به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله سیدهاشم حسینی بوشهری امروز 30 مردادماه در آیین رونمایی از نرمافزار چندرسانهای با فرزانگان یک که در مرکز پژوهشهای صداوسیما در قم برگزار شد، بر لزوم الگوشدن این مرکز در فعالیتهای رسانهای با رویکرد دینی با استفاده از ظرفیت حوزه علمیه تاکید کرد.
مدیر سابق حوزههای علمیه با اشاره به ارتقاء تشکیلاتی مرکز پژوهشهای رسانهای صدا و سیما گفت: اگر تغییری در ساختار جایی صورت میگیرد باید تلاش کنیم به همان اندازه به رسالت و وظیفه خود نیز در ساختار جدید که توقعات بیشتری ایجاد میکند عمل کنیم.
حسینی بوشهری با بیان اینکه مسئولیت و رسالت ساختارهای دینی نسبت به سایر نهادها وظیفه سنگینتری است اظهار کرد: مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما با هدف ایجاد حلقه واصل میان فعالیتهای رسانه ملی و حوزه علمیه و علما و فرهیختگان دینی ایجاد شده و انتظار ما از این مجموعه آن است که این رابطه تنگاتنگ و بیشتر شود.
وی با قدردانی از فعالیتهای صورت گرفته توسط این مجموعه که با جذب طلاب جوان در چندین سال گذشته توانسته خدمات خوبی را در عرصه رسانهای و فرهنگی و هنری داشته باشد ادامه داد: ظرفیتهای این مجموعه بسیار بیشتر از این است و توقعات بیشتری هم وجود دارد که باید با تلاش بیشتر، در جهت رفع نیازها گام برداشته شود.
آیتالله حسینی بوشهری با تاکید بر لزوم استفاده از همه ظرفیتهای این مرکز برای پیشرفت و تعالی دینی تصریح کرد: این مرکز میتواند در زمینه تولید دانشهای ارزشی الگو برای سایرین باشد؛ زیرا ظرفیت این مرکز بالاست و با ارتباط با علمای دینی میتوان در مسائل مختلف رساله و مقاله نوشته و شبهات در موضوعات مختلف برطرف شود و رویکرد دینی به معنای واقعی در تولیدات رسانه ای افزایش یابد.
نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه این مرکز میتواند در زمینه موسیقی و فیلمسازی نقش جدیتری داشته باشد عنوان کرد: نظارت بر فیلم و موسیقی از دیگر کارهای مهمی است که با استفاده از ظرفیتهای موجود به خصوص ارتباط با حوزه علمیه میتواند بهخوبی توسط این مرکز انجام و مشکلاتی که گاهی در سطح کلان دیده میشود برطرف کنیم.
عضو خبرگان رهبری با تاکید بر توجه به کیفیت در تولید فکر و آثار دینی اظهار کرد: باید با استفاده از ظرفیتهای فرهنگی و هنری حوزه علمیه آثاری در این مرکز تولید شود که رسانه ملی با فراغ بال آن را خواهان باشد و مورد استفاده قرار دهد.
آیتالله حسینی بوشهری با اشاره به فرمایشات امام(ره) مبنی بر اینکه صدا و سیما دانشگاه است عنوان کرد: یکی از مقولاتی که باید بیشتر مورد توجه رسانه ملی قرار گیرد و به معنای واقعی این فرمایش تحقق یابد بحث پرداختن به سبک زندگی اسلامی است از این رو تولیدات هنری که صورت میگیرد باید به این مقوله توجه جدیتری داشته باشد.
مدیر سابق حوزههای علمیه کشور تصریح کرد: سبک زندگی در شکلدهی رفتارهای گوناگون افراد جامعه اعم از رفتارهای اقتصادی و سیاسی و فرهنگی و ... موثر باشد و تا سبک زندگی مردم اصلاح نشود نمیتوان تغییرات مثبت زیادی را هم انتظار داشته باشیم به ویژه اینکه دشمنان نیز با انواع امکاناتی که در دست دارند دنبال تحمیل سبک زندگی خودشان به جوامع مختلف هستند.
آیتالله حسینی بوشهری با تاکید بر پرهیز از افراط و تفریط در شادی و غم گفت: نباید تصور کنیم شادی به هر بهانهای مورد پسند اسلام است بلکه میتوان چارچوبهای دینی شادی و غم را تعریف و تبیین کنیم و نباید در این موضوع دچار افراط و تفریط باشیم.
نائب رئیس جامعه مدرسین مسئله پاسخگویی به شبهات دینی و رصد شبهات را از موارد ضروری برشمرد و بیان کرد: ما در برنامهها ضمن توجه به نیازهای مخاطب صرفا نباید دنبال مشتریمداری باشیم همانطور که انبیاء با زبان مردم سخن میگفتند ولی رسالت خود را هم انجام می دادند و انجام وظیفه بر مشتریمداری استوار نبود.
نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید مجدد برای فرهنگسازی در مقوله سبک زندگی و پرهیز از مشتریمداری صرف در تولیدات رسانهای اظهار کرد: در دوره کنونی فضای مجازی در کنار فوایدی که دارد میتواند تهدید جدی نیز برای کشور باشد بنابراین باید با برنامهریزی مناسب در این زمینه اجازه ندهیم خانوادههای ما با مشکلات فراوان روبرو شوند.
یادآور میشود، در این مراسم که جمعی از مدیران رسانه ملی و مسئولان اداره کل پژوهشهای اسلامی صدا و سیما حضور داشتند از نرم افزار «با فرزانگان(1)» رونمایی شد.