کد خبر: 3626183
تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۳
شاه‌ویسی عنوان کرد:

مأموریت اصلاحی دانشگاهیان از دید امام(ره)

گروه اندیشه: شاه ویسی بر این عقیده است که از نظر امام خمینی(ره) بایستی دانشگاهیان ظرفیت‌های تربیت‌پذیری انسان‌ها را در کشور بیان کنند و قابلیت‌های دین اسلام را در جامعه خود ترویج کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) مرکز فرهنگی دانشجویی امام، ولایت فقیه و انقلاب اسلامی جهاد دانشگاهی به مناسبت بیست و هشتمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) ویژه‌نامه‌ای با عنوان «دانشگاه تراز انقلاب اسلامی، بررسی ابعاد دانشگاه اسلامی تمدن‌ساز در نگاه امام خمینی(ره)» منتشر کرد. مشروح گفت‌وگوی ساسان شاه‌ویسی، رئیس مؤسسه اندیشه و تدبیر انقلاب اسلامی با این نشریه را در ادامه می‌خوانید:

ساسان شاه‌ویسی، رئیس مؤسسه اندیشه و تدبیر انقلاب اسلامی، درباره جایگاه دانشگاهیان در اندیشه حضرت امام خمینی(ره) اظهار کرد: مشخصاً دیدگاه‌های حضرت امام خمینی(ره) مسبوق به ایجاد باورها، ظرفیت‌سازی در بینش‌ها، قابلیت کردن ارزش‌ها و نهایتاً نهادینه کردن تربیت‌پذیری انسان‌ها و به عبارت بزرگ‌تر جامعه بشری  بوده است. عمدتاً دیدگاه‌های حضرت امام، معطوف به این نکته بود که بایستی قابلیت، شناخت، باورمندی و ظرفیت‌سازی که تفکر اسلامی دارد را بتوانیم در جامعه و چه‌بسا در جهان متجلی کنیم.

شاه‌ویسی ادامه داد: مهم‌ترین دغدغه آزمونی برای تحقق این فرآیند و روند بزرگ، چیزی غیر از انسان‌هایی نبوده است که قابلیت و استعداد درک عمیق و ظرفیت برای بیان بسط این نکته را در سطح جامعه جهانی داشته باشند.

رئیس مؤسسه اندیشه و تدبیر انقلاب اسلامی یادآور شد: عموماً یکی از متقدمین گروه‌هایی که نقشی اساسی در برجسته کردن ظرفیت‌ها، ارزش‌ها و تغییر بنیادین در بینش و باور مردم دارند، انسان‌های فاکر و معلمینی هستند که هم بیانی زیبا و آراسته و هم درک عمیقی از اتفاقات و رویکردها دارند.

وی افزود: صرف‌نظر از چالش‌هایی که جریانات روشنفکری سعی کردند، زیرساخت‌ها و بناهای مستحکم ایران اسلامی را دچار چالش کرده و آن را به استکبار وابسته کنند، دیدگاه‌هایی که حضرت امام(ره) برای این طبقه از جامعه بیان کردند، دیدگاه انسان‌های روشنگر، روشن‌بین و روشن‌ضمیر است.

شاه‌ویسی تأکید کرد: این امر، تفاوتی اساسی با آن نقش‌پذیری دارد که بخش مهمی از دانشگاهیان و دانشجویان در پیش از انقلاب اسلامی به آن باور داشتند. حضرت امام خمینی(ره) ضمن برجسته کردن این نکته که بایستی دانشگاهیان به خودسازی و نهایتاً به نقاط اوج و تجلی‌گاه اسلام راستین دست پیدا کنند اما بایستی یک باور بزرگ‌تری را هم در کنار آن پرورش دهند و آن اینکه به‌واسطه خاستگاه انسان متعالی و به‌عنوان جامعه روشنفکر، ظرفیت‌های تربیت‌پذیری انسان‌ها را در کشور بیان کنند و قابلیت‌های دین اسلام را در جامعه خود ترویج کنند.

وی افزود: حضرت امام(ره) معتقد بودند که دانشگاهیان باید برخلاف بعضی از اندیشمندان و دانشمندانی عمل کنند که به‌طرف علم رفتند و توانستند سواد و ظرفیت علمی پیدا کنند اما آن سواد و علمی که پیدا کردند در خدمت دشمنان، معاندین، استکبار و نهایتاً وابستگی فکری و شخصیتی برای این قشر قرارگرفته است. همچنین دانشگاهیان بایستی با زدودن افکار و زنگارهایی که تفکر روشنفکری با نحله‌های وابسته به جریان‌های بزرگ سیاسی، اقتصادی و بعضاً فرهنگی به وجود آورده است، به نقش اساسی خودشان در عمق جامعه و چه‌بسا در جامعه جهانی بپردازند.

رئیس مؤسسه اندیشه و تدبیر انقلاب اسلامی یادآور شد: چه‌بسا در اندیشه حضرت امام(ره) این دانشگاهیان هستند که با هم‌افزایی در کنار حوزویان می‌توانند بزرگ‌ترین کار، یعنی برجسته‌سازی تفکر انقلاب اسلامی و نهایتاً داعیه‌داری جامعه بشری برای گشودن انسدادهای فکری که امروز جامعه بشری با آن موجه است را بر عهده بگیرند.

شاه‌ویسی در پایان گفت: ایشان مطرح می‌کردند که جایگاه دانشگاه به جهت انسان‌سازی، به جهت روشنگری، به جهت ظرفیت‌سازی و متبلور کردن اراده‌ها، یکی از برجسته‌ترین و درعین‌حال مرکزیت هسته قابلیت‌مند کردن انسان‌ها در تربیت آینده و مسئولیت‌پذیری آن‌هاست و از این جهت نقش برجسته‌ای برای دانشگاهیان و دانشجویان به عنوان آینده‌سازان کشور و نظام قائل بودند.

captcha