کد خبر: 3695717
تاریخ انتشار : ۰۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۷

ادبیات اصفهان، 1300 سال قدمت دارد/جایگاه ادبیات اصفهان مورد غفلت واقع شده است

گروه فرهنگی- یک محقق و پژوهشگر تاریخ با بیان اینکه ادبیات اصفهان بیش از 1300 سال قدمت دارد، گفت: البته به رغم وجود مکاتب فلسفی، ادبی، طبی، معماری و هنری، اما باید گفت که جایگاه ادبیات اصفهان مورد غفلت واقع شده است.

به گزارش ایکنا از اصفهان، محمدحسین ریاحی، استاد دانشگاه، محقق و پژوهشگر تاریخ امروز چهارشنبه 9 اسفندماه در سومین نشست علمی مقام ادبی اصفهان و رونمایی از کتاب «فروغ ادب»، اظهار کرد: بحث ادبیات اصفهان مانند بسیاری از مکاتب دیگر، بسیار عمیق و ریشه‌ای می‌باشد، اما متاسفانه اصفهان از لحاظ هویت تاریخی آن‌طور که باید و شاید، مورد توجه قرار نگرفته است.
وی با بیان اینکه ادبیات اصفهان بیش از 1300 سال قدمت دارد، گفت: البته به رغم وجود مکاتب فلسفی، ادبی، طبی، معماری و هنری در اصفهان، اما باید گفت که جایگاه ادبیات اصفهان مورد غفلت واقع شده است.
ریاحی افزود: اصفهان بسیاری از ادیبان بزرگ را به جهان معرفی کرده که تعداد زیادی از آنها در ادب اسلامی تاثیرگذار بودند که از جمله آن‌ها می‌توان به ابوالفرج، طغرایی و بُنداری، مترجم بزرگ شاهنامه از زبان فارسی به عربی اشاره کرد.
استاد دانشگاه علمی کاربردی اصفهان با بیان اینکه خراسان خاستگاه ارزشمند ادب فارسی است، ادامه داد: ادبیات اصفهان نیز از قرن ششم، بسیار قابل اعتنا بوده است.
نویسنده کتاب «فروغ ادب» درباره ویژگی‌های این کتاب، بیان کرد: نام و شرح زندگی حدود 10 نفر از بزرگان ادب اصفهان در این کتاب ذکر شده است. همچنین سعی من بر این بوده که سیر تحول تاریخ ادب فارسی  در اصفهان، مکتب موصوف عراقی و مکتب موسوم به هندی یا اصفهانی و تحول ادبی را مورد بررسی قرار دهم.
ریاحی گفت: نقش ادبی اصفهان در دوره‌های مختلف تاریخی، مخصوصا قبل از صفویه در ایران بسیار ارزشمند است. در تخت فولاد شخصیت‌هایی داریم که بیشتر به نام حکیم شناخته شده‌اند، ولی در عین حال شاعرانی بلندپایه بوده‌اند که نمونه بارز آن میر فندرسکی است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: من قبلا مدتی هند در بودم و این را شاهد بودم  که در آنجا آثار متعددی از شعرای اصفهان و اطراف آن مورد توجه قرار دارد. هر ساله در شهرهای مختلف هند، کنگره‌های ادبی برگزار می‌شود که کاملا وابسته به اصفهان هستند.
انتهای پیام

captcha