مهناز ملانظری، رئیس دانشگاه الزهرا(س) در گفتوگو با ایکنا، به بیان نکاتی درباره نقش جامعه دانشگاهی در کاهش تبعات کرونا به ویژه در ایام نوروز پرداخت و اظهار کرد: واقعیت این است که در شرایطی کرونایی امروز، شاید ایران قدری متفاوت از دیگر کشورها است. همین فرایند که در زمینه واکسیناسیون که با ریتمی آهستهتر در حال انجام است مؤید این موضوع است لذا عبور از این وضعیت نیازمند همراهی و همکاری همه آحاد جامعه است؛ چراکه شعلهور شدن این بیماری همانند تجربیاتی که در اردیبهشت و خرداد 99 داشتیم و اوج گرفتن آن همانند آتشی است که همه خانوادهها را گرفتار خواهد کرد.
وی افزود: امیدوارم مردم ما با همه فشاری که از جهت روحی و روانی به آنها وارد شده و با همه نیازهایی که به ارتباطات، سفر و حضور در جمع دارند اما این مهم را نیز مورد توجه قرار دهند که اگر برای خودشان هم اتفاقی نیفتاد نباید خدای ناکرده تبدیل به زمینهای برای مبتلا شدن و آسیب خانوادهای دیگر به واسطه آنها شوند و مسائلی جدی برای دیگران پیش بیاید.
ملانظری بیان کرد: قطعاً شیوع کرونا بیش از هر زمان دیگری اهمیت کارهای جمعی را نمایان کرد و الان باید همه بدانیم که بیاحتیاطی هر کدام از ما نه تنها به خودمان بلکه به دیگران و مجموعههای بزرگتر نیز آسیب وارد میکند و میزان اهمیتی که برای هم قائل هستیم نیز قطعاً به کنترل بیماری کمک خواهد کرد؛ به ویژه در ایام نوروز که افراد وقت آزادتری دارند و میخواهند بیشتر با هم باشند به میزان بیشتری این موضوع را جدی بگیرند.
رئیس دانشگاه الزهرا(س) در پاسخ به سؤالی درباره نقش دانشگاهیان در این زمینه گفت: معتقدم نقش دانشگاهیان و مخصوصاً دانشجویان، نقشی بسیار اثرگذار است. نسل جوانی که خودشان آگاهتر هستند و مسائل را به شکل دقیقتر میدانند، این توانایی را دارند که هم به عنوان آگاهی دهنده عمل کنند و هم خودشان به خوبی مسائل بهداشتی را رعایت کنند. واقعیت این است که هیچ پاندمی و بلای ماندگاری، دائمی نبوده بلکه در مقطعی وجود داشته و میگذرد اما چه بهتر که بتوانیم با سربلندی، این دوران را پشت سر بگذاریم و به آسایش جدی برسیم.
وی با اشاره به وظایف دانشجویان دانشگاه الزهرا(س) در کاهش تبعات کرونا تصریح کرد: امیدوارم حداقل دانشجویان دانشگاه الزهرا(س) که بسیاری از آنها خانمهای متأهل هستند و میتوانند نقشی جدی در تنظیم برنامههای خانواده داشته باشند با رعایت و ملاحظه این نکات، در کنترل بیماری در ایام تعطیلات نوروز به خوبی عمل کرده و کمککننده مسئولان باشند.
ملانظری درباره لوازم ورود قرآن به سبک زندگی بیان کرد: بدون تردید اگر آنچه که راهگشایی و دستورات این کتاب آسمانی است در زندگی ما وارد میشد وضعیت امروز جامعه بشری بسیار بهتر بود و همین موضوع نشان از کمکاری ما دارد لذا باید به میزان بیشتری بر روی این احکام و دستورات کار کرده و آنها را کنیم و انشاءالله از آثار آن بهره ببریم. امیدواریم خدای متعال این کمکاری را بر همه کسانیکه مسئولیت آنها بوده و انجام نشده ببخشاید.
رئیس دانشگاه الزهرا تأکید کرد: معتقدم الان فضای کشور و فرصتهای مطالعاتی که برای افراد فراهم شده است زمینه انس بیشتر با قرآن کریم را فراهم میکند؛ بخصوص الان که وارد ماه شعبان شدهایم و خودمان را برای ماه مبارک رمضان آماده میکنیم در یک فضای معنوی خاص قرار داریم فرصت مناسبی برای بهرهگیری از آثار با برکت این ماهها است.
ملانظری در پایان سخنان خود گفت: خود خداوند هم وعده داده در ماه رمضان گشایشهایی در زندگی بندگان خود ایجاد خواهد کرد لذا امیدواریم از این فرصت به خوبی استفاده کرده و دستوراتی که میتواند در بحث مراقبتهای بهداشتی و محافظت از همدیگر مؤثر باشد را نیز مورد توجه قرار دهیم چراکه همه ما نسبت به همدیگر دارای مسئولیت هستیم.
انتهای پیام