به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در ادامه نشست معاونین فرهنگی واحدهای جهاد دانشگاهی، زهرا نقیزاده، معاون سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور به ارائه گزارش پرداخت و گفت: سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان در عرصههای ملی و بینالمللی فعالیتهایی دارد؛ برای مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان از 75 کشور ثبتنام داشتهایم که از هر کشور در رشته حفظ و قرائت میتوانستند تا سه نفر معرفی کنند که 220 نفر معرفی شدند. مرحله اولیه ارزیابی سطح شرکتکنندگان انجام شده و در مجموع از 75 کشور 60 کشور در امتحان ورودی و داوری اوليه قبول شدند.
وی ادامه داد: در جنب این مسابقات سه همایش بینالمللی نیز در نظر گرفته شده و برگزار مینماییم؛ همایش بینالمللی قرآن و سلامت، همایش بینالمللی روششناسی مطالعات میانرشتهای قرآن کریم و همایش سوم ما نظام سازی و فرهنگسازی قرآن کریم است.
نقیزاده افزود: بخش همایش در تهران و در تاریخ 16 تا 18 اسفند برگزار شود. 16 اسفند، همایش قرآن و سلامت در دانشکده علوم پزشکی تهران برگزار خواهد شد و همایش روششناسی مطالعات میانرشتهای قرآن کریم در دانشکده الهیات دانشگاه تهران برگزار میشود. همایش دیگر نظامسازی و فرهنگسازی قرآن کریم است که در شورای عالی انقلاب فرهنگی 18 اسفند برگزار میشود. بنابراین سه عنوان جشنواره، مسابقات قرآن دانشجویان و همایشهای بینالمللی را امسال خواهیم داشت.
وی گفت: در عرصه فعالیتهای ملی در سازمان، طرحهای ضیافت معراج، مکتب عاشورا، عصر شعر و ادب، جشنواره دانشجویی قرآن و هنر و جشنواره محراب و دوسالانه جشنواره دانشجویی اسوه حسنه و جشنواره ملی بهار، از جمله جشنوارههای دانشجویی طی سالهای 93-94 بود.
نقیزاده ادامه داد: در سال 95-96 پنج طرح ملی پیگیری میشود که شامل جشنواره نیازهای عاشورایی دانشجویان، جشنواره شبکههای ارتباطی، جشنواره ملی تجسمی قرآن، جشنواره محراب و ضیافت قرآنی معراج است.
وی اظهار کرد: در زمینه برنامههای هماهنگ، کرسیهای تلاوت و تدبر، نمایشگاه آثار هنری، سمینار مهارتهای زندگی و دانشجو معلم قرآن را داشتهایم که در سه سال برگزار شد. در زمینه فعالیتهای استانی، در سال 93-94، 58 طرح استانی، در سال 94-95، 61 طرح استانی و در سال 95-96، 71 طرح استانی مورد حمایت قرار گرفتند و مجموعا از 190 طرح استانی حمایت کردیم.
نقیزاده گفت: یکی از طرحهایی که بناست امسال هم دنبال شود طرح دانشجو ـ معلم قرآن کریم است. این طرح از دو سال گذشته در شورای سیاستگذاری متشکل از اساتید روخوانی و روانخوانی شروع شد و مهارتافزایی، دانشافزایی و اشتغالزایی سه هدفی بود که در این طرح دنبال شده است. به دانشجویانی که خودشان در سطحی از روانخوانی هستند آموزش داده میشود که سطح خودشان را افزایش دهند تا یاد بگیرند چگونه تدریس کنند و معلم قرآن شوند. هدف اصلی این طرح نهضت قرآنآموزی دانشجویی است. سال گذشته 300 دانشجو آموزش دیدند. اکنون فارس، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان شرقی و شیراز 4 واحدی هستند که به صورت پایلوت درخواست اجرای این طرح را داشتهاند.
وی ادامه داد: بخش دیگر فعالیتهای سازمان، توسعه مرکز مطالعات میانرشتهای قرآن کریم است. این مرکز در حال حاضر دارای سه گروه زیرمجموعه قرآن و تربیت، قرآن و سلامت و قرآن و مسائل اجتماعی و دارای دو هسته دیگر قرآن و اقتصاد و قرآن و روششناسی نیز هست.
نقیزاده گفت: اخذ مقام برتر مطالعات قرآنی شورای عالی انقلاب فرهنگی از افتخارات سازمان فعالیتهای قرآنی بوده و تا کنون 60 پروپوزال به سازمان ارسال شد که 11 پروپوزال تایید شده و در حال انجام است؛ همچنین عقد تفاهمنامههایی با سازمان زیباسازی شهردای، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه حضرت بقیةالله(عج) و باغموزه دفاع مقدس داشتهایم و در حال انجام هستند. 15 مقاله علمی - پژوهشی تالیف شده و برگزاری نشستها علمی - تخصصی از جمله فعالیتهای سارمان فعالیتهای قرآنی بوده است. برگزاری جشنواره آثار برتر سازمان فعالیتهای قرآنی و همایش مطالعات میان رشتهای و همایش وحدت اسلامی از دیگر فعالیتهای این سازمان است. سه همایش بینالمللی از 16 تا 18 اسفند در تهران از فعالیتهای آینده این مرکز خواهد بود.