کد خبر: 3569854
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۳

کتاب «مردم و حکومت اسلامی در اندیشه سیاسی علامه طباطبایی» منتشر شد

گروه حوزه‌های علمیه: کتاب مردم و حکومت اسلامی در اندیشه سیاسی علامه طباطبایی در راستای برپایی همایش فقه حکومتی که 14 بهمن در قم برگزار شد از سوی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی امیدی و جمعی از محققان به تالیف این اثر که در همایش فقه حکومتی در میان مخاطبان توزیع شد پرداخته‌اند و توسط نشر المصطفی به چاپ رسیده است. 

حجت‌الاسلام امیدی در سخنانی در این همایش گفت: نظام‌های امروز به ناحق به دموکراتیک و غیردموکراتیک تقسیم می‌شود و برخی دولت‌ها به نادرستی لقب دموکراتیک گرفته‌اند.

وی با اشاره به نقش مردم در نظام اسلامی به طرح این سؤال پرداخت که آیا اسلام با حق مردم برای قانونگذاری و ...موافقت دارد یا ندارد بیان کرد: تبیین ماهیت نظام سیاسی اسلام متناسب با شرایط هر دوره ضرورتی انکارناپذیر است همچنین رشد و شکل‌گیری بیداری اسلامی و نفی سلطه کفار و لیبرالیسم فرهنگی تامل در موضوعات مرتبط با نظام سیاسی اسلام را ضروری کرده است.

این محقق و نویسنده با بیان اینکه کتاب مذکور به دنبال پاسخ به این سؤالات از منظر علامه طباطبایی است تصریح کرد: علامه طباطبایی در این راستا به بررسی و تحلیل نظام سیاسی و اجتماعی اسلام پرداخته‌اند؛ وی فرموده که اسلام پیش و بیش از دیگران با معارف غنی خود در بهترین وجه این امور را به مردم ارایه کرده ولی غرب تبلیغ کرده که حقوق بشر از آن آنان بوده است. 

وی با بیان اینکه از نظر علامه حکومت‌های غربی به شدت فاصله طبقاتی و ناعدالتی را دامن زده‌اند تاکید کرد:  متفکران اسلامی معتقدند در صورت تحقق آموزه‌های اسلام الگوی مطلوبی از مناسبات مردم و نظام اسلامی به منصه ظهور می‌رسد که از نظامات دموکراتیک، پیشرفته‌تر و مترقی‌تر است. 

امیدی بیان کرد: امام خمینی فرموده‌اند که اگر بگذارند قوانین اسلامی پیاده شود می‌فهمند که نه قوانین و نه حقوق بشر آنان(غرب) در مقابل اسلام چیز قابل توجهی نیست.

این محقق و نویسنده با اشاره به کتاب مردم و حکومتت اسلامی در اندیشه سیاسی علامه طباطبایی عنوان کرد: این کتاب در شش فصل تألیف شده و نزدیک به صد موضوع با مراجعه به دیدگاه علامه طباطبایی مورد بررسی قرار گرفته است.

وی افزود: از دید علامه طباطبایی آراء مومنان در حوزه مقبولیت و تشکیل حکومت و تحقق عینی دولت نقشی صدردرصدی است ولی مردم نقشی در مشروعیت حکومت معصوم ندارند اما نقش مردم در دوره غیبت پررنگ‌تر می‌شود.

امیدی تاکید کرد: میان نظریه ولایت فقیه و نظریه علامه طباطبایی هیچ تنافی وجود ندارد.

captcha