای این دانشگاه در دو سال گذشته خواند.
اجرای 6 طرح تجمیع در بازآرایی ساختار دانشگاه آزاد اسلامی
میرزاده با اشاره به اجرای شش طرح تجمیع در بازآرایی ساختار سازمان مرکزی، استان‌ها، واحد‌ها و مراکز آموزشی دانشگاه و واحدها و پردیس‌های علوم و تحقیقات و مراکز بین‌الملل گفت:  «مجموعه این فعالیت‌ها با درک مشترک و هماهنگی میان نیروها انجام شد.
تاسیس شرکتهای دانش بنیان
 با بیان اینکه در کنار توسعه علمی دانشگاه، به موضوع اقتصاد دانش‌بنیان نیز توجه کرده‌ایم، افزود:  «در همین زمینه تاسیس شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز رشد و اجرای طرح شهرک‌های فناوری آزاد (شفا) و سامانه آزمایشگاه‌های همکار آزاد (ساها) در دستورکار قرار گرفته است.
رییس دانشگاه آزاد درباره اقدامات این دانشگاه گفت:  «تصویب اساسنامه تاسیس پژوهشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و ایجاد شبکه پژوهشگران ممتاز، سامانه فن‌بازار، تنقیح و تدوین مقررات دانشگاه، توسعه سازمان سما و تاسیس مدارس ورزشی و تنظیم سند توسعه دانشگاه آزاد اسلامی مبتنی بر طرح آمایش و تهیه سند برنامه راهبردی ششم دانشگاه آزاد اسلامی در افق 1404 از دیگر موفقیت‌های چشمگیر این دانشگاه است.
هاشمی رفسنجانی: دانشگاه آزاد اسلامی به شجره طیبه تبدیل شده
در ادامه آیت الله هاشمی رفسنجانی رییس هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی در هفتادمین اجلاس شورای مرکزی و روسای واحد های دانشگاه آزاد اسلامی با ابراز خشنودی از حضور در جمع روسای واحد های دانشگاه آزاد اسلامی گفت:  آنچه که دکتر میرزاده خیلی با سرعت از آن عبور کرد یک کتاب است که به مطالعه بیشتری نیاز دارد و آرام و مطمئن باید گفته شود تا ذهن آن را ضبط کند تا ارزیابی شود. آنچه که گفته شد گوشه ای از جریان علمی است که از 35 سال پیش در کشور راه افتاد.
وی در ادامه گفت:  دانشگاه آزاد اسلامی یک پدیده نادر بود که اتفاق افتاد و بعد از 35 سال هنوز در حالت رشد است و اخیر رشد آن به صورت عادی سرعت گرفته است. این مجموعه علمی ابتدا مانند هسته ای از درخت کوچکی رشد پیدا کرده است به شجره طیبه ای تبدیل شده است.
آیت الله هاشمی ادامه داد:  فکر تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی از مذاکرات من و دکتر جاسبی درباره مشکلات آن زمان مانند کمبود بودجه و تقاضای مردم شکل  گرفت. ما آن زمان می دیدیم که مردم می خواهند با سواد شوند و این تقاضا وجود دارد. از طرفی با کمبود دانشگاه در کشور روبرو بودیم و با مشکلات جنگ دست و پنجه نرم می کردیم و معلوم بود که امکاناتی نخواهیم داشت. ما می دانستیم که مناطق محروم و فقرا دستشان به دانشگاه نخواهد رسید. حکومتی که با اسلام و مردم سرکار آمده درست نیست که مردمش نیازی داشته باشند که رفع نشود.
درس خواندن فقرا تبعیض طبقاتی را می کاهد
آیت الله هاشمی افزود:  امروز پیشرفته ترین کشور به طرح بزرگ دانشگاه آزاد پی برده اند و نخست وزیر انگلستان بخشنامه ای داده که دانشگاه ها را به مناطق محروم ببرند. مهمترین راهی که می تواند تبعیض طبقاتی را کم کند درس خواندن فقرا است. انسان های فقیر زود به دام می افتند. گروه های تکفیری از کم سوادی و فقر افراد استفاده می کنند.
6 میلیون فارغ التحصیل
وی در با بیان این جمله که وظیفه ما ایجاد شرایط تحصیلات برای همه مردم کشور است ادامه داد:  امروز بیش از 6 میلیون فارغ التحصیل و 2 میلیون دانشجو در دانشگاه آزاد وجود دارد. حتی در دیدارهایی که با مسئولان کشورهای خارجی داشته ایم از ما درخواست شده است تا واحدهایی را در آن کشور ها هم تاسیس کنیم.
captcha