به گزارش ایکنا، این اجلاس که جمعه 17 اسفندماه با حضور رئیس، معاونان و مدیران گروههای آموزشی جامعهالمصطفی آغاز شد، حجتالاسلام والمسلمین علی عباسی، رئیس جامعهالمصطفی، با تأکید بر اینکه اجرای طرح تحول نظام جامع آموزشی به معنای انسداد برای تغییرات و تحولات جدید نیست، گفت: در این طرح ضمن اهتمام به نوآوریها و تحولات جدید، نقش اساسی گروههای علمی و استادان جامعةالمصطفی در پویایی هرچه بیشتر آن مورد توجه قرار گرفته است.
رئیس المصطفی با بیان اینکه بیانیه گام دوم انقلاب سرلوحه حرکت همه اجزا و ارکان نظام اسلامی به ویژه جامعهالمصطفی است، تصریح کرد: باید مسئولیتها، تکالیف و رسالتهای جامعهالمصطفی در گام دوم انقلاب اسلامی به درستی تبیین و برنامهریزی دقیقی برای فعالیتهای آینده انجام شود.
وی گروههای علمی را ستونهای دانشی جامعهالمصطفی دانست و ادامه داد: استادان و اعضای هیئت علمی و استادان همکار جامعهالمصطفی، نقش اساسی در پیشرفت و گسترش این نهاد فاخر بینالمللی دارند.
رئیس جامعهالمصطفی پرورش اخلاقی و اجتماعی طلاب و فراگیران حوزوی را از وظایف انکارناپذیر استادان برشمرد و ابراز کرد: ایجاد انگیزه رسالتمحوری، برخورداری از روحیه انقلابی و احساس تعهد در طلاب از مهمترین وظایف استادان است.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی با تأکید بر اینکه جامعهالمصطفی از مجموعههای پیشگام در طراحی نظامهای آموزشی و سیستمهای علمی به شمار میرود، اظهار کرد: این مرکز علمی ضمن توجه به تنوع مخاطبان و نوع نیازهای جوامع مختلف، طرحهای تحولی مختلفی را ارائه کرده است.
در ادامه معاون آموزشی جامعهالمصطفی، حجتالاسلام والمسلمین سیدحمید جزایری، با بیان اینکه گروههای علمی قلب تپنده مجموعههای دانشی هستند، گفت: بار موفقیت جامعهالمصطفی در عرصههای گوناگون علمی و آموزشی برعهده استادان و گروههای علمی است.
وی با بیان اینکه گروههای علمی با توجه به شرایط موجود، هنوز جایگاه حقیقی و متوقع مورد نظر را پیدا نکردهاند، یادآور شد: گروههای علمی در صف مقدم پیگیری رسالت جامعهالمصطفی هستند؛ بنابراین، نقش گروههای علمی در طرح تحول نظام جامع آموزشی و میزان ارتباط آنها با این طرح بر کسی پوشیده نیست و در این اجلاس بر آنیم تا این موضوع را بحث و بررسی کنیم.
معاون آموزش جامعةالمصطفی، ضمن تأکید بر اهتمام هرچه بیشتر مدیران، مسئولان و استادان جامعهالمصطفی بر ارتباط عاطفی طلاب با خانوادههایشان اظهار کرد: تهجد، عبادت و ادای نوافل و انس با قرآن از تأکیدات رهبر فرزانه انقلاب (مدظلهالعالی) به طلاب و فضلاست.
جزایری در پایان انقلابی بودن و دغدغهمندی انقلابی را از دیگر منویات مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) خطاب به طلاب و اندیشوران حوزوی دانست و ابراز کرد: اگر فاضل و مرجع ما انقلابی نباشد و دغدغه انقلاب نداشته باشد، برای اسلام و کشور مفید نخواهد بود. این اصل حاکم فرمایش ایشان باید مورد توجه قرار گیرد.
همچنین، برقراری ارتباط بر خط و آنلاین با مدیران گروههای علمی- تربیتی نمایندگیهای جامعهالمصطفی در مشهد مقدس، تبریز و گرگان از نکات حائز اهمیت این دوره از اجلاس به شمار میرفت و امکان تبادل نظر همزمان مدیران گروههای علمی- تربیتی صفوف را ایجاد کرده بود.
در ادامه اجلاس برخی از مدیران گروههای علمی- تربیتی نظرات و دیدگاههای خود را درباره طرح تحول نظام جامع آموزشی بیان کردند.
یادآور میشود در بخش پایانی هفتمین اجلاس مدیران گروههای علمی- تربیتی المصطفی با اهدای یادبود از زحمات و تلاشهای گروههای علمی- تربیتی فعال تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام