کد خبر: 3562935
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۷

کنفرانس گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب برگزار می‎شود

گروه حوزه‎های علمیه: رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از برگزاری کنفرانس بین‏‌المللی گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب در عرصه اعتدال و عقلانیت با حضور ۱۵ اندیشمند جهان اسلام در قم خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا)، حجت‎الاسلام والمسلمین نجف لک‎زایی امروز 26 دی ماه در جمع خبرنگاران گفت: «کنفرانس بین المللی گفتگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب در عرصه اعتدال و عقلانیت» در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار می‎شود.
وی افزود: به رغم تلاش بیش از سی ساله ایران اسلامی برای ایجاد مفاهمه و گفتمان و همگرایی جهان اسلام هنوز مشکلات بسیاری در این راه باقی است؛ ناآگاهی و غفلت برخی از مسلمانان از یک سو و دسیسه‎های دشمنان اسلام از سوی دیگر، شکاف و واگرایی در جهان اسلام؛ مخصوصا گسست میان ایران و کشورهای عربی بیشتر شده است.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بیان کرد: با تصویب کمیسیون فرهنگ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای سیاستگذاری در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، تشکیل و مقرر شد گفتگوهای علمی و فرهنگی میان ایران و جهان عرب را برنامه‌ریزی کند تا شاهد از بین رفتن گسست‌ و واگرایی‌ها و تقویت همگرایی باشیم.
دبیر این کنفرانس یادآورشد: در این راستا کنفرانس بین‌المللی «گفتگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب در عرصه اعتدال و عقلانیت» بر عهده پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قرار داده شده که این کنفرانس در دوم و سوم بهمن مال سال جاری در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار خواهد شد.
وی گفت: افتتاحیه این کنفرانس روز شنبه از ساعت 18 الی 20 با حضور 15 مهمان خارجی از کشورهای اردن، عراق، الجزایر، سوریه، عمان، کویت، لبنان، تونس و بحرین و اندیشمندان داخلی آغاز خواهد شد.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی یادآورشد: برنامه روز دوم کنفرانس بین‌المللی نیز از ساعت 9 صبح تا 12 با چهار پنل تخصصی «اعتدال و عقلانیت در اندیشه و عمل اندیشمندان اسلامی»، «اعتدال و عقلانیت در آموزه‌های دینی»، «اعتدال و عقلانیت در گفتگوهای فرهنگی» و «اعتدال و عقلانیت و مقابله با افراط گرایی» برگزار می‎شود.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: دغدغه اصلی در این پنل‎ها برجسته سازی اعتدال و عقلانیت بوده تا افراط گرایی در منطقه و جهان مورد نقد و بررسی قرار گرفته و از منظر علمی و اندیشه‌ای با افراط‌گرایی که مشکل فعلی جهان اسلام است، مقابله و مبارزه شود.
لک‌زایی ابراز داشت: آنچه سبب شد، اعتدال و عقلانیت محور این کنفرانس قرار گیرد، وضعیت امروز ما در منطقه است؛ چراکه مهمترین مشکل امروز ما ناامنی در سطح منطقه بوده که ریشه در افراط گرایی و تلاش های نظام سلطه و صهیونیست دارد.
وی یادآور شد: عمده گفتگوهای ما با اعراب تا به امروز، دیپلماتیک و سیاسی بوده و علما و اندیشمندان ما و اعراب کمتر به بحث و گفتگو درباره مسائل جهان اسلام پرداخته‎اند.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در پاسخ به این سوال که چرا این کنفرانس در قم و پژوهشگاهی وابسته به حوزه انجام می گیرد، خاطرنشان ساخت: فلسفه روشن این کار آن است که تفکر اسلام ناب و تفکر مکتب اهل بیت(ع) مبتنی بر عقلانیت و اعتدال است و شهر مقدس قم منادی این عقلانیت و اعتدال می باشد و رهبر معظم انقلاب نیز با فتاوایی که داده اند، پیشگام در این عرصه می باشند.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: قریب به 50 مقاله به این دبیرخانه کنفرانس ارسال شده که در مجموع، 30 مقاله در این کنفرانس ارائه خواهد شد که 15 مقاله خارجی می باشد.
لک زایی با بیان این مطلب که چکیده مقالات به دو زبان فارسی و عربی منتشر خواهد شد، اظهار داشت: اختتامیه این کنفرانس بعدازظهر یک شنبه از ساعت 14 الی 16 بوده و تأسیس «مجمع اندیشمندان ایران و جهان عرب» از برنامه های ویژه اختتامیه این کنفرانس خواهد بود که اساسنامه آن تهیه و از آن رونمایی خواهیم کرد.
وی ابراز داشت: دکتر ابوذر ابراهیمی ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجت‎الاسلام والمسلمین احمد واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی و حجت‎‌الاسلام والمسلمین نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب، سخنرانان مراسم افتتاحیه بوده و در بیانیه‎ای نیز از سوی مهمانان، تهیه و در مراسم اختتامیه قرائت خواهد شد.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بیان کرد: گفتگوی صمیمانه در جامعه‎‏المصطفی با حضور مهمانان خارجی از ساعت 21 الی 23 روز شنبه در جامعه‎المصطفی‎العالمیه از برنامه‎های حاشیه ای این کنفرانس است.
captcha