کد خبر: 3893332
تاریخ انتشار : ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۷
سرانجام نمایشگاه کتاب و ناشران در بحران کرونا/ ۲

آمادگی ناشران قم برای تأمین نیاز بازار به قرآن

مدیرعامل شرکت تعاونی ناشران و کتاب‌فروشان قم گفت: ناشران قم از ماه‌ها پیش برای تأمین نیاز بازار به قرآن و سایر کتاب‌ها فعالیت داشته‌اند و اکنون کمبودی در این مورد نداریم.

آمادگی ناشران قم برای تأمین نیاز بازار به قرآن/ بودجه نمایشگاه قرآن به حمایت از نشر اختصاص یابدسیدمحمود حسینی، مدیرعامل شرکت تعاونی ناشران و کتاب‌فروشان قم، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره وضعیت ناشران در بحران شیوع ویروس کرونا گفت: پیش از شیوع ویروس کرونا وضعیت نشر در کشورمان چندان مناسب نبود و در شرایط فعلی که ویروس کرونا و شیوع آن باعث تعطیلی دوماهه کتاب‌فروشی‌ها و نشر شد، وضعیت نشر بسیار بدتر شده است، زیرا ناشران از ماه‌ها قبل فعالیت خود را برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران و نمایشگاه بین‌المللی قرآن آغاز و با توان مضاعف اقدام به چاپ کتاب کرده بودند و امیدشان به این دو نمایشگاه بود تا بتوانند آثارشان را عرضه کنند.


بیشتر بخوانید:


وی افزود: نه تنها این برنامه‌ریزی‌ها عملی نشد، بلکه ناشران با وعده‌هایی که در قبال تأمین مواد اولیه نشر داده بودند مواجه شدند و با تعطیلی نمایشگاه بین‌المللی قرآن و تعویق نمایشگاه کتاب تهران چک‌هایشان وصول نشد. به همین جهت ناشران در وضعیت بسیار نامناسبی هستند و بدهی‌ آن‌ها را تحت فشار قرار داده و نشر حوزه دین در قم با چالش بزرگی مواجه است و باید دولت هر چه زودتر به دادمان برسند.

رکود در بازار نشر قم

حسینی با بیان اینکه همه ناشران و کتاب‌فروشان منتظر تصمیم و برنامه دولت و به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند، ادامه داد: در حال حاضر ناشران و کتاب‌فروشی‌ها پس از دو ماه تعطیلی، با آغاز اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند و بازگشایی مشاغل کم‌خطر در کشور، مجاز به فعالیت شده‌اند و در این راستا اطلاعات خود را در سامانه سلامت ثبت و مجوز فعالیت دریافت کرده‌اند و امیدواریم با حمایت‌های دولت، بخشی از خسارات واردشده به ناشران جبران شود که در گام نخست، خسارات ناشی از شیوع این ویروس در دستور کار قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان هستیم و کتاب‌های بسیاری در حوزه دین و قرآن چاپ شده، اما همچنان رکود در بازار نشر حاکم است و این مسئله برای نشری که از بنیه اقتصادی مناسبی برخوردار نیست زیان‌آور است. از این رو به نظر می‌رسد بهترین و عملی‌ترین راه‌حل این باشد که بودجه‌ای را که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و قرآن در اختیار داشت، به صورت اعطای تسهیلات کم‌بهره یا بدون بهره به ناشران اختصاص دهد و همچنین در پرداخت حق بیمه و بررسی حساب‌های مالیاتی بدنه نشر را مورد توجه و حمایت قرار دهد تا از این طریق بخشی از خسارات جبران شود.

تسهیلات کم‌بهره؛ راهکار حمایت از نشر

حسینی درباره خرید کتاب از ناشران به عنوان راه‌حل مسائل نشر گفت: خرید کتاب از ناشران جبران‌کننده این خسارات نخواهد بود، زیرا کتاب‌ها با قیمت‌های متفاوتی عرضه می‌شوند و فعالیت همه ناشران در یک سطح نیست و این راه‌حل عملی و قابل کنترل نخواهد بود.

وی با بیان اینکه هر ساله بیش از ۳۰۰ ناشر از قم در نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب تهران و قم شرکت می‌کردند، گفت: بعد از تهران، قم با بیشترین حجم ناشران در این نمایشگاه‌ها حضور می‌یافت و نیاز مخاطبان را تأمین می‌کرد، اما اکنون که نمایشگاه قرآن تعطیل شده و نمایشگاه کتاب تهران نیز با تأخیر برگزار خواهد شد، این ناشران آماده تأمین نیاز بازار هستند و پیش از این نیز تشکل‌های نشر تهران مانند آشنا و اتحادیه ناشران نیاز ناشران به کاغذ را تأمین کردند و قرآن‌ها و سایر کتب با قیمت مناسب چاپ و تولید شده است؛ بنابراین هیچ کمبودی در زمینه  تأمین نیاز بازار به قرآن وجود ندارد.

حسینی ادامه داد: برای تأمین بازار تهران و سایر شهر‌ها روند انتقال کتاب‌ها با رعایت اصول بهداشتی انجام خواهد شد و ناشران و کتاب‌فروشان ملزم به رعایت این اصول هستند.

مدیرعامل شرکت تعاونی ناشران قم درباره زمان مناسب برگزاری نمایشگاه کتاب تهران یادآور شد: اگر قرار بر برگزاری نمایشگاه کتاب تهران باشد، هر زمان نزدیک‌تری پس از سلامت جامعه و خروج از بحران شیوع ویروس کرونا می‌تواند زمان مناسب برای برگزاری نمایشگاه کتاب باشد و اگر نمایشگاه کتاب در زمانی برگزار شود که مدارس تعطیل باشد، بازار نشر رونق بهتری خواهد داشت.

انتهای پیام
captcha