کد خبر: 3521320
تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۶

نام‌گذاری ورودی شهر اصفهان به اسم قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: شهردار اصفهان از نام‌گذاری یکی از ورودی‌های اصلی شهر به نام قرآن خبر داد و گفت: نگاه شهرداری اصفهان به فعالیت‌های قرآنی، یک نوع نگاه حمایتی و مشارکتی است.

مهدی جمالی‌نژاد، شهردار اصفهان با حضور در دفتر ایکنا شعبه اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگاران خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از اصفهان، اظهار کرد: میزان اعتباری که شهرداری برای مساجد و فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی در آن‌ها در نظر گرفته، 14 میلیارد تومان است که از این میزان 7 میلیارد صرف مرمت و امور زیربنایی مساجد و 7 میلیارد دیگر نیز برای فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی هزینه می‌شود که از این 7 میلیارد، تنها یک میلیارد آن مختص فعالیت‌های قرآنی است.
وی افزود: در مجموع، سالانه اعتباری بالغ بر 50 میلیارد تومان برای اجرای فعالیت‌های فرهنگی، قرآنی و هنری در سطح کلان شهر اصفهان هزینه می‌شود.

نام‌گذاری یکی از ورودی‌های شهر اصفهان به نام قرآن/ ایکنا در فعالیت‌های قرآنی شهر نقش آفرین باشد

شهردار اصفهان گفت: شهرداری اصفهان همواره سعی دارد از حرکت‌ها و فعالیت‌های قرآنی حمایت کند و برهمین اساس پشتیانی‌های لازم را از موسسات قرآنی داشته، به طوری که حتی مکان فیزیکی برخی از این موسسات را نیز تامین کرده است.
وی با اشاره به برگزاری مسابقه ملی بیان در شهر اصفهان، گفت: شهرداری اصفهان نیز در برگزاری این مسابقه بزرگ ملی که مختص کودکان و نوجوانان است مشارکت دارد و این مسابقه قرار است در هفته جاری در میدان امام اصفهان برگزار شود.
شهردار اصفهان در پاسخ به این سوال که نگاه شهرداری به فعالیت‌های قرآنی بر اساس چه رویکرد و مبنایی است؟ گفت: در این زمینه و برای نمونه فعالیتی که بعد از صد سال عمر شهرداری اصفهان، به تازگی صورت گرفته، شکل‌گیری معاونان فرهنگی مناطق است که با این اقدام، فعالیت‌های قرآنی نیز  وارد مویرگ‌های سطح شهر اصفهان شد، به گونه‌ای که این فعالیت‌ها داخل محلات و مناطق و خانه‌های سطح شهر رفته  و با این سیاست جدید شهرداری،  فعالیت‌های قرآنی در دل خانواده‌ها رسوخ کرده است.

نام‌گذاری یکی از ورودی‌های شهر اصفهان به نام قرآن/ ایکنا در فعالیت‌های قرآنی شهر نقش آفرین باشد

وی افزود: برنامه شکل گیری معاونان فرهنگی مناطق کار خیلی سختی بود و از سال گذشته مطرح بود که خوشبختانه انجام شد و متعاقبا انتظار داریم در سایه همین طرح، فعالیت‌های قرآنی و فرهنگی به شکل محله محور انجام گیرد، به گونه‌ای که همه محلات و خانواده‌ها و مناطق بتوانند از آن‌ برنامه‌ها بهره‌مند شوند و به شکلی نباشد که فعالیت‌های قرآنی مختص طیف خاصی باشد.
وی ادامه داد: در کل با توجه به اینکه خیلی از مسائل مربوط به فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی در حیطه فعالیت سایر دستگاه‌های اجرایی است، با این حال رویکرد شهرداری در این خصوص فارغ از بعد تصدی‌گری،  یک نگاه حمایتی و مشارکتی بوده است، که نمونه آن مساعدت و مشارکت شهرداری با موسسه بینه در برگزاری مسابقه ملی بیان است.
وی تصریح کرد: فعالیت‌های قرآنی شهرداری به دلیل اینکه بعضا به صورت مشارکتی انجام می‌شود، کم‌تر به چشم می‎آید، در حالی که 90 درصد این برنامه‌ها از طرح اولیه گرفته تا حمایت‌های جزئی آن‌ها را شهرداری انجام می‌دهد.

نام‌گذاری یکی از ورودی‌های شهر اصفهان به نام قرآن/ ایکنا در فعالیت‌های قرآنی شهر نقش آفرین باشد
شهردار اصفهان در خصوص نام‌گذاری برخی از مکان‌های شهری اصفهان به ‌نام قرآن، گفت: اصفهان 11 ورودی دارد و شهرداری برای تفکیک دقیق حد و حدود شهری، طرحی به نام ساماندهی ورودی‌ها و درگاه‌های شهری در نظر گرفته است که برای هر کدام از این ورودی‌ها نامی مشخص اختصاص داده شود و به همین منظور به دنبال این هستیم که به زودی یکی از این ورودی‌های اصلی را به نام قرآن و با ساخت المان‌های مربوط احداث کنیم.
شهردار اصفهان در ادامه و در پاسخ به این سوال که چه پیشنهادهایی برای توسعه فعالیت‌های ایکنا شعبه اصفهان به عنوان یک رسانه قرآنی در سطح شهر و استان اصفهان دارید؟ گفت: شهر اصفهان بعد از مکه مکرمه به عنوان دومین شهر مذهبی و فرهنگی در جهان است و این امر وظیفه ما را سخت‌تر می‌کند، لذا در این زمینه و در حوزه شهری، باید شهروندان با خبرگزاری ایکنا بیشتر آشنا شوند  و خبرگزاری‌ها ارتباطات‌شان را با معاونان فرهنگی و مذهبی مناطق و محلات بیشتر کنند.
نام‌گذاری یکی از ورودی‌های شهر اصفهان به نام قرآن/ ایکنا در فعالیت‌های قرآنی شهر نقش آفرین باشد
جمالی‌نژاد ادامه داد: با توجه به اینکه شهرداری اجرای برنامه‌‎های متنوع و گوناگونی را در زمینه فرهنگی، قرآنی و مذهبی در مناطق مختلف در برنامه کاری خود گنجانده است، اما متاسفانه به این برنامه‌ها چه در سطح اطلاع رسانی و چه در سطح پوشش دهی خبری از سوی خبرگزاری‌ها کم‌تر پرداخته می‌شود.
وی گفت: ایکنا می‌تواند بازوی اجرایی و عملیاتی خوبی برای معاونان فرهنگی مناطق باشد، لذا با ایجاد یک ارتباط تنگاتنگ با معاونان قرآنی و فرهنگی محلات مختلف، این توانایی و قابلیت وجود دارد که در این زمینه یک فعالیت برد ـ برد فراهم شود و در واقع ایکنا می‌تواند یک نقش‌آفرینی بهتری در فعالیت‌های قرآنی شهر داشته باشد و متعاقباً با این همکاری‌ها، شهرداری نیز می‌تواند خدمات فرهنگی و قرآنی که برنامه‌ریزی می‌کند را به گونه‌ای بهتر به شهروندان اصفهانی سرویس‌دهی کند.
وی در پاسخ به این سؤال که چه آسیب‌های و موانعی در حوزه اجرای فعالیت‌های قرآنی در سطح شهر وجود دارد که با رفع آن‌ها، این فعالیت‌‍‌ها اثرگذاری بیشتری خواهند داشت؟ تصریح کرد: برای جلوگیری از کم‌شدن اقبال و انگیزه مردم برای روی آوردن به این مسائل، باید از دولتی شدن این فعالیت‌ها پرهیز شود، همچنین در این زمینه دستگاه‌های دولتی مثل شهرداری باید حمایت و پشتیبانی کنند و نیاز است که کمیته‌های خاصی برای رسیدگی به این مشکلات مردمی در نظر گرفته شود و در این راستا هر موسسه و نهادی به سهم خود مشارکت کند.
براساس این گزارش، مهدی جمالی‌نژاد، شهردار اصفهان روز یکشنبه 17 مرداد به مناسبت روز خبرنگار از خبرگزاری ایکنا شعبه اصفهان بازدید کرد و در این بازدید ضمن تبریک روز خبرنگار، مصاحبه‌ای نیز با خبرنگاران این خبرگزاری انجام داد.
نام‌گذاری یکی از ورودی‌های شهر اصفهان به نام قرآن/ ایکنا در فعالیت‌های قرآنی شهر نقش آفرین باشد
captcha