کد خبر: 3726068
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۶

شهید بهشتی به دنبال حاکمیت قانون بود/ اندیشه‌های شهید بهشتی بازخوانی شود

گروه معارف- معاون فرهنگی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه مهم‌ترین دغدغه شهید بهشتی برای زندگی اجتماعی و متمدنانه زیستن، قانونمند بودن و قانون‌مداری بود، گفت: ایشان در گفتار و رفتارش کاملا به قانون پایبند بود و دیگران را نیز به قانون دعوت می‌کرد و در این مورد برای مردم عادی یا بلندپایه‌ترین مقامات نیز تفاوتی قائل نبود.

شهید بهشتی به دنبال حاکمیت قانون بود/ اندیشه‌های شهید بهشتی بازخوانی شود

حجت‌الاسلام جعفر شانظری در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان، اظهار کرد: شهید بهشتی، روحانی امروزی و به بیان دیگر، عالم به زمان، فرهیخته و آشنا به دوران خودش بود. ایشان در زندگی بسیار منظم و نسبت به باورهای خودش صمیمانه و صادقانه در عمل پایبندی داشت.
وی ادامه داد: مهم‌ترین شاخصه شخصیت شهید بهشتی، پایبندی عملی نسبت به باورهایش بود که هرگز با کسی تعارف و دورویی و دورنگی نمی‌ورزید و از دانش روز هم کاملا مطلع بود.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه مهم‌ترین دغدغه شهید بهشتی برای زندگی اجتماعی و متمدنانه زیستن، قانونمند بودن و قانون‌مداری بود، بیان کرد: ایشان در گفتار و رفتار کاملا به قانون پایبند بود و دیگران را نیز به قانون دعوت می‌کرد و در این مورد برای مردم عادی یا بلندپایه‌ترین مقامات نیز تفاوتی قائل نبود. وی معتقد بود که آن مسئول، رهبر و الگویی که در جامعه است باید پیشتاز عمل به قانون باشد و به زندگی‌ای همراه با مردم و از جنس آنها ملزم شود.
شانظری افزود: شهید بهشتی به سختی از مسئولینی که از جامعه فاصله می‌گرفتند و قصد حکومت بر جامعه داشتند، بیزار بود؛ لذا ایشان قانون‌مداری را به‌عنوان یک اصل، ضروری می‌دانست. در واقع جامعه متمدن از نظر وی جامعه‌ای بود که در آن همه مردم و مسئولین کاملا به قانون وفادار باشند.
وی با اشاره به ضرورت بازنگری شخصیت شهید بهشتی گفت: متاسفانه شخصیت ایشان در دوران پس از انقلاب بسیار مظلوم واقع شد، به طوری که به عنوان «شهید مظلوم» نیز نام گرفت.
این استاد فلسفه و کلام دانشگاه اصفهان ادامه داد: شخصیت و انیشه شهید بهشتی آنگونه که شایسته تفکرات، اخلاق و قانون منشی ایشان بود مطرح نشد و در مظلومیت باقی ماند. بنابراین لازم است که هم فرزند ایشان و هم فیلسوفان و سیاستمداران زمان و مراکز علمی و فرهنگی به دهه شست برگشته و شخصیت ایشان را بازخوانی کرده و مولفه‌های شخصیتیش مانند مانند نظم، اخلاق و قانون را احیا کنند.

انتهای پیام

captcha