به گزارش ایکنا؛ حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی رضایی اصفهانی در ادامه سلسله جلسات تفسیر اجتماعی قرآن در دارالقرآن علامه طباطبایی به تشریح برخی از حقوق شوهر پرداخت و گفت: یکی از این موارد حقوق اقتصادی است؛ اولین مسئله نیز ارثبری مرد از زن خویش بر اساس قوانین ارث است.
وی افزود: آیه «وَلَکُمْ نِصْفُ مَا تَرَکَ أَزْوَاجُکُمْ إِنْ لَمْ یَکُنْ لَهُنَّ وَلَدٌ فَإِنْ کَانَ لَهُنَّ وَلَدٌ فَلَکُمُ الرُّبُعُ مِمَّا تَرَکْنَ مِنْ بَعْدِ وَصِیَّةٍ یُوصِینَ بِهَا أَوْ دَیْنٍ» در آیه ۱۲ سوره نساء به تفصیل تشریح شده است و اگر زنی بمیرد و فرزندی نداشته باشد نصف مال او برای همسر او است و اگر فرزند داشته باشد یک چهارم به او میرسد.
رضایی اصفهانی با بیان اینکه یکی دیگر از حقوق اقتصادی شوهر این است که زن باید با اجازه او از مال همسرش، صدقه بدهد و در غیاب همسر به حفظ مال او بپردازد، بیان کرد: تعبیر «حافظات للغیب» را که قبلا تشریح کردیم با الغای خصوصیت میتواند بر انواع موضوعات مانند حفظ آبرو، حفظ مال و ... همسر دلالت داشته باشد.
این مفسر و مترجم قرآن با اشاره به روایتی از پیامبر (ص) عنوان کرد: ایشان در این روایت فرمودند که زن باید برای دادن صدقه قبل از اینکه این کار را انجام دهد، از شوهر اذن بگیرد مگر اینکه اجازه عام از شوهر داشته باشد.
رضایی اصفهانی با اشاره به حقوق جنسی مرد بر گردن زن، اظهار کرد: اطاعت از شوهر در امور زناشویی یکی از مهمترین حقوق مردان است؛ پیامبر (ص) فرمودند که اگر مرد در هر حالتی اراده زناشویی داشت زن نباید کوتاهی کند؛ زیرا کوتاهی ممکن است موجب ایجاد فساد شود.
نویسنده تفسیر مهر، ممنوعیت خیانت جنسی زن به شوهر را یکی دیگر از حقوق مردان برشمرد و افزود: زنا برای مرد و زن حرام است، اما ممنوعیت آن برای زن مورد تاکید زیادتری است؛ زیرا ممکن است فرزندی نامشروع در میان باشد و سرنوشت زن به خطر بیفتد و مشکلات کار برای زنان بیشتر است.
استاد تفسیر حوزه علمیه با بیان اینکه باید میان جواز اسلام بر چند همسری و خیانت مرد تفاوت قائل شویم عنوان کرد: این مسئله (متعه) متأسفانه از سوی شبکههای ماهوارهای و حتی رادیو و تلویزیون خودمان نیز به عنوان خیانت تلقی میشود در حالی که اگر مردی طبق آداب اسلامی، زنی را متعه کند، شرعی است و مصداق خیانت نیست.
رضایی اصفهانی ادامه داد: خوشاخلاقی و امور عاطفی از دیگر حقوقی است که زن و شوهر بر گردن یکدیگر دارند، ولی تاکید اسلام بر مسائل جنسی به خصوص برای زن بیشتر است؛ زیرا ممکن است کانون خانواده را از هم بپاشد؛ ممکن است مردی در بیرون از خانه گناهی بکند، ولی مشکلی برای خانواده ایجاد نشود، ولی اگر زن دچار انحراف جنسی شد مخاطرات بیشتری برای خانواده دارد و خطر اولاد نامشروع هم هست، لذا عنوان خیانت جنسی در آیات و روایات داریم.
وی با بیان اینکه در شریعت، اجازه داده نشده که زنی با دو مرد یا بیشتر ازدواج کند، عنوان کرد: ما نباید از اینکه احکام اسلام را بدون هراس و راست و پوست کنده بگوئیم واهمه و ترس داشته باشیم؛ برخلاف برخی فیلمهای ماهوارهای که ازدواج متعه را خیانت جلوه میدهند، ولی ما نباید تابع فرهنگ غلط غربی باشیم و باید براساس آیات و روایات عمل کنیم، لذا اگر متعه با رعایت احکام شرعی باشد ایرادی ندارد.
نویسنده تفسیر مهر اظهار کرد: در روایت بیان شده که زن نباید در مسئله جنسی از مرد، دوری کند؛ حق دیگر مرد بر زن نیز این است که او حق ندارد بدون اذن شوهر، روزه مستحبی بگیرد.
وی با اشاره به شبهات فمینیستها مبنی بر اینکه زن در اسلام، برده مرد است و به موضوعاتی مانند اینکه زن حق ندارد بدون اذن شوهر، فردی را که شوهر تمایل ندارد به خانه راه دهد استناد میکنند، تاکید کرد: تمامی احکام اسلام تابع مصالح است؛ چون ممکن است شناختی که مرد از این فرد دارد، زن نداشته باشد؛ بنابراین این مسئله، تامین امنیت خود زن است؛ درست مانند اینکه پلیس خیابانی را به دلیل امنیتی ببندد و بعد بگوئیم این مسئله، مصداق بردگی است.
انتهای پیام