کد خبر: 3832704
تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۹
عضو هیئت علمی مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه(س):

خبرنگاران با صداقت،‌ آیینه تمام نمای جامعه هستند

گروه حوزه‌های علمیه – استاد و عضو هیئت علمی مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه گفت: خبرنگاران با صداقت،‌ آیینه تمام نمای جامعه هستند و می‌تواند با فعالیت خود، امیدآفرینی برای حل مشکلات را فراهم کنند.

مرضیه اسکندرجوی، استاد و عضو هیئت علمی مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه در آستانه برزگداشت مقام خبرنگار در گفت‌وگو با ایکنا، اظهار کرد: امروزه با وجود پیشرفت‌های علمی و فناوری‌های نوین در عرصه ارتباطات و اطلاع رسانی با وسعتی بین‌المللی، در این میان خبر و خبرنگاری از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.
استاد حوزه و دانشگاه در پاسخ به این سوال که خبرنگار کیست و چه رسالتی دارد،‌ افزود: خبرنگار کسی است که با اشتیاق به حل مشکلات جامعه با هدف انعکاس و یافتن راهکارهای حل آن دست به تحقیق، پژوهش و اقدام عملی می زند و تلاش می کند که با صداقت آیینه تمام نمای جامعه باشد و اخبار و گزارش ها را به درستی به افکار عمومی منعکس کند.
خبرنگاران با تزکیه نفس و رعایت صداقت و امانت وظیفه خطیر خود را به انجام برسانند
خانم اسکندرجوی اظهارکرد: نبی، یا آورنده خبر شاید نزدیک‌ترین واژه به خبرنگار باشد و برای انجام چنین رسالتی فرد باید در ابتدا به تزکیه خود پرداخته و با رعایت صداقت، امانت و انصاف این وظیفه خطیر را به انجام برساند.
نویسنده کتاب «ارتداد، ماهیت و آثار آن» ادامه داد: خبرنگاری شغلی است که از اشتیاق برمی خیزد و برای یک خبرنگار بهترین محیط کار، این است که سازمان ها،‌ نهادها و ارگان مشکلاتی در سر راهش ایجاد نکند. مردم، جامعه و یا حاکمیت وظیفه ای در قبال کسی ندارد بلکه این خبرنگار است که با انجام درست کار خود، اعتماد عمومی را جلب می کند.
مدیر گروه «فقه، اصول و مطالعات زنان» مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه(خواهران) بیان کرد: همان که جریان اطلاعات آزاد در کشور فراهم باشد و مانعی در سر راه خبرنگاران ایجاد نشود، بزرگترین خدمت به جامعه خبری کشور است.
عضو هیئت علمی مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه (خواهران) در بخش دیگری از گفت وگوی خود با انتقاد به عدم انجام کار پژوهشی و میدانی بررسی نگاه افکار عمومی به جامعه خبری در کشور، تصریح کرد: در یک برداشت کلی شاید بتوان گفت در حال حاضر با توجه به توسعه فناوری‌های نوین و شبکه‌های متعدد اجتماعی، اعتماد لازم به جامعه خبری کشور وجود ندارد و از این رو است که رسانه های خارج از کشور توانسته اند، بخش وسیعی از مخاطبان را به خود جلب کنند.
استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: امروز با عنایت به اینکه مصالح کشور در عرصه بین‌الملل باید اولویت فعالیت‌های رسانه‌ای باشد، می‌توان با فراهم آوردن زمینه آزادی جریان اطلاعات و انتشار گزارش های واقعی از وضعیت جاری کشور، یک بار دیگر می توان اعتماد را به متن جامعه و جامعه نخبگانی بازگرداند.
خانم اسکندرجوی در پاسخ به این سوال که اگر خبرنگار بودم چه سوالی از مسئولان داشتم،‌ گفت: واقعیت سوالی از آنان نمی کردم، اما می خواستم که آنان نسبت به مسئولیتی که پذیرفته اند بیشتر پاسخگو باشند و پاسخگویی در کلام و مصاحبه نیست. بعنوان خبرنگار انتظار دارم که عملکرد آنان با شفافیت در اختیار افکار عمومی قرار بگیرد و قضاوت به مردم سپرده شود.
انتهای پیام

captcha