کد خبر: 3627354
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۵
طیبی در آستانه سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی عنوان کرد:

سهم بیشتر جهاد دانشگاهی در تصویب طرح‌های ملی حوزه علوم انسانی/ افتتاح 5 طرح در شهریورماه

گروه دانشگاه: رئیس جهاد دانشگاهی در آستانه سی و هفتمین سالروز تشکیل جهاد دانشگاهی، در نشست خبری با تشریح دستاوردهای این نهاد از اجرای ۱۲ طرح ملی و مهم مرتبط با حوزه علوم انسانی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در آستانه سی و هفتمین سالروز تشکیل جهاد دانشگاهی نشست خبری به منظور معرفی و تبیین آخرین دستاوردهای این نهاد انقلابی در حوزه‌های علمی، فرهنگی، آموزشی و تجاری‌سازی فناوری با حضور حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی امروز دوشنبه ۱۵ مردادماه جاری، برگزار شد.

حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی در این نشست با تبریک روز خبرنگار، به بیان گزارشی از عملکرد مدیریتی و همچنین گزارش عملکرد معاونت‌های این نهاد پرداخت و در ادامه نیز مهم‌ترین مشکلات پیش روی حوزه علم و فناوری در کشور را تشریح کرد و گفت: جهاد دانشگاهی نهادی دانش‌بنیان است، برای الگوسازی در کشور جهت رسیدن به پیشرفت دانش‌بنیان و در ۳ حوزه فرهنگی، علم و فناوری و توسعه آموزش‌های تخصصی که از حوزه‌های مهم جهاد دانشگاهی محسوب می‌شود، فعالیت می‌کند.

وی تامین بودجه را مهم‌ترین مشکل در برنامه‌های توسعه جهاد دانست و ادامه داد: در تامین منابع برای اجرای برنامه‌ها، ۲۰ درصد از بودجه عمومی کشور و ۸۰ درصد حاصل فعالیت‌های پژوهشی، آموزشی و ... است. هر ساله تلاش می‌کنیم بودجه را از طریق دولت و مجلس افزایش دهیم.
سهم بیشتر جهاد دانشگاهی در تصویب طرح‌های ملی حوزه علوم انسانی/ افتتاح 5 طرح در شهریورماه

رئیس جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری طی سخنانی در مراسم تنفیذ ریاست جمهوری بر مباحثی مانند پرداختن به مشکلات مردم و تعامل گسترده با دنیا تاکید داشتند. بر این اساس اولویت‌های توسعه فناورانه در کشور بایستی مشخص شود و نیازها و مقیاس اقتصادی نیز تعیین شود، لذا برنامه‌ریزی‌ها برای فعالیت‌های شاخص در جهاد دانشگاهی، بر اساس نیازهای ملی و مزیت‌های استانی طی برنامه ششم در دست انجام است.

طیبی گفت: عدم رعایت اقتصاد مقیاس، از دیگر موانع سر راه پیشرفت کشور است و باید قوانین اصلاح شود و راه برای پیشرفت شرکت‌های فناور هموار شود، اگر در حوزه‌هایی فناوری نداریم باید این فناوری را از کشورهای خارجی بخریم.

تاسیس مدرسه اقتصاد مقاومتی ویژه مدیران
وی همچنین از تأسیس مدرسه اقتصاد مقاومتی در راستای دستیابی به فهم درست از اقتصاد مقاومتی اشاره و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه برداشت‌های متفاوتی از اقتصاد مقاومتی است و ما اقتصاد مقاومتی را اقتصاد دانش‌بنیان تعریف می‌کنیم، از این رو با تجربه جذب در زمینه تولید و تجاری‌سازی فناوری، این مدرسه بزودی راه‌اندازی خواهد شد.

وی افزود: علاوه بر برنامه ششم، برنامه عرضه‌محور از سوی جهاد دانشگاهی دنبال می‌شود، بر این اساس، برنامه اجرای سند نقش جهاد دانشگاهی در نقشه جامع علمی کشور پیگیری می‌شود که طی آن، 7 ماموریت برای جهاد دانشگاهی در زمینه انتقال، تولید فناوری و مشارکت در سازماندهی نظام هدایت شغلی دانش‌آموختگان، مشارکت در تعمیق و ترویج کرسی‌های مناظره، نظریه‌پردازی و نقد تعریف شده و تلاش در سال گذشته در جهت اجرایی کردن این ماموریت‌ها بود.

جهاد می‌تواند متولی انتقال فناوری در کشور باشد
طیبی با بیان اینکه جهاد می‌تواند مجموعه فناوری‌های ایجاد شده در کشور را به کشورهای همسو با جمهوری اسلامی از طریق سازمان ایریکا در ژاپن ارائه دهد، گفت: در این راستا با چهل سازمان و وزارت امور خارجه هماهنگی‌های لازم را انجام دادیم و موافقت شده است، اولین پایلوت در حوزه پزشکی در کشور افغانستان اجرا شود و پس از انجام این طرح، سازمان ایریکا در داخل به صورت رسمی فعالیت کند. جهاد با توجه به توانمندی خود در تولید علم و تجاری‌سازی فناوری دارد، می‌تواند این کار را انجام و این سازمان را تشکیل دهد.

طیبی با بیان اینکه این نهاد بیشترین سهم را در تصویب طرح‌های مرتبط با حوزه علوم انسانی داشته، یادآور شد: طی یکسال گذشته، تحول جدی و خوبی در حوزه علوم انسانی داشتیم و جهاد توانست ۱۲ طرح ملی و مهم مرتبط با حوزه علوم انسانی به تصویب شورای علمی سازمان برنامه و بودجه رسید.

وی افزود: در برنامه پنجم توسعه در سال گذشته تصمیم گرفته شد 12 واحد جهاد دانشگاهی با انجام کارهای شاخص فعال شوند و اکنون طی برنامه ششم توسعه جهاددانشگاهی چند واحد باقی‌مانده جهاد نیز در این راستا مورد حمایت قرار خواهند گرفت. راه‌اندازی خط تولید بچه ماهی در قفس در سیستان و بلوچستان، تدوین دانش فنی و تولید تور برای پرورش ماهی در قفس توسط واحد صنعتی امیرکبیر از جمله طرح‌هایی هستند که در آینده نزدیک تبدیل به فعالیت شاخص در جهاد خواهند شد.

رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه 6 فناوری با موفقیت تولید و رونمایی شد، گفت: کسب کامل فناوری ساخت مته‌های حفاری با دانش کاملا ایرانی که با حدود 5 سال تحقیق این دانش را به دست آوردیم و با 75 ساعت کار و 650 متر حفاری، عملکرد آن مورد تایید قرار گرفت و عقد قرارداد بزرگی نیز در دست انجام است، کسب دانش فنی تولید فرستنده تلویزیون دیجیتال روستایی با هدف کاهش معضلات فرهنگی  در واحد خواجه نصیر با هزینه بسیار کم ، کسب دانش فنی تولید کاغذ کربنات کلسیم (کاغذ معدنی یا سنگی) در واحد تربیت مدرس که این طرح آماده سرمایه‌گذاری است، یکی از مزیت‌های استفاده از این ماده معدنی برای تولید کاغذ، عدم استفاده از آب است.

سهم بیشتر جهاد دانشگاهی در تصویب طرح‌های ملی حوزه علوم انسانی/ افتتاح 5 طرح در شهریورماه
وی ادامه داد: همچنین 5 طرح مهم را برنامه‌ریزی کرده‌ایم که بزودی در شهریورماه افتتاح و رونمایی می‌شوند. از جمله این طرح‌‎ها؛ فناوری ساخت سرامیک‌های نسوز در واحد یز و تولید کربن فعال با پایه قیر طبیعی است که در شهریور به بهره‌برداری می‌رسد. همچنین مدلسازی و  طراحی پایلوت پکیج نمک‌زدایی از نفت خام با استفاده از مخازن الکترواستاتیک، دیگر طرحی است که افتتاح خواهد شد.

وی افزود: در حوزه پزشکی، طی یکسال گذشته، رونمایی و افتتاح خط تولید داروی ملیتروپیک (داروی ایرانی ضد آلزایمر) که در مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاد دانشگاهی توسط وزیر بهداشت انجام شد.

طیبی همچنین با ارائه آماری از خدمات پزشکی جهاد دانشگاهی طی یکسال اخیر گفت: 200 هزار نفر به مراکز خدمات ناباروری جهاد مراجعه کردند، همچنین مراجعه به کلینیک‌های عمومی جهاد دانشگاهی، 300 هزار نفر بوده و مراجعه به مرکز سرطان شهید معتمد جهاد دانشگاهی، 80 هزار نفر طی یکسال اخیر بوده است.

اخذ مجوز تاسیس دانشکده علوم پایه و فناوری‌های نوین پزشکی
رئیس جهاد دانشگاهی در ادامه به تشریح عملکرد یکسال اخیر جهاد در حوزه آموزشی پرداخت و گفت: توانستیم مجوز تاسیس دانشکده علوم پایه و فناوری‌های نوین پزشکی از وزارت بهداشت اخذ کنیم. از سوی دیگر، کیفیت بالای آموزش‌های کوتاه مدت تخصصی جهاد، باعث شده تبدیل به برند آموزشی شویم و فراگیران این دوره‌ها با 15 درصد رشد روبرو بوده و به 655 هزار نفر رسیده است. در این راستا با شرکت‌ها و موسسات بزرگی مانند شرکت ملی نفت و شرکت ملی گاز برای آموزش نیروهای بومی، تفاهم نامه‌های همکاری امضا شده و همچنین قراردادی با سازمان بهزیستی امضا کرده‌ایم.

وی افزود: یکی از مؤکدات مقام معظم رهبری در دیدار با ایشان، تولید منابع آموزشی بومی به زبان انگلیسی است، بر همین اساس 8 بسته آموزشی را تدوین کرده‌ایم که مجموعه کامل آن بزودی تکمیل و رونمایی خواهد شد، تدریس این مجموعه کتاب‌ها از مهرماه آغاز می‌شود.
captcha