کد خبر: 3734906
تاریخ انتشار : ۰۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۲
پارسانیا عنوان کرد:

برگزاری گفتمان نخبگان علوم انسانی با هدف توسعه نگاه مسئله‌محور به علوم انسانی

گروه اندیشه ــ حجت‌الاسلام پارسانیا ضمن اعلام خبر برگزاری چهارمین دوره طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی عنوان کرد: خروجی این طرح این است که دانشجو با مسائل حوزه معرفتی خود آشنا شود تا مسئله‌محور به حوزه دانشی خود بپردازد.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشست خبری چهارمین دوره طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی صبح امروز با حضور حجت‌الاسلام حمید پارسانیا در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد.

پارسانیا در ابتدا به توضیح در خصوص نحوه برگزاری طرح پرداخت و عنوان کرد: مخاطبین این طرح دانشجویان نخبه علوم انسانی هستند. نحوه ورود دانشجویان به دوره به این صورت است که دانشجویان نخبه‌ای که اغلب در دانشگاه‌های بزرگ کشور تحصیل می‌کنند بر اساس نمره انتخاب می‌شوند و فراخوان طرح به ایشان اطلاع‌رسانی می‌شود.

وی افزود: از میان حدود سه هزار دانشجویی که در جریان برگزاری دوره قرار می‌گیرند تعداد هزار نفر جهت شرکت در طرح مصاحبه می‌شوند. از این تعداد 200 دانشجو در طرح شرکت داده می‌شوند. قاعدتا اولویت با افرادی است که آمادگی بیشتر و انگیزه مضاعفی دارند. در سال‌های اخیر سعی شده است دانشجویان از رشته‌های مختلف در طرح حضور داشته باشند و توزیع نسبی میان رشته‌ها صورت پذیرد.

وی ادامه داد: طرح به لحاظ زمانی در 5 سال تعریف شده است. در اولین مرحله طرح تلاش می‌شود دانشجویان با مسائل کلان علوم انسانی آشنا شوند. آشنایی با روش‌ها، حوزه‌های نظری و مناسبات علوم انسانی با فرهنگ از جمله این مسائل است. در اولین نشستی که برای شرکت‌کنندگان برگزار می‌کنیم حداقل 10 نفر از صاحب‌نظران جهت ایراد سخن دعوت خواهند شد.

پارسانیا خاطر نشان کرد: شرکت‌کنندگان در مدت 5 سال حداقل 60 واحد را می‌گذرانند. همچنین در هر تابستان از ورودی‌های سابق دعوت می‌شود تا در نشست‌ها حضور پیدا کنند. همچنین همکاری اعضا در طی سال استمرار دارد. از جمله در طول مدت سال تحصیلی متونی شناسایی می‌شود و برای اعضا ارسال می‌شود تا مطالعه کنند.

وی هدف از برگزاری این طرح را چنین عنوان کرد: این طرح یک پاتوقی برای نخبگان علوم انسانی ایجاد می‌کند تا درباره مسائل رشته خود بیندیشند. تفاوت این طرح با طرح‌های مشابه مانند طرح کوثر و طرح ولایت این است که آنها طرح‌ها مقطعی هستند و با دغدغه های فرهنگی و اجتماعی برگزار می‌شوند اما در این طرح، دغدغه‌های تخصصی مدنظر است.

پارسانیا در پاسخ به سوال خبرنگار ایکنا در خصوص خروجی برگزاری این دوره عنوان کرد: خروجی این کار عمق بخشیدن به حوزه علوم انسانی و کاربردی کردن علوم انسانی است. ما سعی می‌کنیم دانشجو با مسائل حوزه معرفتی خود آشنا شود تا مسئله‌محور به حوزه دانشی خود بپردازد. این طرح به خلاف طرح‌های مشابهی که نوعا با انگیزه‌های فرهنگی و اجتماعی برگزار می‌شوند با انگیزه علمی برگزار می‌شود. همچنین دانشجویان از تمام طیف‌ها در دوره حضور خواهند داشت.

انتهای پیام

captcha