کد خبر: 3510673
تاریخ انتشار : ۰۶ تير ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۹

مراسم بزرگداشت آیت‌الله العظمی احمدی فقیه برگزار شد

گروه حوزه‌های علمیه: همزمان با ایام ضربت خوردن و شهادت مولای متقیان حضرت علی علیه‌السلام سالگرد ارتحال آیت‌الله العظمی احمدی فقیه یزدی در قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی موسسه عالی اجتهاد، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد زارعان، مدیر مجتمع آموزش عالی امام خمینی (ره) در این مراسم که با حضور آیت‌الله فیض گیلانی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جمعی از اساتید حوزه علمیه و پژوهشگران قرآنی برگزار شد به تبیین شخصیت حضرت امیرالمومنین پرداخت.
وی با اشاره به جایگاه ممتاز و برتر آن حضرت در اسلام و یاری حضرت پیامبر اعظم(صلی‌الله علیه و آله و سلم)، جانبازی بی واهمه‏ آن حضرت در دفاع از اسلام و نبی مکرم اسلام در مواقعی چون لیله المبیت و جنگ‏ ها و مسائل اجتماعی و سیاسی را مورد توجه قرار داد و گفت: اگر ما معتقدیم که وجود حضرت علی علیه‌السلام میزان سنجش اعمال است، امروز باید وضعیت خود را در مقایسه با ارزش‏ های علوی دریابیم و به خصوص بدانیم که بدون فداکاری در راه ارزش ‏ها، وظیفه خود را انجام نداده ‏ایم.
زارعان با گرامیداشت یاد چهره‌‏های فداکار و مجاهد و شهدای حوزه‏ علمیه و روحانیت، به خصوص مراجع فقید و طلب رحمت‏های الهی برای آنان خصوصاً آیت‌الله العظمی احمدی فقیه، به فرازی از وصیت نامه این مرجع تقلید اشاره و تصریح کرد: برنامه‏‌های حوزه‏ علمی و وظایف روحانیت جز با فداکاری و بذل تمام وجود در این راه به نتیجه نمی‏رسد و البته خداوند در مقابل این فداکاری‌‏ها، قدردان و خریدار مجاهده بندگانش است.
وی یادآوری کرد: در عصر کنونی و استقرار نظام اسلامی و دشمنی‌‏هایی که با ارزش‌‏های نبوی و علوی در جهان جریان دارد، این نوع مجاهدت و فداکاری، زمینه‏‌های علمی و نشر معارف قرآن و اهل بیت علیهم السلام، باید به صورت یک حرکت همه جانبه و جمعی، به خصوص در حوزه‌های علمیه و جریان مجاهده‏ی روحانیت درآید تا با فداکاری و بذل همه توان در راه امیرالمؤمنین، نتیجه لازم به دست آید که البته امروز این مهم در جبهه دفاع از حرم مشهود است.
یادآور می‌شود آيت‌الله العظمی احمدی فقيه يزدی(ره) از علمای طراز اول و برجسته حوزه علميه قم بود، وی با توجه به شوق سرشار و هوش فراوان و همّت بالا و با مشى قناعت و زهد در زندگى و رعایت تقوا و استقلال، با تکمیل مراتب علمى اجتهادى، در ضمن بحث‌های قوىّ با فقیهان ‌صاحب نظر در جلسات ویژه اعاظم، به بالاترین درجه‌ی فقهى علمى حوزه، یعنى اجتهاد مطلق رسید كه به تأييد بيش از 30 تن از علماي نجف اشرف و قم و نیز چند تن از علمای اهل سنّت رسيده است.
ایشان از ابتداى نهضت انقلاب اسلامى همواره با حضرت امام خمينى‌(ره) همگام بود و در تحقق آرمان‌هاى ايشان تلاشِ نيكو داشت و در پی فعاليت‌‌های سياسی به همراه همسر و بعضى از فرزندانشان از سوى ساواك دستگير و زندانى مى‌شد.
از نكات برجسته زندگی علمی اين عالم ربانی، احيای «سنت جماعت در نماز عيد سعيد غدير خم» است كه در زمان معاصر، آن را به طرز با شكوهی احياء و اقامه فرمودند.
captcha