کد خبر: 3701072
تاریخ انتشار : ۰۶ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۶:۵۴

نهادهای مدنی و تشکل‌های مردمی تقویت شوند / انتخابات، دستاورد سال 96 بود

نهادهای مدنی و تشکل‌های مردمی تقویت شوند / انتخابات،  دستاورد سال 96 بود گروه سیاست و اقتصاد- استاندار اسبق اصفهان گفت: برای جلوگیری از بروز نارضایتی و ناآرامی باید نهادهای مدنی و تشکل‌های مردمی تقویت و حمایت شوند.

سید محمود حسینی، استاندار اسبق اصفهان در گفت‌و‌گو با ایکنا از اصفهان با بیان اینکه سال 96 از جهات مختلف سال پر ماجرایی بود، اظهار کرد: در این سال، دوره ریاست جمهوری یازدهم و دوره چهارم شوراهای اسلامی شهر و روستا به پایان رسید و دوره ریاست جمهوری دوازدهم و دوره پنجم شوراها آغاز شد و در واقع دو انتخابات مهم و سرنوشت‌ساز را به طور همزمان پشت سر گذاشتیم. در این دو انتخابات، مردم تلاش کردند تا با مقایسه عملکرد و نظرات کاندیداها، فرد احسن را انتخاب کنند و در واقع زمانی که از دموکراسی صحبت می‌کنیم، بخشی از آن به انتخابات و انعکاس نظرات مردم برمی‌گردد.
وی افزود: اتفاق دیگری که در عرصه انتخابات و تغییر مدیریت‌ها رخ داد، این بود که آگاهی مردم نسبت به مجموعه مسائل کشور و داوری در مورد آنها افزایش یافت که نکته مهمی به شمار می‌رود. در انتخابات شورای شهر تهران و اکثر کلان شهرها، تغییر جهت اتفاق افتاد و پس از یک دوره دوازده ساله که مدیریت شهری در اختیار جریان اصولگرا بود، جریان اصلاح طلب توانست پیروزی را از آن خود کند.
حسینی با اشاره به وقایع مربوط به نظام پولی و بانکی کشور، گفت: وجود برخی مؤسسات مالی و اعتباری غیر مجاز باعث بروز نارضایتی‌هایی در جامعه شد و همین نارضایتی‌ها جرقه‌ای بر شعله کشیدن نارضایتی‌های دیگر بود. هر چند ناآرامی‌هایی اتفاق افتاد و بعضا وقایع ناگواری نیز پیش آمد، اما به نظر من دو دستاورد به همراه داشت، اول اینکه بانک مرکزی و مسئولان اجرایی کشور به این جمع‌بندی رسیدند که باید نظارت بیشتری بر نظام پولی و بانکی کشور صورت گیرد، تصمیمات فیصله‌بخش اتخاذ شده و این وضعیت که هر مؤسسه‌ای به خود اجازه دهد تا سرمایه‌های مردم را در اختیار خود بگیرد، باید اصلاح شود.
وی ادامه داد: در واقع انتظار می‌رود که مسئولان یک بار برای همیشه این مشکل را حل کنند. قبلا نیز این مشکلات در کشور وجود داشت، ولی زمانی که به طور موقت فیصله پیدا کرد، آنها را رها کردند، ولی اکنون باید تدبیری اتخاذ شود تا این مشکلات برای همیشه خاتمه یابد و قوانین مربوط به اعطای مجوز به مؤسسات مالی و اعتباری مورد تجدیدنظر قرار گیرد و به خصوص مشخص شود مؤسساتی که پول مردم را در اختیار گرفته و نمی‌توانند آن را باز گردانند، این پول‌ها کجا هزینه شده است. اگر این کار انجام شود، دستاورد مهمی به حساب می‌آید.
گفت وگو و تبادل نظر راهکار حل مشکلات است 
استاندار سابق اصفهان با اشاره به ناآرامی‌های دی‌ماه، خاطر نشان کرد: در این ناآرامی‌ها مسئولان کشور به این جمع‌بندی رسیدند که باید اعتراضات و انتقادات مردم را به رسمیت بشناسند؛ بنابراین به سنجش نارضایتی‌های مردم و تلاش برای پیشگیری از بروز چنین اتفاقاتی پرداختند. در استان اصفهان، اعتراضات بیشتر ناشی از خشک شدن زاینده‌رود بود که امیدواریم تدبیری اساسی برای این مسئله اندیشیده شود.
وی بیان کرد: در مسائل کلان کشور، جناح‌های مختلف به این جمع‌بندی رسیدند که برای رفع مشکلات جامعه و نظام باید با یکدیگر گفت‌و‌گو و تبادل نظر کنند که امیدواریم در سال آینده، این مسئله محقق شود تا جناح‌های سیاسی بتوانند اعتراضات مردم را ریشه‌یابی کرده و مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.
حسینی تصریح کرد: در سالی که گذشت، نظام با یک دولت بی‌منطق و خودبین در آمریکا مواجه بود که نوک تیز حملات خود را متوجه قرارداد برجام ساخت. زمانی که چند کشور یک توافق بین‌المللی را امضاء می‌کنند، دیگر هیچ کدام نمی‌توانند آن را نقض کنند و نقض عهد از نظر حقوق و روابط بین‌الملل امری نکوهیده و ناپسند به شمار می‌رود، ولی دولت ترامپ این کار را انجام داد، به خصوص با وجود نیروهای جدیدی که روی کار آمده‌اند و گرایش ضد ایرانی بیشتری دارند.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در چارچوب قواعد بین‌المللی عمل کرد و بر سر حقوق و منافع ملی خود ایستاد، گفت: از دولت آقای روحانی همین انتظار می‌رود که با عقلانیت عمل کند و این ترامپ و دولت‌های حامی او هستند که در افکار عمومی دنیا، منفورند، ولی ایران را کشوری می‌دانند که در چارچوب قواعد بین‌المللی، از حقوق و منافع خود دفاع می‌کند.

وی ادامه داد: خوشبختانه دستگاه دیپلماسی ما در این زمینه موفق عمل کرد و رفتارهای سبکسرانه‌ای که نخست وزیر اسرائیل و ولیعهد عربستان در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران انجام دادند، نشان می‌دهد که یا برای مصرف داخلی بوده و یا حاکی از ناآشنایی آنها با مسائل مربوط به دیپلماسی و حقوق بین‌الملل است.
استاندار سابق اصفهان اظهار کرد: با توجه به جمع‌بندی مسائل سال 96، انتظار می‌رود که مسئولان کشور به تقویت و حمایت از نهادهای مدنی، احزاب و تشکل‌های مردمی بپردازند و به این ترتیب، حلقه‌های واسطی میان حکومت و مردم شکل بگیرد تا از این طریق، مانع تبدیل نارضایتی‌ها به اعتراضات و ناآرامی شده و کشور دستخوش مشکلات عدیده نشود.

انتهای پیام 

captcha