کد خبر: 3771661
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۷

دوره آموزشی مبین در مشهد به پایان رسید

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ دوره آموزش سه‌روزه توجیهی مبین با حضور رؤسای گروه و کارشناسان قرآن و عترت استان‌ها در مشهد برگزار شد.

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی این دوره سه روزه با حضور روسای گروه، کارشناسان قرآن و عترت استان‌ها در مجتمع فرهنگی اقامتی آفتاب ولایت برگزار شد.

در ابتدای این دوره سه روزه جعفر مروارید، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، با بیان اینکه حوزه قرآن و عترت مبنای انقلاب اسلامی ایران و تمدن سازی اسلامی است، اظهار کرد: ما اکنون اگر بخواهیم به این فرآیند جامعه اسلامی و تحقق آن نگاه کنیم مهم‌ترین نقش و عنصری الهام بخش آن قرآن کریم است.

وی خاطرنشان کرد: برای گفتگوی تقریبی و بین مذاهبی منبع قرآن بهترین است و چه میراثی گرانقدرتر از میراث مفسران که میراث وحدت بخش جهان اسلام است و قرآن بهترین منبع برای گفتگو است و در گفتگو با جهان غرب، قرآن می‌تواند بهترین منبع برای این گفتگو باشد.

هدف متعالی، منجر به تحقق تمام و کمال آموزه‌های ناب قرآنی می‌شود
همچنین عبدالهادی فقهی‌زاده، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تاکید کرد: برای رسیدن به آرزوهایی که در ذهن برای خدمت به قرآن داریم، باید هدف متعالی تمام و کمال آموزه‌های ناب قرآنی را محقق کنیم.

وی بیان کرد: زمانه، زمانه گفت‌وگو و ‌عرضه است. شاید در دهه‌های قبل خیال می‌کردیم که می‌توان با بخش‌نامه، آیین‌نامه یا توسل به قوه قهریه و با اجبار فردی را به کار و عهدی بکشانیم و در فضا قرار دهیم. اما امروز به خوبی دریافتیم چنین روش‌هایی اصلا کارآمد نخواهد بود. اما راهی جزء گفت‌و‌گوی عالمانه و دقیق نداریم لذا ما باید دین را خوب بشناسیم و بین دولت دینی و دین دولتی تفاوت قائل شویم.

فقهی زاده ادامه داد: ما همه در گوشه‌ای از دولت قرار داریم اما باید توجه داشته باشیم که کارهای مردمی باید مردمی باقی بمانند اساتید و کارشناسان که در این حوزه فعالیت می‌کنند، می‌دانند در کلاس‌های ساده و بی ریا و به دور از تشریفات شهد شیرین قرآن را تجربه کردند، نه اینکه در جلسات مجلل، خیره کننده و رسمی برگزار شود.

تنها به فکر افزایش تعداد مؤسسات قرآنی هستیم
حجت‌الاسلام محمدعلی خسروی، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد، با بیان اینکه آموزشی باید مدنظر قرار گیرد که توأم با تزکیه و پرورش باشد، افزود: متأسفانه ما تنها در فکر بالا بردن تعداد مؤسسات قرآنی هستیم در حالی که باید اثر آموزش‌ها را در رفتار خانواده‌ها و برخوردهای اجتماعی ببینیم.

وی بیان کرد: متأسفانه امروزعملکرد ما تأثیر مثبتی نداشته و باید دید اشکال کار کجاست. مسئله ما، مسئله آموزش است؛ آموزشی که منتهی به تزکیه و تربیت شود.

تحقق توسعه فرهنگ قرآنی کشور در گرو عزم جدی مدیران ارشد کشوری است
در روز دوم این طرح محمد مهدی عزیززاده، سرپرست اداره کل تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد، وی با بیان اینکه یک نگاه راهبردی به فعالیت‌های قرآنی در کشور وجود دارد، مقام معظم رهبری در این خصوص فرموده‌اند «امروز افرادی که در عرصه قرآنی کار می‌کنند یک کار راهبردی انجام می‌دهند». ایشان واقعیتی را دنبال می‌کنند که منطبق با سیر تکامل فعالیت قرآنی در کشور است.

سرپرست اداره کل تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد گفت: نگاه راهبر فرد و اجتماع به سوی کمال، وظیفه حاکمیت، ساخت جامعه قرآنی، تحقق حیات طیبه قرآنی و شکوفایی قرآنی در جامعه در نتیجه همه فعالیت‌های قرآنی صورت می‌گیرد.

حجت‌الاسلام علی ملانوری، مدیرکل ارتباطات و هماهنگی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد و محمد رضا جعفری، معاون اداره کل ارتباطات وزارت ارشاد اسلامی از دیگر سخنرانان این مراسم بودند.

روز پایانی این دوره با سخنرانی حجت السالام محمدرضا زائری پایان یافت.

وی در سخنان خود بر لزوم فراگیری آداب و تشریفات کا در رسانه ها و فضای مجازی تاکید کرد و گفت: رسانه قواعد و ضوابطی دارد، اما مشکل این است که متأسفانه جریان‌های مذهبی، دینی، انقلابی، خدایی و قرآن و عترت در انتقال پیام به صورت غیرمستقیم کارآمد نیستند.

وی تصریح کرد: هنر می‌تواند بسیاری از پیام‌ها را منتقل کند و بیان غیرمستقیمی دارد، چون ارتباط غیرمستقیم اثرگذاری مستقیم دارد. امروزه قدرتمندترین کشور از نظر فرهنگی آمریکاست. جالب آنکه آمریکا وزارت فرهنگ ندارد، اما می‌بینیم که فرهنگ قدرتمندی دارد و رسانه‌هایش مانند هالیوود و سی‌ان‌ان دنیا را فراگرفته است، زیرا رسانه بسیار قدرتمند است و چون انسان‌ها اجتماعی‌اند و به یکدیگر نیاز دارند، باید با هم گفت‌وگو کنند. رسانه به ما می‌آموزد که چطور با دیگران صحبت کنیم تا بتوانیم بر روی آن‌ها اثر بگذاریم.

زائری افزود: افرادی که بر روی دیوارغار تصاویری را کشیدند و می‌خواستند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، اولین و ساده‌ترین شیوه ارتباط را شکل دادند. ارسطو ساده‌ترین مدل ارتباطی را در سه رکن ساده تعریف می‌کند. اگر فردی آن را متوجه شود، بسیاری از مفاهیم ارتباطی را به راحتی درک می‌کند. ارسطو می‌گوید: «برای ارتباط سه مدل فرستنده، گیرنده و پیام را در اختیار داریم».

راه‌های جبران کمبود اعتبارات مؤسسات قرآنی
اصغر امیرنیا، مدیرکل تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیز در بخش دیگری از اختتامیه این دوره با بیان اینکه اگر سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها را به صورت عقلانی اجرایی کنیم در نهایت با کمبود اعتبار مواجه نخواهیم شد، افزود: یکی دیگر از مشکلات ما این است که هنگامی برای راه‌اندازی یک مؤسسه با افراد توافق می‌کنیم، گردانندگان آن انتظار دارند بلافاصله اعتبار در اختیار آن‌ها قرار گیرد.

وی با بیان اینکه برنامه‌هایی که طراحی شده برای ما هدف نبوده بلکه وسیله‌ای است تا به اهداف متعالی برسیم، افزود: یکی دیگر از برنامه‌های ما افزایش ارتباط با سایر دستگاه‌ها بود چون منابع فرهنگی ما محدود بوده و معاونت قرآن و عترت نیز مجموعه‌ای تازه تأسیس است. اگر نتوانیم از هم‌افزایی و اعتبارات سایر دستگاه‌ها استفاده کنیم، به آن هدف متعالی نخواهیم رسید.

آخرین سخنران این دوره نیز حجت‌الاسلام سیدحمید حسینی، مشاور فضای مجازی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بود که چگونگی حضور در فضای مجازی را برای موسسات قرآنی تبیین کرد.

وی افزود: مساله مهم امروز چگونگی کیفیت و حضور در این فضاست چون هر کس به دنبال این است که از این فضا و فرصت به نفع اهداف و آرمان‌های خویش استفاده کند؛ ما نیز می‌توانیم برای توسعه و گسترش معارف اسلامی و آموزه‌های قرآن و حدیث از این ظرفیت استفاده کنیم که البته تاکنون نیز اقداماتی در این زمینه صورت گرفته است.

انتهای پیام

captcha