به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری پنجمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران، صبح امروز، دوشنبه 15 آذر 95 با حضور سعید پورعلی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و مهدی کاظمی خالدی، رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی، در ساختمان مرکزی جهاد دانشگاهی برگزار شد.

براساس این گزارش، کاظمی خالدی، ضمن تبریک فرا رسیدن 16 آذر و روز دانشجو اظهار کرد: دو سال و نیم کار مطالعاتی صورت گرفت تا مدل مناظره دانشجویان ایران طراحی شود و شورایی علمی از اساتید نامدار کشوری در عرصههای مختلف، مخصوصا علوم انسانی در کنار ما بودند و این مسابقات برای اولین بار با حضور 16 تیم از استان تهران در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد و تیم کارشناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران قهرمان مسابقات شدند.
وی ادامه داد: جام خواجه نصیر هم به عنوان جام قهرمان هر دوره از مسابقات طراحی شده است، چون وی را به عنوان فیلسوف گفتوگو میشناسیم، این جام به تیم قهرمان هر مسابقه اعطا میشود. دور دوم مسابقات هم با حضور 28 تیم در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد و دانشجویان دانشکده حقوق دانشگاه علامه طباطبایی قهرمان مسابقات شدند.
کاظمی اظهار کرد: در دور سوم مسابقات، 22 تیم شرکت کردند. این مسابقات در دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شد دانشجویان رشته حقوق دانشگاه امام صادق(ع) قهرمان مسابقات بودند. تیمهای دانشجویی باید به صورت تیمهای چهار نفره ثبت نام کرده و در مسابقات شرکت کنند و دور قبلی، یعنی دور چهارم، برای اولین بار، این ماراتن وارد استانها شد و 10 استان و چهار دانشگاه در تهران برای برگزاری این مسابقات با ما همکاری داشتند.

رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی یادآور شد: در این دوره از مسابقات، 170 تیم شرکت کردند و مجبور شدیم مرحله منطقهای را به مسابقات اضافه کنیم که 58 تیم به مرحله منطقهای راه پیدا کرده و در نهایت 12 تیم به مرحله کشوری راه پیدا کردند که مسابقات کشوری در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد و تیم فنی دانشگاه تهران قهرمان پارسال این دوره از مسابقات شد.
کاظمی خاطرنشان کرد: امسال هم حضور دانشجویان دارای رشد بوده است که این امر، هم نشان از دغدغه جدی دانشجویان برای اظهار نظر و هم علاقه آنان به این موضوع است. امسال 23 استان و 9 دانشگاه در شهر تهران، مسابقات در مرحله استانی را در اردیبهشت و خرداد برگزار کردند و 440 تیم دانشجویی در ابتدای مسابقات شرکت کردند که 64 تیم به مرحله منطقهای راه پیدا کرده و تا آخر مهر و ابتدای آبانماه سال جاری، این مسابقات در چهار استان مشهد، ایلام، تهران و زنجان برگزار شد که در نهایت، 16 تیم، خود را برای رقابت نفسگیر در مرحله کشوری مسابقات آماده میکنند.
وی افزود: یک تیم از دانشگاه اصفهان، یک تیم از دانشگاه اراک، یک تیم از استان ایلام، یک تیم از دانشگاه پیام نور شیراز، 3 تیم از استان زنجان ، یک تیم از استان قزوین، یک تیم از دانشگاه ارومیه، یک تیم به عنوان تیم آزاد از منطقه تهران، 2 تیم از دانشگاه تهران، 1 تیم از دانشگاه امام صادق(ع)،2 تیم از دانشگاه فردوسی مشهد و 1 تیم از دانشگاه علوم پزشکی خراسان رضوی در این دوره از مسابقات در مرحله کشوری حضور دارند که از یکشنبه هفته آینده رقابت خود را آغاز خواهند کرد.
کاظمی اظهار کرد: در خلال پنجمین دوره مسابقه مناظرات دانشجویی در دانشگاههای کشور، 492 مناظره در موضوعات و گزارههای مختلف برگزار شد که 289 عضو هیئتعلمی در دانشگاههای مختلف، داوری مسابقات را برعهده داشتند و باید سه نفر از اعضای هیئتعلمی مسابقات را داوری میکردند تا تیم برنده مشخص میشد.
رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی یادآور شد: در این دوره برای اینکه بتوانیم مسابقات بهتری برگزار کنیم، بیش از 600 گزاره توسط شورای علمی مسابقات از منابع علمی، پژوهشگاهها و سایتهای مختلف گردآوری شد و 200 گزاره در شورای علمی در مراحل مختلف به تصویب رسید که در مسابقات استفاده شد و برای اولین بار حدود 300 گزاره از این 600 مورد، از گزارههایی بود که تیمی از دانشجویان، پایاننامههای علوم انسانی کشور را مورد ارزیابی قرار داده و پایاننامهها را به گزاره تبدیل کردند.
وی ادامه داد: حتی این موضوع تصویب شد که در مرحله کشوری مسابقات، از دانشجویان برتر دورههای قبل کمک گرفته و فرصت داوری به آنها داده شود و اساتید، 70 درصد نمره، این دانشجویان 20 درصد و رئیس جلسه هم 10 درصد امتیازات را اعطا کند.
کاظمی اظهار کرد: همچنین برنامه پیشبینی برای مخاطبان عام قرار داده شده است تا کسانیکه بتوانند نتیجه جلسه را به خوبی پیشبینی کرده و تا آخر مسابقه حضور داشته باشند جوایزی هم در هر مسابقه به آن عزیزان تعلق بگیرد.
رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی ادامه داد: از 1760 نفری که در مسابقات این دوره شرکت کردند 1457 نفر از دانشجویان کارشناسی بودند و از این تعداد، بیشترین درصد یعنی حدود 1014 نفر از دانشگاههای سراسری، 128 نفر از دانشگاه آزاد و 143 نفر از دانشگاه علوم پزشکی و بقیه از سایر دانشگاهها بودند.
کاظمی افزود: نکته جالب دیگر، حضور جدی دانشجویان رشتههای فنی و علوم پایه است که 867 نفر از رشته علوم انسانی و 728 نفر از رشتههای فنی و علوم پایه در این دوره از مسابقات حضور داشتند؛ البته هرسال بر حضور دانشجویان رشتههای علوم انسانی افزوده میشود.
وی ادامه داد: بیشترین تعداد حضور تیمهای استانی هم مربوطه به استان مرکزی و زنجان با 44 و 42 تیم و در دانشگاههای تهران هم، دانشگاه تهران، دانشگاه امام صادق(ع) و دانشگاه علم و فرهنگ به ترتیب با 14 ، 12 و 8 تیم، بیشترین تعداد تیمها را دارا بودهاند.

کاظمی درباره آمار مربوط به جنسیت شرکتکنندگان در این دوره از مسابقات مناظره دانشجویی نیز گفت: از 1760 نفر شرکتکنندگان در این دوره از مسابقات، تعداد 1150 نفر از آقایان و 610 نفر از خانمها در قالب تیمهای مختلف بودند و نکته دیگر این است که از همین الان ثبت نام دوره بعدی این مسابقات شروع شده است.
وی در پایان سخنان خود گفت: در مجموع، 10 داور دانشجویی و 21 نفر از اساتید شناخته شده و مطرح کشور مخصوصا در عرصه علوم انسانی، داوری مسابقات مناظره دانشجویی مرحله کشوری را بر عهده دارند.
همچنین سعید پورعلی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در ابتدای این نشست به بررسی اهمیت برگزار مسابقات ملی مناظره دانشجویی پرداخت و گفت: بعد از مشخص شدن عمق و نفوذ این برنامه تعداد حامیان ما در برگزار این مسابقات افزایش پیدا کردند و لازم است که به ویژه از وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و امسال به طور خاصتر، دانشگاه تهران که برگزاری این دوره از مسابقات را بر عهده گرفت تشکر کنم.
مشروح سخنان معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی را اینجا بخوانید.