به گزارش
ایکنا، در ماه مبارک رمضان، استان مازندران همانند دیگر مناطق ایران رسم و رسوم خاص خود را دارد، مردم این استان مانند برخی از استانهای دیگر با روزه گرفتن در سه روز آخر ماه شعبان به استقبال رمضان میروند، این سنت از قدیمالایام تا به امروز در مازندران ادامه دارد.
سحر برخیز صبح صادق آمددر ماه مبارک رمضان در استان مازندران یک رسم قدیمی به ویژه در دورانی که امکانات امروزی وجود نداشت برگزار میشد، آن هم کوبیدن بر حلبی و فریاد «سحر برخیز که صبح صادق آمد» این برای بیدار کردن مردم در سحر بود، این سنت همچنان در برخی مناطق این استان به ویژه مناطق صعبالعبور و کوهستانی است، همچنان برگزار میشود.
نذورات مازنیها در رمضانمازنیها از جمله مردمانی هستند که ماه مبارک رمضان برای آنان علاوه بر اینکه ماه روزهداری و عبادت است ماهی است که در آن میتوانند نذرهای مختلفی را ادا کنند، در مازندران افرادی که حاجتی داشته باشند برای برآورده شدن آن نذر ختم انعام میکنند و برای این کار از کسانی که در قرائت قرآن تبحر دارند، دعوت میکنند و به هنگام خواندن قرآن مقداری نمک، چند قرص نان و چند ظرف آب در سینی بزرگی میگذارند و در مجلس قرار میدهند.
نذر حلوا از دیگر نذورات مردم این منطقه است که در شب ۱۵ ماه مبارک رمضان همزمان با میلاد امام حسن مجتبی(ع) زنان به عنوان نذر، قند، چای، خرما و زغال به مسجد میبرند که این کار تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه دارد.
همچنین در شب شهادت امام علی (ع)، مردم نذورات خود را به صورت پول داخل کشکول میگذارند، در آن شب خرما، شربت زعفرانی و فرنی به عنوان نذورات به روزه داران داده میشود.
تشویق کودکان به روزهداری کسانی که در مازندران برای نخستین بار به سن تکلیف میرسند و روزه میگیرند تا زمانی که از جانب بزرگترها به عنوان روزه سری هدیهای نگیرند، افطار نمیکنند. معمولا این هدایا شامل چادر نماز و طلاجات برای دختران، پول و انواع نقرهجات قدیمی برای پسران است. مردم مازندران در این ماه صله رحم را به جای آورده و به فقرا، محرومان و آشنایان افطاری میدهند.
خوراکیهای ماه مبارک رمضان شیر آش، راغون دشو، شکر پلا، اوحلوا، آش ساک، کوکو، شامی سبزی، تخم مرغ و برنج و در قدیم نیز قرقناق از غذاهای محلی مازندران بود که اعتقاد داشتند خوردن این غذاها در طول روز مانع گرسنگی و ضعف میشود.
شکرپلا شامل مخلوطی از شکر قرمز و برنج است؛ راغون دشو، غذایی است که برای کودکان بسیار مفید است. البته کسانی که در طول روز دچار تشنگی بسیار زیاد میشوند، از همان شکرپلا برای سحر استفاده میکنند. در این غذا کره محلی را آب کرده و شیره خرمالو به آن اضافه میکنند و به عنوان خورشت روی برنج ریخته و در زمان سحر میل میکنند.
مراسم وداع با ماه مبارک رمضانمراسم وداع با ماه مبارک رمضان در مازندران از شب ۲۷ ماه مبارک برگزار میشود. در این شبها مداحان و مبلغان دینی ندای الوداع با رمضان، الوداع شهر نورالقرآن را سروده و با اشعار زیبایی از سرودههای محلی با ماه رمضان وداع میکنند و برای ورود به ماه شوال و بزرگترین عید اسلامی آماده میشوند.
انتهای پیام