حجتالاسلام و المسلمین رحیم قربانی، دبیر علمی همایش، در گفتوگو با ایکنا با اعلام این خبر اظهار کرد: بررسی و واکاوی ابعاد مختلف فقهی و حقوقی مسائل گردشگری، دست یافتن به راهکارهای درست علمی و اجرایی برای رفع موانع موجود، ارائه راهکارهای تسهیل امور گردشگری طبق قوانین اسلامی و حقوقی، تبیین راهکارهای تقویت گردشگری در ایران و کشورهای اسلامی و تقویت فرهنگ گردشگری به مثابه عامل تقویت فرهنگ و تمدن اسلامی از جمله اهداف این همایش است.
وی محورهای همایش را شش محور ماهیت شناسی و مبانی گردشگری، جایگاه گردشگری در آموزه های دینی، ابعاد و قلمرو فقه گردشگری در حوزه ها و انواع گردشگری، فقه گردشگری شهر اسلامی و حقوق گردشگران، جایگاه گردشگری در نظام اداری حقوقی ایران، تبریز و الگوهای شهر مطلوب اسلامی معرفی کرد.
معاون پژوهش جامعةالمصطفی تبریز ضمن تبیین این محورها گفت: درباره محورهای همایش کتاب و مقالهای وجود ندارد. لازم است محققین در این مورد فعالیتهایی را انجام دهند.
وی به تبیین محور تبریز و الگوهای شهر مطلوب اسلامی پرداخت و افزود: تبریز از نظر تاریخی دارای اهمیت است و طی 6 دوره پایتخت واقع شده است که سه دوره آن مربوط به حاکمیت شیعه است؛ به همین علت به عنوان محور قرار گرفت. بنابراین هرکس می تواند در مورد شهر خودش مقاله بنویسد.
15 فرودین 98 آخرین مهلت برای ارسال مقالات
دبیر علمی همایش بینالمللی «فقه و گردشگری» تأکید کرد: از آن جایی که مهلت ارسال مقاله به اتمام رسیده است. امتیاز ویژه ای برای حوزههای علمیه خواهران و برادران از جهت تمدید زمان ارائه مقاله فراهم شده است و 15 فروردین آخرین فرصت برای ارسال مقاله است. کسانی که موفق به ثبت نام نشده اند، از طریق ایمیل به نشانی ictjomiu.ac.ir میتوانند مقالات خود را برای همایش ارسال کنند.
قربانی با بیان اینکه تاکنون پنج پیش نشست در شهرهای مختلف برگزار شده است، گفت: تاکنون پیش نشست هایی در خصوص فقه گردشگری به ترتیب در تبریز، گناب، قم و اصفهان برگزار شده است. فقه گردشگری یكی از بابهای فقه الاجتماع است كه جزو فقه مضاف است.
برگزاری همایش در نیمه نخست اردیبهشت
وی ادامه داد: پس از این كه تبریز در سال 2017 پایتخت گردشگری كشورهای اسلامی معرفی شد. در شورای پژوهشی تبریز همایش بینالمللی فقه گردشگری مطرح شد. طبق برنامه ریزی های انجام شده، این همایش در تاریخ 4، 5 و 6 اردیبهشت 1398 در تبریز برگزار خواهد شد.
دبیر علمی همایش بینالمللی «فقه و گردشگری » افزود: مقالات ارائه شده به دبیرخانه همایش پس از ارزیابی، چاپ و در روز همایش از آنها رونمایی خواهد شد.
پدران علم گردشگری میهمان همایش
قربانی گفت: این همایش در سطح بینالمللی و با حضور مهمانانی از مالزی، ترکیه، استرالیا، هندوستان و چین و مسئولینی از سازمان بین الملل مثل WTO و OIC برگزار میشود. سعی بر آن است با حضور مهمانان و پدران علم گردشگری چون «پروفسور جعفری»، «پروفسور بوئین اسکات» و «محمد بتول» گفتمانی علمی در حوزه فقه مضاف مطرح شود.
معاون پژوهش جامعةالمصطفی(ص) تبریز درباره نحوه شرکت در همایش گفت: علاقهمندان برای شرکت در همایش به سایت همایش «ictjf.ir» مراجعه کنند. اطلاعات پیرامون نحوه ثبتنام و شیوه تدوین مقاله در سایت موجود است.
انتهای پیام