کد خبر: 4172427
تاریخ انتشار : ۰۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۷

استقبال از وقف‌های دانش‌بنیان

معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی گفت: موضوع علم و فناوری از دیگر موقوفات جدیدی است و نسبت به وقف‌های دانش‌بنیان استقبال می‌کنیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین جمال ایزدی، معاون فرهنگی-اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضویبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام و المسلمین جمال ایزدی، معاون فرهنگی - اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی، در نشست خبری با اصحاب رسانه که امروز ۹ مهرماه به مناسبت هفته وقف برگزار شد، بیان کرد: از ابتدا یک موقوفه بوده و پس از آن موقوفات زیاد شده است، لذا نهاد وقف تبدیل به اداره و سپس به سازمان تبدیل شده که در حال توسعه نیز وجود دارد، لذا به میزان گسترش موقوفات نیات موقوفات نیز افزایش می‌یابد.

وی در خصوص نیت واقفان، افزود: مجموعه نیات واقفان در سامانه جامع موقوفات شامل هفت عرصه کلی است که در این هفت عرصه با زیرشاخه‌ها حدود 800 مورد نیت مختلف ثبت شده است.

ایزدی با اشاره به نیت موقوفات جدید اظهار کرد: در خصوص نیت واقفان، موقوفات مذهبی از جمله احداث مسجد، روضه‌خوانی و  موقوفاتی از این قبیل همیشه بوده، علاوه بر این نیز موقوفاتی در حوزه اسکان نیز از گذشته داشتیم و همچنان این موقوفات انجام می‌شود.

معاون فرهنگی-اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی اظهار کرد: وقف در حوزه آموزش، کتاب و کتابخوانی، کمک به تحصیل دانش‌آموزان نیازمند نیز از قبیل موقوفاتی است که تقریبا جدید است اما وقف‌هایی هم هستند که با نیات جدید ثبت شده است، به عنوان مثال وقف با موضوع خانواده و فرزندآوری که در گذشته نبوده و به تازگی ایجاد شده است.

وی بیان کرد: با نیت خانواده و فرزندآوری در خراسان رضوی یک موقوفه به صورت مستقل و چند موقوفه با نیات دیگر که یکی از نیات آن خانواده و فرزندآوری است، صورت گرفته است.

ایزدی افزود: موضوع علم و فناوری از دیگر موقوفات جدیدی است که چندین سال است مورد توجه قرار گرفته و موقوفاتی که در این خصوص به ثبت رسیده مجموعا حدود 10 مورد است.

وی افزود: نسبت به وقف‌های دانش‌بنیان استقبال می‌کنیم و در این خصوص نیز انجمن وقف علم و فناوری در استان تشکیل شده که در این راستا وقف دستگاه آب شیرین‌کن از جمله موقوفاتی بوده که در حوزه دانش‌بنیان برای روستاهای محروم صورت گرفته است.

معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی اظهار کرد: خیرین اعتقادات مختلفی دارند، لذا باید نیات آنان جهت‌دهی شود ما برای افرادی که می‌خواهند وقف جدید ثبت کنند، موارد مورد نیاز جامعه را تبیین می‌کنیم و در این خصوص مشاوره برای ثبت وقف با نیات مورد نیاز جامعه صورت می‌گیرد.

ایزدی بیان کرد: از جمله فعالیت‌های اجتماعی در اوقاف و امور خیریه برگزاری برنامه قرار دوازدهم است که دوازدهم هر ماه هر فرد خیر از پزشک گرفته تا هر حرفه‌ای دیگر به نیت امام زمان(عج) هر خدمتی که بتواند به صورت رایگان برای افراد نیازمند انجام دهد.

وی گفت: یکی دیگر از برنامه‌ها اجرای طرح «شمیم خدمت» است که با هدف ایجاد اشتغال برای افراد مستعد برگزار و در این طرح آموزش لازم برای ورود به حرفه‌های مختلف را می‌بینند.

ایزدی اظهار کرد: در این راستا نیز ستاد هماهنگی امور خیریه به صورت مردمی تشکیل شد که در حوزه بهداشت و درمان، خانواده، ایتام، ایجاد اشتغال و... را در برمی‌گیرد، علاوه بر این نیز در بحث خانواده در امور مساجد 100 پایگاه تشکیل شده که آموزش‌های لازم و مشاوره مورد نیاز برای افراد متقاضی صورت می‌گیرد.

معاون فرهنگی اجتماعی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی گفت: به برکت میلاد پیامبر اکرم (ص) در بحث ایجاد اشتغال نیز افتتاح کارگاه پوشاک گوهرشاد را داریم که تولید چادر را در برنامه دارد و قرار است این تولیدات با قیمت مناسب در اختیار متقاضیان قرار گیرد.

وی در پایان بیان کرد: در مجموع باید گفت که  برکاتی از نهاد وقف ایجاد می‌شود که همه مردم را به صورت عمومی در بر گرفته و از آن بهره‌مند می‌شود.

انتهای پیام
captcha