کد خبر: 3561019
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۱
خزعلی تصریح کرد:

به اسم عدالت جنسیتی به کام برابری

گروه جامعه: عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه عنوان عدالت جنسیتی لحاظ شده است اما در عمل به دنبال برابری هستند، اظهار کرد: برابری از جمیع جهات مخالف مبانی دینی است و بیشتر شدن آسیب‌های اجتماعی و به ویژه طلاق را به دنبال دارد.

کبری خزعلی، عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به عوامل و ساختارهای اجتماعی آسیب‌زا به حوزه زنان و خانواده اشاره و عنوان کرد: برای هر تغییری ابتدا باید ساختار و زیربنا مورد بررسی و بازسازی قرار گیرد، در مرحله دوم نیاز به برنامه‌هایی داریم که به تغییر در جامعه منجر شود که می‌توان به نظام آموزشی، تربیتی، اقتصادی، هنر و معماری و منطبق کردن آن با خانواده محوری اشاره کرد.

وی با بیان اینکه برای نظام خانواده موجود ساختارسازی صحیحی که در شأن انقلاب فرهنگی باشد صورت نگرفته است، گفت: آنچه حضرت امام(ره) برای شورای عالی انقلاب فرهنگی برنامه‌ریزی کردند و مقام معظم رهبری بر آن تأکید کردند به خوبی دنبال نشده است، به نحوی که در برنامه‌های آموزشی همان آموزش‌ها با نگاه توسعه غربی وجود دارد و با نگاهی به برنامه اول تا پنجم توسعه می‌توان شاهد کم رنگ بودن رویکرد فرهنگی، دینی و آموزش اسلامی بود و صرفا نسبت به گذشته تغییرات ظاهری و محدود اتفاق افتاده است.

خزعلی ارائه آموزش‌های حافظه محور و مدرک محور را ضعف سیستم آموزشی خواند و گفت: در شورای عالی انقلاب فرهنگی سند جامع نقشه علمی و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را داریم. در تمام عرصه‌ها برنامه‌ریزی برای تحول از حیث سیاست وجود دارد اما به لحاظ اجرا و ساختار با کمبود مواجه هستیم. به طور مثال در عرصه زنان سیاست‌گذاری در زمینه آموزش عالی، خانواده، حجاب و عفاف، حضور اجتماعی و بین‌المللی زنان و اوقات فراغت صورت گرفته و تصویب شده است اما ساختار لازم برای حمایت از حقوق زن و اجرایی شدن سیاست‌ها وجود ندارد.

وی به تأکیدات مقام معظم رهبری از سال 92 تا کنون در زمینه خانواده اشاره و عنوان کرد: پیگیری سیاست‌های حوزه خانواده نیاز به ایجاد یک مرکز عالی یا وزارتخانه دارد تا به برنامه ریزی و ایجاد هماهنگی بپردازد و اقدامات منسجم و هماهنگ را برای دستگاه‌ها تعریف کند. در حال حاضر برنامه زنان و خانواده دچار آسیب است و ما از یک برنامه چهل تکه‌ای که در قسمت‌هایی از فرهنگ اسلامی و در بخشی از آیات و روایات و در بخش‌هایی از قانون اساسی اقتباس شده است استفاده می‌کنیم و از برنامه‌ای الگو گرفته‌ایم که کاملا غربی است ولی برنامه متوازن نام گرفته و تنها در بخش‌هایی ‌از آن مبانی دینی به چشم می‌خورد.

ضرورت بررسی میزان اجرایی شدن سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری

وی بر ضرورت بررسی میزان اجرایی شدن سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری به ویژه در حوزه خانواده تأکید و تصریح کرد: اگر این بررسی‌ها به صورت دقیق صورت گیرد درمی‌یابیم که بهره‌هایی که نظام اسلامی باید به خانواده می‌رساند عملیاتی و محقق نشده است و متاسفانه بیشترین اشکال در هماهنگی و نظارت بر روند اجرا است و این امر باعث می‌شود آنچه مردم از نظام اسلامی توقع داشته‌‌اند در عرصه عمل به وقع نپیوندد.

در برنامه ششم توسعه زمینه آسیب بیشتر مهیا شده است

عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان با اشاره به اینکه تهاجم فرهنگی در زمینه خانواده رو به افزایش است  و در برنامه‌ها به ویژه در برنامه ششم توسعه زمینه آسیب بیشتر مهیا شده است گفت: رعایت مصالح خانواده مورد بی‌توجهی قرار گرفته است و زنان یکی از ابزار تولید اقتصادی نگریسته می‌شوند. طی دو دهه گذشته حضور اقتصادی زنان در جامعه افزایش یافته است اما این امر باید با مدیریت روبرو باشد در غیر این صورت به بیراهه‌ای که غرب گرفتار آن شده است می‌رسد.

وی برنامه ریزی موجود در جهان را افزایش سود و سرمایه دانست و گفت: در این نگاه تحولات اجتماعی و برنامه‌های فرهنگی و آموزشی با کارکرد اقتصادی بررسی می‌شود، در صورتی که اگر خواستار بالندگی و تحکیم بنیان خانواده هستیم باید در این زمینه هزینه کنیم و نظام تربیتی، آموزشی و اشتغال تغییر یابد، به نحوی که در نظام اشتغال رعایت مصالح خانواده دیده شود. این مصالح در سند مهندسی فرهنگی و سیاست‌های جمعیتی دارای مصوبه هستند اما به عمل منجر نمی‌شوند و حتی در برخی موارد عکس این مصوبات عمل می‌شود.

خزعلی ادامه داد: بانویی که باردار است و از ترس از دست دادن شغل بارداری خود را پنهان می‌کند و یا از مرخصی 9 ماهه زایمان بهره‌مند نمی‌شود از اجرایی نشدن قوانین و نبود حمایت اجتماعی رنج می‌برد. بین خانواده و اشتغال امروز آنچه قربانی می‌شود خانواده، تربیت فرزند و نشاط و شادابی زن است. امروز کار به جایی رسیده است که از حذف نقش مادری زنان صحبت می‌کنند اما قائل به آن هستند که زنان کارگر باقی بمانند. با برنامه توسعه و هزاره سوم فقط در حال انتقال فرهنگ غربی هستیم.

وی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه عنوان عدالت جنسیتی لحاظ شده است اما در عمل به دنبال برابری هستند اظهار کرد: باید توجه داشت در نقش آفرینی‌ها تفاوت‌های حکمیانه بین زنان و مردان لحاظ شود، ما خواستار رعایت حق تناسب نقش‌ها با در نظر گرفتن امتیازاتی برای زنان شاغل و سلامت آنان هستیم. برابری از جمیع جهات مخالف مبانی دینی است و بیشتر شدن آسیب‌های اجتماعی و به ویژه طلاق را به دنبال دارد.

سه برابر شدن اشتغال زنان

وی طرحی که شورای فرهنگی اجتماعی زنان دنبال می‌کند را سه برابر شدن اشتغال زنان دانست و گفت: در این طرح در عین اشتغال، زنان به خانواده، رشد علمی و سلامت و شادابی خود نیز می‌رسند.  این اشتغال متناسب با شأن و الزامات خانواده و رعایت ارزش‌های اخلاقی و عفاف و حجاب است.
captcha