کد خبر: 4086578
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۶

تشریح برنامه‌های چهل‌ودومین سالگرد دفاع مقدس در خراسان‌رضوی

مدیرکل اداره حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی برنامه‌های چهل‌ودومین سالگرد هفته دفاع مقدس با شعار «ما مقاوم هستیم» را تشریح کرد.

سردار حسینعلی یوسفعلی‌زاده، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضویبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، سردار حسینعلی یوسفعلی‌زاده، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی، امروز، 28 شهریورماه در نشست خبری تشریح برنامه‌های چهل‌ودومین سالگرد دفاع مقدس که با حضور اصحاب رسانه در محل این اداره‌کل برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و نام شهدای دفاع مقدس، اظهار کرد: امروز در آستانه گذشت ۴۲ سال از تحمیل جنگ از سوی دشمنان و دفاع مقدس از سوی ملت بزرگ ایران به رهبری امام خمینی(ره) هستیم، دشمنانی که آمده بودند تا ما را بشکنند، انقلاب ما را نابود کنند و نظام جمهوری اسلامی ایران را ساقط کنند، اما این دشمنان ناکام، ناشاد، شکست خورده و منزوی شدند.

وی ادامه داد: به تعبیر مقام معظم رهبری نیز بسیاری از آنها خوراک مار شدند و استخوان‌هایشان نیز پوسید اما نظام مقدس جمهوری اسلامی با نشاط‌تر، مقتدرتر و آماده‌تر از هر زمانی پای آرمان‌های انقلاب خود ایستاده و پرچم عزت امت اسلام را بر فراز داشته و با شکوه‌تر از گذشته به سمت قله‌های پیشرفت در حال حرکت است و آرزو می‌کنیم که همچون گذشته در این میدان تکلیف و وظیفه، سربازی کنیم.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی بیان کرد: برنامه‌ریزی‌ها و هماهنگی‌های اجرایی چهل‌ودومین سالگرد دفاع مقدس از مدت‌ها قبل انجام شده و این روزها نیز در آستانه اصلی این هفته با شکوه قرار داریم و ان‌شاءالله که در هم‌افزایی دو مناسبت مهم از جمله ایام اربعین و دهه پایانی ماه صفر و هم هفته دفاع مقدس، هر دو آبشخور مشترکی دارند و هر دو برای یاری دین خداست. امیدواریم که در گرامیداشت این مناسبت‌ها این عنصر مهم یعنی ایستادگی در برابر ظلم و ظالم یک اولویت باشد.

یوسفعلی‌زاده بیان کرد: برنامه‌های گرامیداشت هفته دفاع مقدس امسال را با شعار «ما مقاوم هستیم» گرامی خواهیم داشت.

وی ادامه داد: در روز پنجشنبه 31 شهریورماه که روز اول این هفته است و با عنوان «پیشکسوتان دفاع مقدس و مقاومت» نامگذاری شده، برنامه‌هایی چون تجلیل از پیشکسوتان افتخارآفرین دفاع مقدس و مقاومات، روز عطرافشانی مزار شهدا و دیدار از جانبازان و ایثارگران را خواهیم داشت. 

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی ادامه داد: در روز جععه اول مهرماه و دومین روز از این هفته که با عنوان «معنویت، زنان، خانواده و سلامت» نامگذاری شده است، برنامه‌هایی چون گرامیداشت حماسه کمان 99، تجلیل از مدافعان سلامت، حضور در نمازهای جمعه، تبیین نقش زنان و خانواده در دفاع مقدس و راهپیمایی خانوادگی در نظر گرفته شده است.

یوسفعلی‌زاده بیان کرد: در روز شنبه دوم مهرماه که سومین روز این هفته است و با عنوان «ولایتمداری، جوانان، علم و دانش‌پژوهی» نامگذاری شده‌ است، حضور دانش‌آموزان، دانشجویان و طلاب در عرصه علم، تبیین نقش علم و فناوری در تقویت اقتدار ملی و دفاعی در پرتو ولایتمداری جوانان را خواهیم داشت.

وی بیان کرد: در روز یکشنبه سوم مهرماه که چهارمین روز از هفته دفاع مقدس است، با عنوان «شهیدان، جانبازان، آزادگان، صلابت و فخرآفرینی» نامگذاری شده است، روز ایثار و تجلیل از خانواده معزز شهدا، جانبازان و ایثارگران خواهد بود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی گفت: در روز دوشنبه چهارم مهرماه که پنجمین روز از هفته دفاع مقدس خواهد بود، با عنوان «دفاع همه جانبه، پشتیبانی مردمی و اصناف و سربازان» نامگذاری شده است، روز اهمیت به آموزش عمومی و موضوع پدافند غیرعامل، پرداختن به پشتیبانی و حمایت مردم و اصناف از جبهه‌ها در دوران دفاع مقدس و پاسداشت سربازان خواهد بود.

یوسفعلی‌زاده تصریح کرد: در روز سه‌شنبه پنجم مهرماه که ششمین روز از این هفته است که با عنوان «وحدت ملی، بصیرت، دشمن‌شناسی و استکبارستیزی» نامگذاری شده به تبیین نقش ولایت و رهبری در دفاع مقدس و حماسه شکست حصر آبادان و تبیین وحدت ملی و بصیرت جبهه مقاومت در برابر استکبار جهانی، پرداخته می‌شود.

وی بیان کرد: در روز چهارشنبه هفتم مهرماه که هفتمین روز هفته دفاع مقدس است با عنوان «نیروهای مسلح، بسیجیان، جهادگران، روحانیت، عشایر، روستاییان و پیشمرگان کرد مسلمان» نامگذاری شده است به تبیین نقش نیروهای مسلح، بسیجیان، جهادگران، روحانیت، روستاییان، عشایر و پیشمرگان کرد مسلمان در دفاع مقدس خواهیم پرداخت و در نهایت هم در روز پنجشنبه هفتم مهرماه و آخرین روز از این هفته است و با عنوان «فرماندهان، عزت‌مداران و حماسه‌آفرینان» نامگذاری شده است نیز برنامه نکوداشت فرماندهان شهید دفاع مقدس را خواهیم داشت.

ویژه برنامه هفته دفاع مقدس

یوسفعلی‌زاده اضافه کرد: همچنین یک مراسم ویژه‌ای که برای امسال در نظر گرفته شده این است که در روز ۳۰ شهریورماه مراسم تکریم و تجلیل پیشکسوتان دفاع مقدس در محضر مقام معظم رهبری به صورت مجازی و با حضور سردار قالیباف؛ رئیس مجلس شورای اسلامی، در شهر مشهد برگزار می‌شود که همزمان با این مراسم نیز در سراسر کشور و بسیاری از شهرستان‌ها نیز مراسم تجلیل و تکریم را خواهند داشت.

وی افزود: گفتنی است که این برنامه در محل سالن انقلاب اسلامی واقع در مجتمع فرهنگی آیه‌ها برگزار می‌شود که در این مراسم از ۵۰۰ پیشکسوت منتخب یگان‌های نیروهای مسلح استان و نقش‌آفرینان عرصه دفاع مقدس از طریق ارتباط تصویری با مقام معظم رهبری، تکریم و تجلیل خواهیم کرد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی خاطرنشان کرد: البته طبق برآوردهایی که داشته‌ایم بیش از ۱۵هزار نفر در سراسر استان همزمان با برنامه‌ای که در شهر مشهد برگزار می‌شود، در شهرستان‌های استان نیز این برنامه برگزار خواهد شد، به گونه‌ای که بناست در مصلی تربت جام بیش از 3000 پیشکسوت و در شهرستان گلبهار ۸۰۰ پیشکسوت عرصه دفاع مقدس دعوت شوند تا از آن‌ها تکریم و تجلیل به‌عمل آید و همچنین در شهرهای مختلف دیگر استان نیز این برنامه برگزار و از پیشکسوتان عرصه دفاع مقدس شهر خود تکریم و تجلیل خواهند کرد.

یوسفعلی‌زاده تأکید کرد: در واقع تصمیم داریم که در سراسر استان تا بیش از ۱۰۵ هزار پیشکسوت تجلیل کنیم که البته تلاش داریم بیش از این تعداد را در دستور کار خود داشته باشیم. ویژه برنامه تکریم از پیشکسوتان دفاع مقدس در روز 30 شهریورماه سال‌ جاری آغاز خواهد شد و طبق هماهنگی‌های انجام شده بناست که این مراسم تا پایان هفته دفاع مقدس در سراسر استان در مساجد، یگان‌های نیروهای مسلح، ادارات، مصلاهای نماز جمعه، سازمان‌های اجرایی و مؤسسات بزرگ کارگری برگزار شود.

وی بیان کرد: برنامه عطرافشانی و تجدید میثاق با شهیدان را در برنامه‌های این هفته داریم که در بیش از 1400 نقطه در سطح استان در عصر روز پنجشنبه 31 شهریورماه با حضور خانواده‌های شهدا و نیروهای مسلح برگزار خواهد شد که محوریت این برنامه نیز بنیاد شهید و امور ایثارگران استان است.

مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی افزود: در حقیقت این برنامه جزو برنامه‌های اثرگذار ستاد برگزاری برنامه‌های هفته دفاع مقدس استان است، چرا که شهیدان حق بزرگی بر گردن آحاد ملت ایران دارند و به واقع که تجدید میثاق با شهیدان و عطرافشانی مزار نورانی شهیدان جزو تکالیف جدی همه ماست.

یوسفعلی‌زاده با اشاره به سایر برنامه‌های هفته دفاع مقدس اظهار کرد: همچنین در این هفته برنامه ویژه رژه نیروهای مسلح را خواهیم داشت که در مراکز استان‌ها انجام می‌شود، اما در استان خراسان رضوی با توجه به گسترش یگان‌های نیروهای مسلح در برخی از شهرستان‌های عمده قوای نیروهای مسلح داریم هم برنامه‌های رژه‌های محلی برگزار می‌شود. البته گفتنی است که این برنامه نیز در سطح استان با محوریت ارتش جمهوری اسلامی در مرکز استان و برخی از شهرستان‌ها برگزار می‌شود.

وی اظهار کرد: امسال برنامه خاصی را در یادواره‌های شهدای گمنام پیش‌بینی کرده‌ایم و به‌ویژه برگزاری دعای ندبه در صبح جمعه یکم مهرماه در بیش از 117 نقطه‌ای که شهید گمنام در سطح استان تدفین شده‌اند را با حضور خانواده‌های معزز شهدا خواهیم داشت.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی بیان کرد: طی هماهنگی‌هایی که با پیشکسوتان و راویان دفاع مقدس صورت گرفته، بناست که این عزیزان در این ایام به عنوان روایت‌گران حماسه بی‌نظیر دفاع مقدس و مقاومت با شکوه امت حزب‌الله در مجالس، محافل و مراسمی که در مساجد، دانشگاه‌ها، مدارس و ... برگزار می‌شود، حضور داشته باشند و از آن‌ها استفاده شود.

یوسفعلی‌زاده بیان کرد: همچنین از دیگر برنامه‌های این هفته می‌توان به برگزاری نمازهای جمعه اشاره کرد که نماز جمعه را در بیش از 70 نقطه در سطح استان خواهیم داشت که یکی از تدابیر این است که از حضور پیشکسوتان و فرماندهان دفاع مقدس در خطبه‌های پیش از نماز جمعه استفاده شود به طوری که در جمعه هفته گذشته این کار صورت گرفت.

وی بیان کرد: برنامه دیدار و سرکشی از خانواده‌های جانبازان، شهدا، آزادگان و جامعه ایثارگری در تمام شهرها با محوریت بنیاد شهید و امور ایثارگران، نیروهای مسلح، دستگاه‌های اداری و اجرایی این برنامه انجام شود.

برنامه‌های فرهنگی هفته دفاع مقدس

یوسفعلی‌زاده بیان کرد: همچنین بحث رونمایی و خوانش کتاب را در این ایام خواهیم داشت که حدود ۲۰ جلد کتاب در حوزه ادبیات در سطح استان از ابتدای سال به چاپ رسیده و امیدواریم که این کتاب‌ها در شهرستان‌های مختلف استان رونمایی شوند. به‌ویژه جلد سوم کتاب «بر فراز آشیانه‌ها» که دلاوری‌های شهید محمود کاوه است، به نویسندگی انوری که از پیشکوستان حوزه ادبیات دفاع مقدس است، رونمایی می‌شود.

وی اظهار کرد: خوشبختانه با تلاش مؤثر محققان و اساتید ارجمند اولین جلد دانشنامه دفاع مقدس استان که حاوی زندگی و اطلاعات ۱۱۷ شهید والا مقام استان است نیز به مناسبت این هفته رونمایی و در دسترس قرار خواهد گرفت.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی بیان کرد: البته برنامه‌های مختلف هنری و ورزشی و متنوع فرهنگی مانند اکران نمایشنامه‌ها و اکران فیلم‌های حوزه دفاع مقدس در قاب صداوسیما و سینماهای استان نیز از دیگر برنامه‌های این هفته خواهد بود.

یوسفعلی‌زاده  اظهار کرد: در حوزه پیاده‌روی دهه پایانی ماه صفر که هر ساله افراد زیادی از سراسر کشور و به‌ویژه استان به مشهد مشرف می‌شوند که در قالب این پیاده‌روی‌ها یاد شهدا با منطق موکب‌داری گروه‌های جهادی این حرکت دنبال می‌شود. یکی از عرصه‌های تلفیق گرامیداشت هفته دفاع مقدس و دهه پایانی ماه صفر در این موضع پیاده‌ روی‌هاست که تلاش شده در‌ موکب‌ها و حین حرکت‌ها، نمادها، پلاکاردها و پرچم‌های دفاع مقدسی و شهدای عزیز همراه باشد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در راستای بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها نیز پیش‌بینی شده که با اجرای برنامه‌های ویژه‌ای حلول هفته دفاع مقدس مانند سال‌های گذشته گرامی داشته شود تا نسل جوان نسبت به این رویداد مهم و بزرگ توجه بیشتری داشته باشند. البته ما آمادگی لازم را داریم که در سال تحصیلی جدید در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه درس آموزش معارف دفاع مقدس را با وسعت بیشتری پیگیری کنیم، همچنین آمادگی دفاعی در مدارس دختران و پسران نیز در حوزه آموزش معارف دفاع مقدس را پیگیری خواهیم کرد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی گفت: با توجه به برنامه‌ریزی‌ها پیش‌بینی می‌شود در سطح خراسان رضوی و به‌ویژه در کنار مضجع نورانی امام رضا(ع) این برنامه‌ها متفاوت‌تر از سایر استان‌ها برپا شود. در حوزه برگزاری برنامه‌ها تلاش شده که در جهت گرامیداشت هفته دفاع مقدس و دهه پایانی ماه صفر در خراسان رضوی، این ایام با شکوه‌تر از سال‌های دیگر برگزار شود.

یوسفعلی‌زاده بیان کرد: ما در حوزه نشر محتواهای غنی و قابل استفاده در فضای رسانه و مجازی و رسانه‌های متنوع، اطلاعات و مطالب محتوایی قابل استفاده را بارگذاری خواهیم کرد که البته بخشی از این کار را انجام داده‌ایم. این محتواها شامل کلیپ، نماهنگ، پادکست، سرود، عکس، موشن گرافیک در جهت معرفی مناسبت‌های دفاع مقدس، معرفی شهدای دفاع مقدس، معرفی یادواره‌های شهدا و به ویژه شهدای گمنام، خاطرات، کتاب‌های صوتی و ... جزو موضوعات محتوایی است که در دسترس قرار خواهیم داد.

وی تصریح کرد: همچنین تلاش شده که از صداوسیمای مرکز خراسان رضوی همزمان با برنامه‌های ملی استفاده شود و هماهنگی‌هایی نیز با برنامه‌های رادیو زیارت و دیگر برنامه‌ها صورت گرفته است و از این ظرفیت استفاده خواهیم کرد. همچنین هماهنگی‌هایی نیز با شهرداری و شورای اسلامی شهر مشهد صورت گرفته تا در روزهای پایانی این هفته نیز برای افرادی که در سه حوزه ادبیات، هنر و رسانه در حوزه مقاومت و دفاع مقدس فعالیت دارند، برگزار شود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی بیان کرد: در خصوص برگزاری نمایشگاه دفاع مقدس نیز امسال نمایشگاه متمرکز از جنس نمایشگاه بین‌المللی نخواهیم داشت، اما در بیش از 100 نقطه نمایشگاه‌های درون‌سازمانی و یا نمایشگاه‌های روباز در مکان‌هایی چون میدان شهدا خواهیم داشت و همزمان در سایر شهرستان‌های استان نیز این نمایشگاه‌ها برگزار می‌شود.

یوسفعلی‌زاده در پایان گفت: همچنین علاوه بر نمایشگاه نیز بازسازی عملیات‌های دفاع مقدس را خواهیم داشت، به عنوان مثال در گناباد عملیات کربلای5 در حال بازسازی است.

انتهای پیام
captcha