کد خبر: 3501352
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۶
در مشهد؛

همایش ملی «تاریخ پزشکی در تمدن اسلام و ایران» به کار خود پایان داد

گروه اجتماعی: همایش ملی «تاریخ پزشکی در تمدن اسلام و ایران» صبح امروز با حضور علی‌اکبر ولایتی، مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین‌الملل در مشهد به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، آئین اختتامیه همایش ملی «تاریخ پزشکی در تمدن اسلام و ایران» با حضور علی‌اکبر ولایتی، مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین‌الملل و رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشحیص مصلحت نظام و آیت‌الله علی‌اصغر معصومی، عضو مجلس خبرگان رهبری صبح امروز، ششم خردادماه در سالن همایش‌های دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد.
بر اساس این گزارش، در آغاز این همایش حسين پيمانی‌زاد، معاون دانشجويي ـ فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با بیان اینکه این همایش به پیشنهاد علی‌اکبر ولایتی اجرایی شد، گزارشی از روند برگزاری همایش طی این دو روز ارائه کرد.
در صورت غفلت از ظرفیت‌های طب سنتی دچار خسران خواهیم شد
عباس شیخ‌الاسلامی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مشهد نیز در ادامه با تأکید بر اینکه ما باید مبانی و هویت پزشکی خود را از تاریخ پزشکی دریافت کنیم، ابراز کرد: متأسفانه ظرفیت‌های زیادی در طب سنتی وجود دارد که تاکنون از آنها بهره نبرده‌ایم و در صورت غفلت دانشگاهیان از این ظرفیت‌ها دچار خسران خواهیم شد.
شیخ‌الاسلامی با اعلام آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه عنوان کرد: با توجه به مخزن جامع و بکر کتب و نسخ خطی از تاریخ پزشکی در موجود در آستان قدس رضوی امیدواریم بتوانیم رشته تاریخ پزشکی را در دانشگاه‌های مشهد اضافه کنیم.
طب سنتی؛ پایه پزشکی کنونی
علی‌اکبر ولایتی، مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین‌الملل و رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشحیص مصلحت، مهمان ویژه این گردهمایی نیز با بیان اینکه طب سنتی یک علم اساسی و پایه پزشکی کنونی است، افزود: چگونه است که در علوم ریاضیات، فیزیک، جغرافیا و ... علوم گذشته مقدمه‌ای برای آینده محسوب می‌شود اما به طب که می‌رسیم گویا همه چیز از زمان پاستور شروع شده است.
ولایتی اظهار کرد: بر همین اساس کمیته فرهنگ و تمدن اسلامی با هدف خودشناسی و اعاده اعتماد به نفس در بین قشر دانشجو و محصل تأسیس شد تا نشان دهیم که استعداد و ظرفیت اجداد ما کمتر از غربی‌ها نیست؛ یک محقق روسی در کتابش از هزار و ۱۰۰ نفر از ریاضی‌دانان تاریخ اسلام نام برده است و طی تحقیقاتی که ما داشتیم ۲۰۰ نفر دیگر نیز به این لیست افزوده شد؛ همچنین شمار کتب موجود در تاریخ پزشکی به ۱۳ هزار عنوان کتاب می‌رسد.
وجود دوهزار گونه گیاه دارویی در ایران
وی با یادآوری این مطلب که در ایران انواع اقلیم‌ها و حدود هشت هزار نوع گیاه وجود دارد، اظهار کرد: این تکثر گیاهی در کشور بی‌نظیر است که بالغ بر ۲۵ درصد یعنی حدود دو هزار نمونه از این گیاهان، گیاهان دارویی را شامل می‌شود.
در خاتمه این همایش، از سه عنوان کتاب در حوزه پزشکی با نام‌های «تاریخ دارالشفای آستان قدس رضوی»، «دارالشفای رضوی در گذر زمان» و «تاریخ پزشکی نوین مشهد» رونمایی و با اهدای این کتب به علی‌اکبر ولایتی از تلاش‌های وی در عرصه پزشکی تقدیر شد.
همچنین اعضای هیئت علمی همایش ملی «تاریخ پزشکی در تمدن اسلام و ایران»، افراد برگزیده در حوزه مقالات و سخنرانی و دانشجویان برتر دانشگاه طی این مراسم تجلیل شدند.
captcha