کد خبر: 3944641
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۴

جریان‌محوری و تمدن‌سازی؛ از راهبردهای کلان رسیدن به مسجد مطلوب

مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد در استان‌های خراسان گفت: گفتمان سازی، فرهنگ‌سازی و جریان‌محوری و تمدن‌سازی از جمله راهبردهای عملیاتی برای تحقق بیانیه گام دوم در رسیدن به مسجد مطلوب و از راهبرد کلان چشم‌انداز مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان است.

جریان‌محوری و تمدن‌سازی؛ از راهبردهای کلان رسیدن به مسجد مطلوببه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی مهدوی‎ارفع، مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی، شامگاه گذشته، 10 دی‌ماه در نشست خبری اعلام برنامه‌های سالگرد سردار سلیمانی و دهه بصیرت، که در محل این مرکز برگزار شد، اظهار کرد: قوام مسجد، امام جماعت مسجد، محور اقدام و عملیات‌ها در حوزه‌های مختلف مبتنی بر مبانی دینی در مساجد است.

وی با بیان اینکه مساجد ما در صورتی تراز انقلاب و قلب تپنده جامعه می‌شود که رسالت خود را مجدد بازیابد و مبتنی بر آن فعالیت کند، افزود: مسجد باید پناهگاه در شرایطی مانند کرونا باشد، لذا با محوریت قرارگاه مواسات و همدلی، مساجد در روزهای کرونایی، با مدیریت امام مسجد و استفاده از ظرفیت‌های مردمی، مأمن مردم در این شرایط شدند.

مهدوی‌ارفع به اجرای طرح مسجد «سنگر سلامت» اشاره کرد و گفت: در این طرح، به افرادی که تحت‌تأثیر بیماری کرونا مورد آسیب قرار گرفتند، خدماتی با محوریت مسجد محله ارائه شده و می‌شود، همچنین مجموعه‌های دولتی و... در راستای کمک به مردم در شرایط کرونایی پای کار آمدند.

مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی بیان کرد: همه این مجموعه‌ها در قرارگاه سلامت و طرح «مسجد؛ سنگر سلامت» در میدان هستند و به این رسیده‌اند که بهترین نوع خدمت‌رسانی با محوریت مساجد ارائه می‌شود، چرا که بدنه مردمی دارد. همچنین در این طرح ۲۴۰۰ مسجد فعال هستند که از این تعداد، حدود ۷۰۰ مسجد در مشهد و بقیه در شهرستان‌ها به ارائه خدمت می‌پردازند.

مهدوی ارفع عنوان کرد: در جریان کرونا، تفاوت بین تمدن اسلام و غرب دیده شد و مردم ما احسان به یکدیگر را به نشان دادند، همچنین در موضوع مواسات و همدلی، کمک‌ها تنها به شیعیان و مسلمانان اختصاص نیافت، بلکه خدمت‌رسانی به تمامی اقشار متفاوت از دین و نژاد و مذهب شده است.

وی در راستای تمهیدات مساجد در شرایط کرونایی، بیان کرد: پروتکل‌های بهداشتی در مساجد رعایت می‌شود و براساس آمار فرمانداری مشهد، بیش از ۹۵درصد مساجد، پروتکل‌ها را رعایت کرده‌اند.

ترویج فرهنگ خدمت اجتماعی

مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد ادامه داد: برای آزادکردن زندانیان توسط مرکز رسیدگی به امور مساجد تلاش داریم تا فرهنگ خدمت اجتماعی را در جامعه ترویج دهیم و بر همین اساس در طرح نذر هشتم و در روز هشتم هر ماه، هشت زندانی جرایم غیرعمد آزاد می‌شوند، شاید با آزاد کردن این تعداد اندک اتفاق خاصی نیفتد اما این اقدام، گامی برای ترویج فرهنگ کمک‌رسانی است.

مهدوی‌ارفع اظهار کرد: در موضوع مساجد باید به سمت مسجد مطلوب حرکت کنیم و در این مسیر، اسناد بالادستی خودمان را فرمایشات امامین انقلاب می‌دانیم. همچنین باید عزم خود را جزم کرده و مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب برای رسیدن به مسجد مطلوب، وظایف را مشخص و اقدامات را آغاز کنیم، چرا که مسجدسازی به معنای ساخت درونی مسجد، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی سه راهبرد کلان چشم‌انداز مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان است.

مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، گفتمان سازی، فرهنگ سازی کارکردهای مسجد، جوان‌سازی، توانمندسازی ، الگوسازی مساجد، کادرسازی و جریان محوری و تمدن‌سازی را از جمله راهبردهای عملیاتی برای تحقق بیانیه گام دوم در رسیدن به مسجد مطلوب برشمرد.

وی با بیان اینکه در خراسان بزرگ حدود ۱۰ هزار مسجد داریم، تصریح کرد: با این آمار هنوز هم در برخی مناطق ما با کمبود مسجد مواجه هستیم، چرا که مساجد با کمک‌های مردمی ایجاد می‌شود و گاهی فردی، مکانی را وقف ساخت مسجد می‌کند که در نزدیکی آن، مسجدی قرار دارد. در برخی مناطق نیز مساجد کوچک با اهداف متعدد در محله‌ها ایجاد شده و گاهی نیز در روستاها از دو مسجد برخوردار هستیم که این تعداد، بر مجموعه مساجد می‌افزاید.

مهدوی‌ارفع ابراز کرد: پراکندگی مساجد استان در برخی مناطق، منطقی نیست، چرا که ساماندهی مساجد به نحوه صحیحی انجام نشده است و به دلیل کمبود مسجد، خلأهای فرهنگی در برخی مناطق مشاهده می‌شود.

مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد در استان‌های خراسان به برنامه‌های امور مساجد در دهه بصیرت اشاره کرد و گفت: تهیه ویژه‌نامه محتوایی با عنوان «برخط» مبتنی بر نام‎گذاری‌های هر روز، ارائه بسته‌های بصیرتی، تولیدات چندرسانه‌ای با محوریت این ایام، پخش کلیپ و نماهنگ در مساجد از جمله برنامه‌های «دهه بصیرت» است، همچنین برگزاری مسابقات کتابخوانی با عنوان «به جوانان عزیزم»، وصیت‌نامه شهید سلیمانی و مسابقه نقاشی مجازی با موضوع «مکتب شهید سلیمانی» در این دهه پیش‌بینی شده است.

وی برپایی نمایشگاه‌های عکس و پوستر و اجرای سرودهای خیابانی را از دیگر برنامه‌های مرکز رسیدگی به امور مساجد در دهه بصیرت و همزمان با سالگرد شهادت سردار سلیمانی را از دیگر برنامه‌های این ایام برشمرد.

انتهای پیام
captcha