کد خبر: 3507407
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۹
حجت‌الاسلام رفیعی:

احساس حضور امام(عج) مهمترین وظیفه مردم در دوره آخرالزمان است

گروه حوزه‌های علمیه: عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) گفت: مهمترین وظیفه مردم در دوره غیبت احساس حضور است و اینکه بدانیم امام(عج) در بین مردم است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام و المسلمین ناصر رفیعی 26 خرداد در تفسیر آیه 55 سوره نور در حرم حضرت معصومه(س) گفت: این آیه معرکه بحث مفسران و اقوال و آراء مختلفی است و در میان تفاسیر سنی و شیعه از مناظر مختلف مورد بحث قرار گرفته است.
وی افزود: خداوند در این آیه فرمود کسانی که ایمان بیاورند و عمل صالح داشته باشند خداوند به آنان وعده می‌دهد که روی زمین قدرت تشکیل دهند و حکومت دست آنان بیفتد کما اینکه این کار در گذشته نیز اتفاق افتاده است.
رفیعی عنوان کرد: دو بحث در این آیه مطرح است یکی اینکه کسانی که در گذشته حکومت گرفته‌اند چه کسانی هستند و دوم اینکه کسانی که در آینده به خاطر ایمانشان قدرت و حکومت خواهند گرفت چه کسانی هستند.
این استاد حوزه تصریح کرد: برخی حکومت گذشته را حکومت حضرت سلیمان دانسته‌اند که بسیار قوی بود و با مدیریت دینی اداره می‌شد و یا حکومت حضرت داود(ع) و برخی منظور از آن را بنی‌اسرائیل ذکر کرده‌اند و برخی مفسران مطلق حکومت‌های صالح قبل از اسلام را مصداق قرار داده‌اند.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) عنوان کرد: البته حکومت‌های گذشته تمام شده ولی اینکه در آینده همچنین حکومتی به مسلمین به شرط ایمان و عمل صالح داده خواهد شد یعنی چه؟.
وی اظهار کرد: علامه طباطبایی با منطقی محکم در مقابل دیگر مفسران ایستاده و حکومت آینده را همان حکومت جهانی حضرت مهدی می‌داند زیرا خدا می‌فرماید این حکومت سه ویژگی دارد؛ شما خلیفه روی زمین می شوید، دین ثابت می شود و بی دینی از بین می رود و همه ترس و ناامنی در دنیا از بین می‌رود؛ علامه می‌گوید تنها جامعه‌ای که این ویژگی‌ها را داشته باشد فقط حکومت حضرت حجت(عج) است.
رفیعی ادامه داد: این آیه وعده حکومت جهانی مهدی را به مسلمین صدر اسلام داده است و روایت داریم که این آیه درباره حکومت جهانی امام مهدی است و هر کس بعد از این کفر بورزد جزء فاسقان است.
وی افزود: برخی نیز این قول را نقل کرده‌اند که منظور حکومت حضرت مهدی(عج) است ولی اصراری بر این قول ندارند و می‌فرماید هر قومی ایمان و عمل صاحل داشته باشند خداوند ممکن است به آنان قدرت و حکومتی بدهد.
رفیعی بیان کرد: قول علامه با آیات دیگری از جمله سوره توبه تقویت می‌شود البته برخی علما آیات مربوط به امام مهدی را که 80 یا 120 آیه است جمع‌آوری کرده‎اند.
وی افزود: حدود 30 سال پیش فردی از کنیا نامه‌ای به علمای عربستان نوشت و گفت من نظر اهل سنت را راجع به حضرت مهدی می‌خواهم بدانم که آیا جهانی است و اهل سنت آن را قبول دارند یا خیر که در تفسیر نمونه، جلد هفتم آمده است؛ 5 تن از علمای حجاز که گرایش وهابیت داشتند جواب مفصلی برای او نوشتند.
وی ادامه داد: اینها در جواب آن فرد نوشتند قصه مهدویت غیرقابل انکار است چون روایاتش متواتر است و حتی ابن‌تیمیه که تئوریسین وهابیت است در کتاب منهاج السنه روایات مهدویت را آورده و می‌گوید غیرقابل کتمان است. همچنین بیش از 30 نفر از صحابه پیامبر قصه مهدویت را نقل کرده‌اند و بیش از 30 کتاب علمای ما مستقلا درباره امام زمان نوشته‌اند لذا این داستانی نیست که بخواهد کسی به آن هجمه کند البته ممکن است اختلافاتی وجود داشته باشد.
رفیعی تصریح کرد: ائمه(ع) درباره مردم دوره آخرالزمان نگران بودند ولی تعاریف ویژه‌ای از آنان کردند، امام علی(ع) و امام صادق(ع) برای مردم این دوره اشک می‌ریختند البته تعاریف عجیبی هم از مردم آخرالزمان کرده‌اند و این مردم را برادران خود دانسته‌اند و در روایت است که خداوند به این مردم آنقدر عقل و درک داده است که غیبت با حضور برای آنان یکی است.
این استاد حوزه عنوان کرد: کسانی که در رکاب امام زمان(عح) باشند مانند کسانی هستند که در کنار پیامبر با شمشیر بر سر دشمن کوبیدند و به شهادت رسیدند.
رفیعی اظهار کرد: مهمترین وظیفه مردم در دروه غیبت احساس حضور است و اینکه بدانند امام در بین مردم است، خود امام زمان فرمود من به بازار و اجتماعات شما می آیم. مردم باید احساس کنند امام در همه جا حضوردارد و چون احساس حضور می کنیم صدقه می دهیم و به ایشان متوسل می شویم.
آسیب‌های مهدویت
وی با اشاره به آسیب‌های مهدویت افزود: ائمه نگران این آسیب‌ها بودند؛ یکی از این آسیب‌ها توقیت است که فرمودند آنان را تکذیب کنید زیرا احدی حق ندارد وقت تعیین کند. آسیب دیگر تعجیل است، آسیب سوم ملاقات است که امام به نایب آخر خود نوشت هر کسی مدعی ملاقات شد تکذیب کنید البته امکان مقالات با ادعا فرق دارد.
این استاد حوزه عنوان کرد: کسانی مانند مقدس اردبیلی و سیدبحرالعلوم امام را دیده اند ولی دفتر و دستک برای خود درست نکردند؛ آسیب دیگر علائم ظهور و تطبیق آن است که کار جایزی نیست و ما نباید دنبال تطبیق باشیم و نمی توانیم مدعی شویم که علائم حتمی آن رخ داده است.
وی افزود: امام زمان امام مهر است و فقط با قهر معرفی نکنیم؛ شمشیرش برای کافر است و جوی خونش برای علمای وهابی است که فتوای کشتن برادران خود را می‌دهد.
وی تاکید کرد: این تعبیر غلط است که گفتیم گردنمان آماده برای امام است نه ما دستمان آماده است برا یاری دادن بنابراین برای معرفی درست امام زمان(عج)، زیارت آل یاسین شناسنامه امام است که فرمود امام(عج) مانند برادر مهربان و رحمت واسعه است.
captcha