کد خبر: 3930240
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۱

دهه ۹۰ اوج افزایش آسیب‌های اجتماعی است

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اصفهان گفت: دهه ۹۰ را باید اوج بروز افزایش آسیب‌های اجتماعی دانست، زیرا امروز با افزایش آسیب‌های اجتماعی مواجه هستیم.

دهه ۹۰ اوج افزایش آسیب‌های اجتماعی است

به گزارش ایکنا از اصفهان، روز گذشته، 28 مهرماه، نشست تخصصی آسیب‌شناسی مسائل اجتماعی ایران با موضوع «آسیب‌شناسی پدیده خشونت خانگی و کودک آزاری» از سوی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان و با حضور جمعی از پژوهشگران جامعه‌شناسی، حقوق و روانشناسی برگزار شد.

رئیس اداره امور اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان در آغاز این نشست، آسیب‌های اجتماعی از جمله کودک آزاری را یکی از مشکلات بزرگ جامعه دانست و گفت: شهرداری اصفهان این موضوع را مدنظر قرار داده و فعالیت‌های خوبی نیز برای کاهش این آسیب برگزار کرده است. 

مهدویان‌فر با اشاره به برگزاری نشست تخصصی آسیب‌شناسی مسائل اجتماعی ایران، افزود: برای بررسی دلایل و کاهش آسیب‌های اجتماعی همه نهادهای و سازمان‌ها باید وارد عمل شوند.

کوروش محمدی، رئیس انجمن آسیب‌شناسی اجتماعی ایران نیز در این نشست، گفت: به نظر می‌رسد امروز حلقه مفقوده جامعه در بحث موضوعات آسیب‌های اجتماعی ناشی از فقدان جلسات، نشست‌ها و پنل‍‌های علمی و کارشناسی مداوم است.

محمدی با اشاره به قتل رومینا اشراقی، اظهار کرد: در تحلیل و بررسی این حادثه، کمتر به جنبه آسیب‌شناسی آن پرداخته می‌شود. در واقع تنها یک نوع قضاوت هیجانی و عجولانه از اقدام پدر او مورد بررسی قرار می‌گیرد. در فضای هیجانی و احساسی ماندن و فاصله گرفتن از ابعاد اصلی موضوع یک نوع بیماری است که در جامعه با آن مواجه هستیم. در حالی که باید بیش از هر چیز به بررسی آسیب‌های اجتماعی و عوامل آن پرداخت.

رضا اسماعیلی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اصفهان نیز در این نشست گفت: دهه ۹۰ را باید اوج بروز افزایش آسیب‌های اجتماعی دانست، زیرا امروز با افزایش آسیب‌های اجتماعی مواجه هستیم.

اسماعیلی به وضعیت استان اصفهان در خصوص کودک آزاری و همسر آزاری اشاره کرد و گفت: اصفهان در موضوع همسر آزاری رتبه اول و در موضوع کودک آزاری رتبه پنجم را در بین استان‌های کشور دارد.

وی با اشاره به قتل رومینا اشرفی و اینکه این حادثه در شرایط مداخله‌ای تهدیدآمیز به وجود آمده است، گفت: از منظر جامعه ما، ارتباط دختری ۱۳ ساله و پسری ۲۷ ساله مورد قبول نیست. علاوه براین انتشار عکس‌های رومینا در فضای مجازی یک عامل تحریک کننده اصلی برای قتل رومینا توسط پدر او بوده است. البته نباید فقدان پلیس حرفه‌ای ویژه و یک نظام اورژانس اجتماعی کارآمدتر را نادیده گرفت.

اسماعیلی اظهار کرد: یکی از نیازهای امروز جامعه گسترش، آموزش روابط اجتماعی در دوران بلوغ است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

وی به نسبت بین حقوق و جامعه‌شناسی پرداخت و گفت: حقوق نسبت به تحولات اجتماعی عقب مانده است. بنابراین نظام حقوقی باید فاصله خود را با تحولات اجتماعی کاهش دهد تا شاهد چنین فجایع اجتماعی نباشیم. علاوه براین نیازمند بازنگری در نهادهای بازپروریی اجتماعی هستیم.

همچنین پدریان، پژوهشگر اجتماعی نیز در این نشست گفت: خانواده گروه اولیه جامعه است و در گروه اول، حق و حقوق و تکلیف معنایی ندارد، بلکه وجود قوانین بین دو طرف باعث ایجاد فاصله بین آن‌ها می‌شود. یعنی در گروه اول، روابط نه بر اساس قانون، بلکه باید بر پایه احساس باشد. وجود قانون باعث می‌شود هر شخص در خانواده در پی حق و حقوقی مشخص خود باشد.

پدریان افزود: از آنجا عواطف مثبت مانع بروز مشکلات اجتماعی می‌شود، در خانواده‌ها باید به موضوع عشق بیشتر توجه شود. علاوه براین جامعه شاد و توام با احساسات مثبت می‌تواند مانع از بروز خشم شود.

امین جعفری، رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران شعبه اصفهان نیز گفت: در موضوع خشونت خانگی بحث سالمندآزاری نیز مطرح است، و با توجه به اینکه جامعه ایران به این سمت و سو می‌رود، قطعا باید این موضوع نیز مورد توجه قرار گیرد.  در حوزه مسائل اجتماعی نباید منتظر بمانیم اتفاقی بیفتد و بعد در مورد آن تصمیم‌گیری کنیم. بلکه باید هر چیزی را پیش‌بینی کنیم، به طور مثال اکنون که کشور ما به سمت جمعیت سالمندی در حرکت است، بهتر می‌توانیم برای کاهش آسیب‌های اجتماعی در این زمینه ورود پیدا کنیم. 

نوید مسائلی، رئیس سازمان‌های مردم نهاد جوانان استان اصفهان نیز در این نشست با اشاره به قبتل رومینا، گفت: رومینا مقتول فقر عاطفی بود، یعنی او با با خلاء احساسی در خانواده خود مواجه شده بود، به همین دلیل به شخص ثالثی روی آورد که از نظر احساسی خود را تأمین کند.

وی با بیان اینکه سمن‌ها بهتر می‌توانند موارد کودک آزاری و خشونت خانگی را پیگیری کنند، افزود: اکنون تنها ۳۵ درصد تخلفات و خشونت‌هایی خانگی گزارش می‌شود که درا ین میان فقط یک سوم آن پیگیری قانونی می‌شود .

وی در خصوص دیگر دلایل قتل رومینا اشرفی با اشاره به لزوم ایجاد گفت‌وگو در خانواده‌ها گفت: بخشی از قتل رومینا به دلیل عدم گفت‌وگوی متقابل بین فرزند و والدین است. 

انتهای پیام
captcha