کد خبر: 3622811
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۱

مسئولان به مؤسسات پژوهشی قرآن هم توجه کنند/ بهره‌مندی روزانه 1500 نفر از خدمات مؤسسه ام‌الکتاب

گروه چندرسانه‌ای: مدیر داخلی و فنی مؤسسه ام‌الکتاب نقش جهان اصفهان گفت: مسئولان همان‌طور که به حفظ و تلاوت قرآن اهمیت زیادی می‌دهند، به مؤسسات پژوهشی در حوزه قرآن هم توجه کنند، زیرا همان بودجه‌های هرچند اندک که به مؤسسات پرورش حافظان و قاریان قرآن ارائه می‌شود، برای مؤسسات پژوهشی وجود ندارد.

محمدصادق یاراحمدیان، مدیر داخلی و فنی موسسه ام‌الکتاب نقش جهان اصفهان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از اصفهان، درباره فعالیت‌های این موسسه، اظهار کرد: این موسسه از سال 1380 تاسیس شد و وب سایت قرآنی آن از همان سال تاکنون به صورت آنلاین در دسترس می‌باشد و به جرئت می‌توان گفت که این وب سایت اولین وب سایت کاملا قرآنی کشور است.
وی افزود: موسسه ام‌الکتاب دو نگاه کنار هم دارد؛ یکی ارائه اطلاعات برای متخصصین و دیگری ارائه اطلاعات برای عموم مردم. در نگاه تخصصی، هسته فکری و اصلی این موسسه درصدد است همه‌ فعالیت‌هایی که در رابطه با قرآن شده یعنی  تالیفاتی که شیعه داشته را گرد آوری کند. به این شیوه که اگر شخصی مطلبی در کتاب و مقاله خود نوشته و گوشه ای از آن را به آیات قرآن کریم ارجاع داده، این مطلب گردآوری شده و زیر آن آیه در نرم افزار و وب سایت ام‌الکتاب عرضه می‌شود.
مدیر داخلی و فنی موسسه ام‌الکتاب نقش جهان ادامه داد: در این حالت زمانی که شما یکی از آیات قرآن کریم را در وب سایت ام‌الکتاب انتخاب می‌کنید، با هزاران مطلب با دیدگاه‌های متفاوت مواجه می شوید. مثلا نویسنده مطلبی درمورد فیزیک نوشته و ارجاعی از حرکت وضعی زمین در قرآن برای آن داده‌است. مطلب نوشته شده می‌تواند فرهنگی یا سیاسی هم باشد.در واقع زمانی که شما به یک تفسیر رجوع می‌کنید، نگاه یک مفسر را در رابطه با آن آیه می‌بینید؛ اما در ام‌الکتاب با نگاه هزاران مولف شیعه با دیدگاه‌های کاملا متفاوت مواجه خواهید شد. این مطالب همگی به علاوه مقاله‌ها، داستان‌ها و سخنرانی‌ها و روایت‌های قرآنی که کاملا کارشناسی شده‌اند، در این وب سایت زیر آیه قرار می‌گیرند.
یاراحمدیان گفت: در نگاه عمومی، ساده‌ترین مثال ارائه 150 دور اطلاعات قرآن کریم است که این تعداد در کل دنیا بی‌نظیر است.بیش از 30 دور از اطلاعات آن از قاریان ایرانی و شیعه و مابقی آن از قاریان جهان عرب است.
وی بیان کرد: همچنین 177 دوره تفسیر جامع قرآن،تمامی نرم‌افزارهای قرآنی رایگان در سراسر جهان، معرفی نرم‌افزارهای غیر رایگان و تصاویر و کلیپ‌های قرآنی در حال حاضر روی وب سایت ما قرار دارند. در واقع ویژگی و مشخصه بارز این مجموعه این است که همه چیز حول محور قرآن و مستند به تک‌تک آیات قرآن طبقه بندی و ارائه می‌شود. این کاری که ما با محوریت آیات انجام می‌دهیم،در هیچ جای دنیا انجام نمی‌شود.
یاراحمدیان در توضیح ضرورت شروع این کار گفت:در قرآن کریم آیات مختلفی درباره عظمت این کتاب وجود دارد؛ به طور مثال  إِنَّهُ فِی أُمِّ الْکِتابِ لَدَیْنا لَعَلِیٌّ حَکِیمٌ؛ هر آنچه که هست،در ام‌الکتاب در نزد ماست» ام‌الکتاب نام جامع قرآن است و ما با همه‌ ارائه اطلاعات‌مان می‌خواهیم حداقل همین یک آیه را تفسیر کنیم و نشان دهیم ک این کتاب تا چه اندازه کامل و جامع است.
وی ادامه داد: ارائه اطلاعات در سایت ما به صورت کاملا رایگان انجام می‌شود. در سایت قسمتی تحت عنوان تالار گفت‌وگو وجود دارد که افراد می‌توانند آنجا عضو شده و به تبادل نظر بپردازند. همچنین می‌توانند شبهات‌شان را مطرح کرده و پاسخ آن را دریافت کنند. برداشت اطلاعات از  وب‍‌‌ سایت‌های موسسه کاملا رایگان است.در حال حاضر نزدیک به 20 هزار عضو ثبت شده در این سایت وجود دارد. اما از آنجا که همه چیز رایگان است،تمایلی برای عضویت وجود ندارد. اما آخرین آمار، استفاده روزانه بیش از 105 هزار نفر از مجموعه ام‌الکتاب را نشان می‌دهد.
مدیر داخلی و فنی موسسه ام‌الکتاب نقش جهان گفت: این موسسه به صورت کاملا خصوصی و با حمایت‌های مردم اداره می‌شود. معمولا افرادی که به قرآن علاقه‌مند هستند، به صورت خصوصی کمک‌هایی را به موسسه دارند و از آنجایی که موسسه به صورت دیجیتال کار می‌کند، به جای داشتن پرسنل زیاد، تیم نرم‌افزاری قوی دارد و کارها به صورت اتوماسیون و مکانیزه انجام می‌شود و از این بابت هزینه پرسنلی بسیار کمتری پرداخت می‌شود.
یاراحمدیان ادامه داد: اگر شما به زبان انگلیسی مطلبی تخصصی در رابطه با قرآن جستجو کنید، به اطلاعات زیاد و ارزشمندی دست پیدا نمی‌کنید. در کشور چین بیش از 100 میلیون مسلمان وجود دارد که آنها حتی هیچ وب‌سایت رسمی و مورد اعتمادی برای تلاوت قرآن و ترجمه به زبان چینی ندارند.کوچکترین و ساده‌ترین مقالات قرآنی به آنها نمی‌رسد و کتابی درباره اسلام ندارند. برنامه ما برای آینده انشاءالله ارائه اطلاعات به زبان‌های دیگر است.
وی افزود: در کنار اینکه مسئولین به درستی به حفظ و تلاوت قرآن اهمیت زیادی می‌دهند، بسیار خوب خواهد بود که به موسسات پژوهشی مانند ام‌الکتاب هم فکر کنند. بودجه‌هایی هرچند اندک به موسسات پرورش حافظان و قاریان قرآن ارائه می‌شود که همان بودجه اندک برای موسسات پژوهشی وجود ندارد. پرورش حافظان و قاریان کار بسیار خوبی است، اما اینها پس از حفظ و تلاوت قرآن نیاز به تفکر در محتوای آن دارند که این تولید محتوا صرفا توسط موسسات پژوهشی انجام می‌شود.اگر مسئولین نگاه حمایتی به این موسسات داشته باشند، شاید بتوان بهره‌برداری بسیار بیشتر و بهتری از این حافظان و قاریان انجام داد.
captcha