کد خبر: 3625172
تاریخ انتشار : ۰۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۲
ابتکار:

زندگی مسالمت‌آمیز با محیط زیست یکی از مهمترین مولفه سبک زندگی اسلامی است

گروه اجتماعی: رئیس سازمان محیط زیست کشور بیان کرد: یکی از مؤلفه‌های زندگی ایران اسلامی زندگی مسالمت آمیز با محیط زیست است.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا)ازقم، معصومه ابتکار ظهر امروز در دیدار با آیت‌الله امینی گفت: حفظ محیط زیست در کشور نیازمند رعایت اصول آموزشی است و به همین جهت در کتاب‌های درسی آموزش‌های محیط زیستی را داریم تا دانش آموزان به صورت نظری و عملی با این مسائل آشنا شوند، زیرا یکی از مؤلفه‌های زندگی ایران اسلامی زندگی مسالمت آمیز با محیط زیست است. 
وی افزود: جهان با مشکل آب مواجه است و ایجاد تصفیه‌خانه‌های آب برای تصفیه فاضلاب کار خوبی است، باید تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در دولت بعدی ادامه پیدا کند و هنوز در این زمینه عقب هستیم. 
وی ادامه داد: به مناسبت میلاد امام رضا(ع) این روز را به عنوان روز محیط بان انتخاب کردیم، محیط بان در خط مقدم دفاع از محیط زیست هستند و در مقابل تعرض به محیط زیست می‌ایستند، باید از جایگاه و تلاش محیط بانان قدردانی شود، مراسم قدردانی از محیط بانان در حرم حضرت معصومه(س) برگزار خواهد شد. 
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست افزود: دولت در چهار سال گذشته در زمینه محیط زیست کارهای خوبی را انجام داد و 15 لایحه را در این خصوص به مجلس برد که برخی از این لوایح به تصویب مجلس رسید، لوایح دولت در خصوص مسائلی همچون حفاظت از تالاب‌ها و هوای پاک بوده است. 
ابتکار با اشاره به سیاستگذاری در بخش‌های مختلف اظهار کرد: سیاستگذاری خوبی در موضوعات مختلف انجام دادیم و اکنون برای هر بخش برنامه علمی و دقیق داریم، همچنین برای تالاب‌ها و مناطق حفاظت شده و گونه‌های در معرض تهدید برنامه‌ریزی‌های دقیقی انجام شده است. 
وی ادامه داد: برای مقابله با مشکل آلودگی هوا در نقاط مختلف کشور برنامه داریم و برای کاهش آلودگی واحدهای صنعتی تلاش می‌کنیم؛ ولی بخش مهمی از مشکل ما، مرتبط به مساله گردو غبار است؛ به همین دلیل تفاهم نامه ای در این خصوص با کشور عراق داشتیم، اما پس از حمله داعش به این کشور، دولت عراق نتوانست که به مساله گرد و غبار بپردازد و برخی از کانون‌های اصلی گرد و غبار در مرزهای عراق و سوریه به اشغال داعش درآمد. 
وی ادامه داد: دولت عراق طی ماه‌های اخیر برای عملی کردن تفاهم‌نامه‌ها در خصوص گرد و غبار اعلام آمادگی کرد و ما به این کشور گفتیم که برای آموزش کارشناسان عراقی در زمینه روش‌های مقابله با گرد و غبار آمادگی داریم. 
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست افزود: قرار است که دوره‌های آموزشی کارشناسان عراقی در زمینه مقابله با گرد و غبار از ماه آینده آغاز شود و این آموزش‌ها با کار عملی خواهد بود، پس از پایان فتنه داعش و برقراری امنیت، زمینه برای مقابله با گرد و غبار فراهم است، میلیون‌ها هکتار کانون‌های گرد و غبار در عراق وجود دارد. 
وی بیان کرد: بخشی از مشکلات گردوغبار مرتبط به عربستان است ولی متاسفانه با وجود پیگیری‌هایی که در گذشته با عربستان داشتیم، این کشور هیچ همکاری در زمینه مقابله با گرد و غبار نداشته است.
ابتکار با اشاره به گسترش گرد و غبار در جهان اظهار کرد: در کشورهای مختلف جهان گرد و غبار افزایش پیدا کرده و در این خصوص کنفرانس‌های جهانی برگزار شده است، تنها راه حل مقابله با گرد و غبار تنها استفاده از مالچ نیست؛ ترکیه سدهای بزرگی را بر روی رودخانه‌های دجله و فرات زده است و این مساله رودخانه‌ها و تالاب‌های عراق و سوریه را خشک می‌کند.
captcha