حجتالاسلام بناری خبر داد:
برپایی همایش حوزه انقلابی/ دفاع از روند تحولات حوزه در زمینه علوم انسانی
گروه حوزههای علمیه: عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه(ص) از برگزاری همایش حوزه انقلابی در بهمن ماه امسال خبر داد.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین علیهمت بناری، دبیر علمی همایش حوزه انقلابی امروز 16 آذرماه در نشستی خبری گفت: انقلاب اسلامی از بزرگترین حوادث قرن اخیر به اذعان مستشرقان و غیر مستشرقان است که تحولات عمیقی در جهان ایجاد کرده است.
وی افزود: حوزه علمیه به عنوان عامل محدثه، ضامن بقای آن هم هست و در کنار رهبری و مردم به عنوان واسط میان این دو نقش ایفا کرده و میکند و نقش کلیدی در این زمینه دارد.
بناری بیان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره بر بحث انقلابی ماندن حوزه تاکید فرموده و میفرمایند و این همایش نیز با هدف لبیک به ندای ایشان در درجه نخست برپا شده است و هدف دیگر ما نیز گفتمانسازی حوزه انقلابی و ایجاد پویایی و زنده نگهداشتن این گفتمان در جامعه و ارایه راهکار برای تقویت انقلابی ماندن است.
دبیر علمی همایش ادامه داد: فراخوان مقالات در 5 محور مبانی و اصول حوزه انقلابی، مولفهها و شاخصههای حوزه انقلابی، مسایل، چالشها و آسیبشناسی حوزه انقلابی، راهبردها و راهکارهای تقویت و پیشرفت حوزه انقلابی و دستاوردهای حوزه انقلابی از چند هفته گذشته اعلام شده و آخرین فرصت برای ارسال مقالات نیز 20 دی ماه اعلام شده است و تاکنون چند مقاله به دست مارسیده و چند مقاله نیز به محققان و پژوهشگران سفارش دادهایم.
وی با بیان اینکه مقالات علمی پژوهشی و علمی ترویجی خواهد بود اظهار کرد: مصاحبه با شخصیتهای برجسته حوزه از دیگر کارهایی است که صورت میگیرد و مجموعه مقالات و مصاحبهها به صورت جداگانه در یک یا دو جلد منتشر خواهد شد همچنین نمایشگاهی از علمای انقلابی در طول تاریخ حوزه در حاشیه این همایش برپا خواهد شد.
عضو مجمع طلاب و فضلای مسجد سلیمان مقیم قم با تاکید بر تولید ادبیات علمی در این زمینه و نقش همایش در ایجاد این گفتمان ادامه داد: مرکز مدیریت حوزه علمیه، حوزه علمیه خواهران، جامعه الزهراء(س)، جامعه المصطفی، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی، موسسه اخلاق و تربیت و مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه و مرکز مطالعات روحانیت از جمله نهادها و مراکز همکاری در برپایی این همایش هستند.
عضو هیئت علمی المصطفی(ص) تصریح کرد: با شورای عالی حوزه و مرکز مدیریت حوزه نیز در این زمینه ارتباط داشته و داریم و تلاش ما بر ایجاد همافزایی در این زمینه و پرهیز از موازی کاری است و قصدمان تولید علمی و پژوهشی در این زمینه است و دنبال تبلیغات نیستیم.
رئیس پژوهشکده علوم انسانی المصطفی(ص) عنوان کرد: همایش علمای بلاد نیز که قرار است از سوی جامعه مدرسین در روزهای 17 و 18 آذرماه برگزار شود در همین راستا و موضوع است و نوعی تقسیم کار صورت خواهد گرفت.
وی در پاسخ به این سؤال ایکنا که با توجه به دو محور این همایش در مورد نظام آموزشی و پژوهشی حوزه انقلابی ارزیابی شما از وضعیت کنونی حوزه در این عرصه چیست؟ افزود: در سالهای اخیر تحول قابل توجهی در تولید علم در حوزه صورت گرفته و اهتمام حوزه علمیه به این بخش بسیار زیاد است.
این محقق قرآنی عنوان کرد: انتشار مجلات متعدد علمی و پژوهشی همچنین برپایی کرسیهای نظریهپردازی و رشد و توسعه این کرسیها و تولید نظریات علمی در زمینه علوم انسانی موید این مسئله است.
وی افزود: انجمنهای علمی حوزه ظرفیت بسیار بالایی برای ایجاد تحول است و تحولاتی نیز ایجاد کرده است و زمینهبخش تحولات بزرگتر در سالهای آینده است زیرا هم اکنون 20 انجمن علمی با بیش از سه هزار متخصص در زمینه علوم انسانی تربیت شدهاند و بستر لازم برای ایجاد تحول را ایجاد کرده و خواهند کرد.
بناری ادامه داد: حرکت قابل قبول و رو به شتابی در حوزه در این زمینه در حال رخ دادن است اگرچه انتظارات بیشتر از این است و البته هر تحولی نیز نیازمند بسترسازی لازم و ایجاد زمینه و شرایط است.
دبیر علمی این همایش گفت: مبانی حوزه انقلابی، اصول حوزه انقلابی، ماهیت و چیستی حوزه انقلابی، حوزه انقلابی در اندیشه مقام معظم رهبری، حوزه انقلابی در اندیشه امام خمینی، حوزه انقلابی در اندیشه شهید صدر، حوزه انقلابی در اندیشه شهید مطهری، ساختار حوزه انقلابی، مدیریت حوزه انقلابی، نظام تربیتی حوزه انقلابی، نظام تربیتی حوزه انقلابی، نظام آموزشی حوزه انقلابی، نظام پژوهشی حوزه انقلابی، نظام تبلیغی حوزه انقلابی، رابطه حوزه انقلابی با نظام اسلامی از جمله ریزموضوعات این همایس محسوب میشوند.
بناری افزود: رابطه حوزه انقلابی با مردم، رابطه حوزه انقلابی با نخبگان، رابطه حوزه انقلابی با جهان اسلام و عرصه بینالملل، حوزه انقلابی در تعامل با جدایی دین از سیاست، حوزه انقلابی در مقابله با شیعه انگلیسی و اسلام آمریکایی، حوزه انقلابی و تقابل با تحجرگرایی، مسایل و چالشهای حوزه انقلابی، آسیبشناسی حوزه انقلابی، عوامل و راهبردهای موثر در انقلابی ماندن حوزه نیز از دیگر مولفههای این همایش است.