به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین علی عباسی صبح امروز، یکشنبه، چهاردهم بهمن ماه، در جمع مدیران و استادان مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث المصطفی(ص) با بیان این که آشنایی طلاب با مباحث قرآنی و حدیثی، باید در متن نظام آموزشی ما تدوین و عملیاتی شود، گفت: باید واجبات دانش قرآن را در خود متن آموزش گنجانده و از حاشیهپنداری مباحث قرآنی و حدیثی پرهیز شود.
وی با بیان این که رشد و بالندگی، از ملزومات مجموعه علمی است، خاطرنشان کرد: در طرح تحول جامعةالمصطفی پیشبینی شده است تا مجتمعهای علمی براساس حوزههای دانشی تشکیل شده، زمینههای رشد بیشتری پیش روی المصطفی شکل گیرد.
عباسی با اشاره به این که مباحث قرآنی و حدیثی حوزههای علمیه با پیروزی انقلاب اسلامی گستره و رشد بسیار زیادی داشته است، ابراز کرد: به برکت انقلاب اسلامی، توجه بسیار خوبی به مباحث قرآنی حوزه علمیه صورت گرفته است؛ اقبال روزافزون به مباحث قرآنی و حدیثی، به برکت تحولاتی است که انقلاب اسلامی در مباحث علمی حوزههای علمیه ایجاد کرده است.
وی به طرح تحول جامعةالمصطفی و توسعه حوزههای دانشی، به ویژه علوم قرآن و حدیث اشاره کرد و گفت: راهاندازی مجتمع آموزشی مستقل، با هدف ارتقای سطح فعالیتهای مباحث قرآنی و حدیثی صورت گرفته است و مدارس عالی قرآنی مجزایی نیز در مراکز آموزشی نمایندگیها فعال شده است.
عباسی به پیآمدهای تغییرات و تحولات نیز اشاره و تصریح کرد: اقتضائات جدید، نیازمند لوازم تازهای است که باید ضمن توجه به این نیازها و زیرساختها، مشکلات پیش رو را برطرف کرد.
وی با تأکید بر این که لازم است همه طلاب با حد مشترکی با مباحث قرآنی آشنا باشند، افزود: کیفیت استفاده از واحدهای آموزشی، دانش پایه مباحث قرآنی را در طلاب فراهم خواهد ساخت؛ آشنایی طلاب با مباحث قرآنی و حدیثی، باید در متن نظام آموزشی ما تدوین و عملیاتی شود.
استاد حوزه علمیه با بیان این که آموزشهای فوق برنامهای، تنها ظرفیتی برای ارتقا و فعالسازی سطح استعداد طلاب است، ابراز کرد: باید واجبات دانش قرآن را در خود متن آموزش گنجانده، از حاشیهپنداری مباحث قرآنی و حدیثی پرهیز کرد.
رئیس جامعةالمصطفی با بیان این که آموزشهای عمومی را میتوان به صورت ظرفیتهای جهتدار مورد توجه قرار داد، خاطرنشان کرد: تناسب بخش عمومی با بخش تخصصی، فرصتهای زیادی پیش روی ارتقای سطح علمی و دانشی طلاب و دانشپژوهان ایجاد میکند.
وی ضمن تأکید بر توانمندسازی علمی و آموزش استادان همکار، با اشاره به این که در سالیان اخیر مؤسسات حوزوی به سمت برنامههای شبهدانشگاهی سوق پیدا و از بهرهوری امکانات و افراد کمتر استفاده کردهاند، ابراز کرد: باید از روح حوزهای مراکز و مؤسسات دینی صیانت کرد.
عباسی تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم با همت و تلاش المصطفائیان، به ویژه مدیران و استادان مجتمع آموزش عالی علوم و حدیث المصطفی، الگویی از مرکز آموزشی پیشرو و پیشگام به حوزههای علمیه ارائه کنیم و آثار و برکات فراوان آن در مراکز دینی جهان اسلام طنینانداز شود.
انتهای پیام