کد خبر: 4278317
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۲
برخط جامعه

مهمترین رویدادهای اجتماعی ایکنا در هفته گذشته

ابلاغ مصوبه تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور توسط رئیس‌جمهور، پایان عملیات عمره در آستانه آغاز اعزام زائران حج ۱۴۰۴، تجلیل از ۹ کارگر نخبه و ۳ گروه کارگری نمونه با حضور رئیس جمهور، بزرگداشت دهه کرامت با شعار «ایران امام رضا (ع)» و درگذشت «اکبر بازوبند» پیرغلام اهل بیت(ع) از جمله اخبار مهم اجتماعی است که هفته گذشته منتشر شده است.

برخطبه گزارش ایکنا؛ ابلاغ مصوبه تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور توسط رئیس‌جمهور، اجرای ۳۰۰ ویژه برنامه هفته سلامت با محوریت «توانمندسازی»، پایان عملیات عمره در آستانه آغاز اعزام زائران حج ۱۴۰۴، برگزاری چهارمین اجلاس بین‌المللی منابر شیعه در کربلا، افتتاح نخستین باغ گل محمدی در بوستان ایرانیان، تجلیل از ۹ کارگر نخبه و ۳ گروه کارگری نمونه با حضور رئیس جمهور، بزرگداشت دهه کرامت با شعار «ایران امام رضا (ع)»، آغاز ثبت‌نام دومین دوره آموزشی تابستانه «هدهد» و درگذشت «اکبر بازوبند» پیرغلام اهل بیت(ع) از جمله اخبار مهم اجتماعی است که در خبرگزاری ایکنا منتشر شده است.
 
مصاحبه‌های خواندنی با کارشناسان و اهل فن با موضوع شهادت امام جعفر صادق(ع)، معماری ایرانی و نسبت آن با اخلاق، مسئله نان ملی و اهمیت نان سالم، اهمیت وقف و نقش آن در تولید و سرمایه‌گذاری و ... نیز بخش دیگری از اخبار گروه اجتماعی را شامل می‌شود.
 
درس‌گفتارهای این هفته مربوط به تغذیه سالم نوجوانان است که لیلا آزادبخت، استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران به این موضوع مهم پرداخته است. 
 
در ادامه گزیده‌ای از رویدادها، مصاحبه‌ها و درس‌گفتارها را با هم مرور می‌کنیم.
 

پایان عملیات عمره در آستانه آغاز اعزام زائران حج ۱۴۰۴

 
اعزام‌های عمره مفرده که به صورت رسمی از ۲۸ شهریور ماه ۱۴۰۳ و پس از حدود ۱۰ سال وقفه آغاز شده بود، با بازگشت آخرین گروه از زائران در پایان فروردین ماه پایان یافت و سازمان حج و زیارت آماده برگزاری عملیات حج تمتع می‌شود.
 
با تلاش‌های صورت گرفته از سوی سازمان حج و زیارت در این دوره از اعزام‌ها که قرار بود ۱۷۵ هزار نفر به سرزمین وحی رهسپار شوند، حدود ۲۰۵هزار نفر زائر ایرانی به زیارت حرم نبوی و مسجدالحرام مشرف شدند.  معتمرین ایرانی در این دوره از ۱۶ ایستگاه پروازی اعزام شده و پنج روز را در مدینه‌النبی و پنج روز را در مکه مکرمه حضور یافتند.
 
برخط
 
در عملیات حج تمتع ۱۴۰۴ که از ۲۲ ایستگاه پروازی انجام می‌گیرد، حدود ۸۵ هزار زائر ایرانی توسط ناوگان هواپیمایی کشورمان و هواپیمای میزبان عازم سرزمین وحی می‌شوند و تمامی تمهیدات لازم اعم از اسکان، حمل و نقل، تغذیه و تدارکات و سایر موضوعات فرهنگی و اجرایی مهیای حضور ضیوف الرحمان است.  
 

برگزاری چهارمین اجلاس بین‌المللی منابر شیعه در کربلا

 
نشست خبری چهارمین دوره اجلاس بین‌المللی نخبگان منابر شیعه و اختتامیه سوگواره بین‌المللی سفینه النجاة با هدف تبیین اهداف و برنامه‌های این دو رویداد بین‌المللی دوشنبه اول اردیبهشت‌ماه با حضور داود منافی‌پور، دبیر اجلاس نخبگان منابر شیعه برگزار شد.
 
منافی‌پور در این نشست گفت: ۲۳ سال پیش مراسم شیرخوارگان حسینی را با رویکرد توجه به بانوان راه‌اندازی کردیم و بیش از هشت میلیون فرزند نذر یاری امام زمان(عج) شدند و بیش از هشت هزار جلسه در جهان با نماد حضرت علی‌اصغر (ع) و همچنین بانوان برگزار شد.  
 
وی در ادامه به تشریح جزئیات اجلاس منابر شیعه پرداخت و گفت: برای بیش از هزار و ۶۰۰ نفر تحقیقات مربوط به پیراهن امام حسین(ع) تشریح شده است. چهارمین اجلاس نخبگان منابر شیعه نیز با موضوع نماد تام عاشورا یعنی پیراهن امام حسین (ع) برگزار می‌شود.  
 

معماری متعادل و بهجت‌انگیز محصول کوشش آدم‌های خوب است

 
ایرانیان مفتخرند به حضور مفاخری بزرگ در جان تقویم میهنشان! آری ما مفتخریم به بود‌هایی طلایی و جاودانه! به روز‌هایی درخشان و نام‌هایی رخشنده. یکی از این روز‌های طلایی و یکی از آن نام‌های بی‌مانند پیشانی نوشت سومین روز از اردیبهشت جان است که به نام روز معمار و به یاد شیخ بهایی زینت گرفته است.
 
ایکنا به انگیزه روز ملی معمار به گفت‌و‌گو با هادی ندیمی، یکی از پیشگامان و عالمان حوزه معماری در کشور نشست. وی در بخشی از این گفت‌و‌گو معتقد است؛ شما می‌گویید، چگونه این تقدیر را بشناسیم، پاسخ این است که عقلتان باید رشد کند تا بتوانید عالم را با تمام وجود بفهمید و ادراک کنید؛ اگر ادراک نکنید، کُمیتتان لنگ خواهد بود، همان‌گونه که حافظ می‌گوید: «هر کو نکند فهمی زین کلک خیال‌انگیز/ نقشش به حرام ار خود، صورتگر چین باشد». یعنی عالمی که براساس تقدیر آفریده شده، باید در مسیر تقدیر و اندازه‌مندی عالم حرکت کند. اگر معمار در این مسیر حرکت کرد، به شکوه عالم می‌افزاید و آن را شکوهمندتر می‌کند، اما حرکت ناآگاهانه یا خلاف این مسیر، فقط خرابی، ویرانی و فساد به بار می‌آورد.    
 
برخط
 
وقتی عقل و انصاف را از دست بدهیم، ذوق سلیم را نیز از دست می‌دهیم. در این صورت زندگی دیگر رنگ و بوی جمال نخواهد داشت. ذوق سلیم فقط، ذوق سلیم نیست، بلکه شعبه‌ای از عقل است، یعنی عقل سلیم در ذوق سلیم است. با ذوق سلیم است که می‌توانید زندگی را به‌درستی اداره کنید و بهجت‌آفرین و زیبا باشید و زندگیتان زیبایی داشته باشد، وقتی زیبایی را در زندگی از دست بدهید، همه چیز را از دست داده‌اید و این ذوق سلیم امروز نزد معماران، مردم و مسئولان از دست رفته است. هر چند ممکن است استثنا‌هایی باشد.  
 
متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

نان؛ از خطرات حذف کامل تا اجرای طرحی ملی

 
گندم و نان در فرهنگ و تاریخ ایران جایگاهی ویژه دارند. روز «گندم و نان» فرصتی است تا اهمیت این محصول مهم و نقش آن در تأمین امنیت غذایی کشور را گرامی بداریم. از مزرعه تا سفره، زنجیره تولید گندم و نان هزاران نفر را به کار گرفته و غذای اصلی میلیون‌ها ایرانی را تأمین می‌کند. این روز می‌تواند آغازی برای ترویج مصرف نان‌های باکیفیت و سبوس‌دار باشد تا گامی در راستای ارتقای سلامت جامعه برداشته شود.
 
برخط
 
مجید حاجی‌فرجی، پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این زمینه به ایکنا گفت: یکی از چالش‌های فعلی تولید نان تخمیر نان است، چراکه در کارگاه‌های کوچک نانوایی از ظروف مناسب برای تخمیر استفاده نمی‌شود. همچنین به دلیل تقاضای بالای مردم و زمان محدود پخت، از حرارت‌های شوکی با سوخت فسیلی استفاده می‌کنند و زمان کافی برای تخمیر اختصاص داده نمی‌شود.  معضل دیگر استفاده از جوش شیرین و نمک است که متأسفانه هنوز در ۴۰-۵۰ درصد نانوایی‌های تهران از جوش شیرین استفاده می‌شود و دلیل اصلی نیاز به تولید سریع نان، ایجاد حجم و بافت مناسب برای نان است، اگرچه مصرف نمک در دهه اخیر کاهش یافته، اما هنوز استفاده می‌شود و همه اینها به دلیل تخمیر سریع نان است.
 
وی تصریح کرد: مزایای اجرای این استاندارد‌ها حذف مواد مضر مانند جوش شیرین، بلانکیت و جوهر قند یا نمک اضافی و ارتقای کیفیت نان خواهد بود. همچنین مشکلات گوارشی در مصرف‌کنندگان کاهش می‌یابد. برخی از مردم به دلیل کمبود فیبر (هم در نان و هم در میوه‌ها و سبزیجات) دچار مشکلات گوارشی هستند؛ از این رو تولید نان سالم‌تر و با کیفیت‌تر سلامت جامعه را تأمین می‌کند.
 
متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

نابودی باغات پایتخت و بروز مشکلات آب و هوایی و آلودگی هوا

 
نشست خبری سومین همایش ملی حقوق شهروندی با رویکرد نقش کارشناسان رسمی دادگستری امروز، اول اردیبهشت‌ماه با حضور مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران در محل مدرسه مهارتی حقوق دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
 
در ابتدای این نشست،  حجت‌الاسلام رضا رحمت‌نیا، دبیر اجرایی سومین همایش حقوق شهروندی طی سخنانی بیان کرد: این همایش در رابطه با تعامل قوا برای حل مشکلات مردم آغاز به کار کرد. در این زمینه همکاری ویژه‌ای با قوه قضائیه آغاز شد و به صورت ویژه به حوزه حفظ فضای سبز و مسئله تنفسی مردم پرداخته می‌شود. اولین اقدامی که در این همایش مدنظر است، بررسی کتاب بیانات مقام معظم رهبری در رابطه با بحث شورا، شهرداری و وظایف آنهاست. در این همایش به صورت ویژه به موضوع حقوق شهروندی و نقش شهرداری و شورا در این موضوع پرداخته می‌شود.
 
رئیس سومین همایش ملی حقوق شهروندی با بیان اینکه مسئله باغات و درخت جایگاه ویژه‌ای در دین مبین اسلام دارد، گفت: متاسفانه به دلیل گران شدن زمین در تهران شرایطی پیش آمد که بسیاری از باغات پایتخت از بین رفت و مشکلات آب و هوایی و آلودگی هوا در تهران ایجاد شد.
 

تخریب خاک تمدن‌ها را از بین می‌برد

 
منوچهر گرجی، استاد دانشگاه تهران و متخصص در حوزه خاک به مناسبت روز جهانی زمین پاک در گفت‌و‌گو با ایکنا به تشریح اهمیت داشتن زمینی پاک پرداخت و گفت: مهم‌ترین مسئله در این زمینه فرهنگ‌سازی است؛ قبل از اینکه مردم و مسئولان اقدامی انجام دهند ابتدا باید آگاه شوند که اصلاً موضوع زمین پاک چیست و چرا اهمیت دارد. خاک، چون زیر پای ماست، کسی به آن اهمیت نمی‌دهد و تصور بر این است که خاک، خاک است و اتفاقی برای آن نمی‌افتد در صورتی که تمامی ابعاد زندگی ما به خاک وابسته است.
 
برخط
 
وی تأکید کرد:  در منابع علمی جهان شاهد هستیم که در اثر تخریب خاک تمدن‌ها از بین رفته‌اند. هرگز نباید تصور کنیم که این مسئله مربوط به گذشته است؛ همین اکنون شرایط خوزستان و سیستان و بلوچستان را ببینید، اگر گرد و غبار در این مناطق مهار نشود، مردم مجبور به مهاجرت شده و در طول چندین سال این مناطق خالی از سکنه می‌شوند و تمدن جاری در این مناطق از بین خواهد رفت.
 
متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

چگونه ببخشیم وقتی هنوز آزرده هستیم

 
بخشش کینه‌ها، رهایی از زنجیر‌های سنگین گذشته است. وقتی کینه را رها می‌کنیم، نه تنها به دیگران فرصتی دوباره می‌دهیم، بلکه به خودمان نیز آرامش و آزادی هدیه می‌کنیم. کینه، مانند سمی است که فقط قلب ما را می‌آزارد، نه آنکه که در حق ما بدی کرده است. با بخشیدن، راه را برای رشد روحی و صلح درونی باز می‌کنیم و یاد می‌گیریم که گذشت، نشانه‌ای از قدرت و بزرگ‌منشی است، نه ضعف.  
 
برخط
 
بهروز نظری، روانشناس و عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی در این زمینه معتقد است:  اگر بخواهیم به کمال برسیم، باید بخشش و تحمل را بیاموزیم. روانشناسان امروزه از مفاهیمی مانند «بخشش» و «عطا» صحبت می‌کنند. بخشش نه تنها به دیگران کمک می‌کند، بلکه باعث می‌شود خودمان نیز احساس بهتری داشته باشیم. از همه مهم‌تر، بخشش به معنای گذشتن از خطای دیگران است. روایتی از امام صادق(ع) خواندم که بسیار عمیق است؛ «با هر کسی که از تو قطع رابطه می‌کند، تو وصل شو. کسی که به تو ظلم کرده، ببخش و به کسی که تو را محروم کرده، عطا کن.» این رفتار، همان کاری است که ائمه معصومین(ع) انجام دادند و به همین دلیل ماندگار شدند.
 
وی ادامه داد: متأسفانه امروزه صفحات روانشناسی زیادی وجود دارد که به جای ارائه راه‌حل‌های صحیح، توصیه‌هایی مانند «از آدم‌های سمی دوری کنید» را تبلیغ می‌کنند. از نظر دینی، این توصیه‌ها درست نیستند.  
 
متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

حرکت اوقاف از اجاره‌داری به سرمایه‌گذاری

 
سازمان اوقاف و امور خیریه یکی از نهاد‌هایی است که طی سال‌های گذشته با عزمی جدی وارد حوزه سرمایه‌گذاری در تولید شده است. این سازمان بنا به نیاز‌های جامعه به حوزه‌های مختلف سرمایه‌گذاری وارد شده و گا‌م‌های مهمی در راستای تأمین نیاز‌های جامعه در حوزه‌های مختلف برداشته است. در این راستا ایکنا به بررسی نقش سازمان اوقاف در کمک به تحقق شعار سال پرداخته است.
 
برخط
 
سیدمحراب کلامی آل‌هاشم، مدیرکل بهره‌وری اقتصادی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت‌و‌گو با ایکنا، به موضوع چگونگی بهره‌گیری از ظرفیت‌های سازمان اوقاف برای تحقق شعار سال اشاره و اظهار کرد:  در زمان‌های گذشته، روش کاری سازمان اوقاف بیشتر اجاره‌داری بود و به درآمد‌های موقوفات از طریق اجاره‌داری بسنده می‌کرد. در دوره جدید مدیریتی این سازمان، بهره‌وری حداکثری از موقوفقات به جهت ایجاد اشتغال و تولید بیشتر همراه با سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف در دستور کار قرار دارد. سازمان اوقاف به دنبال این است که از موقوفات و دارایی‌هایی که در اختیار دارد، به نحو احسن استفاده کرده و به گونه‌ای در این زمینه گام بردارد که سود و منفعت حاصل از موقوفات و عایدات آن به تمامی آحاد جامعه برسد.
 
متن مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

مشارکت ۸/۵ میلیاردی مردم در ایجاد وقف پول

 
نشست خبری حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا عادل، سخنگو و معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه با موضوع «وقف پول» ۳۱ فروردین‌ماه در ساختمان شهید سلیمانی سازمان اوقاف برگزار شد.  
 
در ابتدای این نشست، حجت‌الاسلام عادل طی سخنانی بیان کرد: رای اینکه بتوانیم سازوکاری در حوزه وقف پول ایجاد کنیم، ابتدا نیازمند الگوسازی، بررسی‌ها و بستر‌های مناسب در این حوزه بودیم که برنامه‌های بسیار خوبی در این رابطه اجرایی شده است.  
 
برخط
 
سخنگوی سازمان اوقاف با بیان اینکه برای ایجاد وقف پول ۲۰ عنوان در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: این ۲۰ عنوان از سال گذشته و در یکی از نرم‌افزار‌های یکی از بانک‌های کشور با عنوان وقف پول گنجانده شده و مردم می‌توانند نسبت به وقف پول اقدام کنند. از سال گذشته تا هفته گذشته، هشت میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان وقف پول صورت گرفته است.  در برنامه محفل ماه رمضان نیز که سه موضوع مختلف برای کمک‌رسانی و واریزی خیران در نظر گرفته شد، ۲۷ میلیارد و ۱۲۰ میلیون و ۱۰ هزار تومان وقف پول انجام شد؛ لذا به دنبال ایجاد الگویی برای وقف پول هستیم که همگان بتوانند با هر امکاناتی در این حوزه شرکت کنند.  
 

ابلاغ مصوبه تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور توسط رئیس‌جمهور

 
مصوبه «الحاق یک تبصره به ماده واحده اصلاح و تکمیل مصوبه سیاست‌­ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه)» که در جلسه ۹۱۵ مورخ ۱۴۰۴/۰۱/۱۹ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است؛ به شرح ذیل برای اجراء ابلاغ می­‌شود؛ «تبصره - الف- در آزمون سراسری سال ۱۴۰۴؛ برای همه متقاضیان ورود به آموزش عالی؛ سابقه تحصیلی پایه یازدهم با تأثیر مثبت و پایه دوازدهم با تأثیر قطعی بر اساس نتایج آزمون‌های نهایی دروس مصوب جلسه ۱۰۵۳ مورخ ۱۴۰۳/۱۲/۰۴ شورای عالی آموزش و پرورش و جلسه ۴۰ مورخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۷ شورای سنجش و پذیرش دانشجو در نمره کل سابقه تحصیلی لحاظ می­‌شود و سهم نمره کل سابقه تحصیلی برای همه متقاضیان ورود به آموزش عالی در رشته­‌های پرمتقاضی؛ ۶۰ درصد است.  
 
برخط
 

تغذیه سالم در نوجوانی

 
خبرگزاری ایکنا همزمان با آغاز هفته سلامت با شعار جهانی «سرآغازی سلامت، آینده‌ای سرآمد»، با هدف آموزش اصول تغذیه صحیح در دوران نوجوانی میزبان لیلا آزادبخت، استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران است که طی ۹ جلسه مباحث علمی مرتبط با تغذیه نوجوانان را تشریح می‌کند.
 
آزادبخت در اولین جلسه این دوره آموزشی مبحث «رژیم غذایی سالم» را تشریح کرده است. در بخشی از این درس‌گفتار آمده است: اولین مسئله تنوع در رژیم غذایی است. تنوع غذایی به این معنا نیست که نوجوانان از هر نوع خوراکی (به ویژه مواد فرآوری شده) استفاده کنند، بلکه منظور گنجاندن طیف وسیعی از مواد مغذی، سالم و طبیعی در برنامه روزانه است. غذا‌هایی سالم است که برای بدن نوجوان مفید باشد. مثل نان کامل، برنج کامل، غذا‌های سبوس‌دار و .... پس یک گروه مهم تغذیه‌ای، مواد غذایی سبوس‌دار است که خوردن آنها را به نوجوانان توصیه می‌کنیم.
 

خطر غذا‌های فراوری شده برای نوجوانان 

 
در ادامه درس‌گفتار‌های تغذیه سالم برای نوجوانان، سومین خصوصیت یک رژیم غذایی سالم این است که این غذا‌های فرآوری شده را مصرف نکنیم. ما متخصصان تغذیه به همه نوجوانان توصیه می‌کنیم در طول روز تعداد غذا‌های فراوری شده‌ای که مصرف می‌کنند را بشمارند تا ببینند چه قدر غذای ناسالم مصرف می‌کنند. این مسئله بسیار مهم است که نوجوانان ببینند تعداد غذا‌های فراوری شده‌ای که در طول روز مصرف می‌کنند به چه عددی رسیده است و در ادامه تلاش کنند این عدد را کاهش داده و مصرف این مواد فراوری شده را محدود و محدودتر کنند.
 
برخط
 
این درس‌گفتار را اینجا بخوانید.
 

نوشیدنی‌های مفید و مضر برای نوجوانان

 
لیلا آزادبخت، استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران در سومین درس‌گفتار با عنوان «نوشیدنی‌های مفید و مضر برای نوجوانان» گفت: متأسفانه امروزه شاهد کاهش مصرف شیر در میان نوجوانان هستیم. اگر نوجوانان شیر نمی‌خورند می‌توان جایگزین مناسبی برای آن ارائه کرد. ماست کم‌چرب پروبیوتیک و پنیر می‌توانند جایگزین‌های مناسبی برای شیر باشند. توجه به این نکته حائز اهمیت است که حجم معده نوجوانان محدود است و پر کردن آن با نوشیدنی‌های ناسالم مانند نوشابه‌های گازدار و آبمیوه‌های صنعتی، نوشیدنی‌های مختلف با رنگ‌های مصنوعی و ... فرصت مصرف لبنیات مفید را از بین می‌برد.
 
درس‌گفتار چهارم با عنوان «مهم‌ترین گروه‌های غذایی مورد نیاز نوجوانان» به ملزومات تغذیه‌ای نوجوانان پرداخته است و درس‌گفتار پنجم با عنوان «آیا نوجوانان نیاز به مصرف مولتی‌ویتامین‌ها و مکمل‌ها دارند» به «مصرف مولتی‌ویتامین‌ها» پرداخته است.
 

بسیاری از مکمل‌ها مورد نیاز بدن نیست

 
علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت در آستانه آغاز هفته سلامت (اول تا هفتم اردیبهشت ماه) طی نشستی خبری با اصحاب رسانه به تشریح برنامه‌های وزارت بهداشت در این هفته پرداخت و گفت: شعار سازمان بهداشت جهانی امسال با تمرکز بر نوزاد و مادر با عنوان سرآغازی سلامت، آینده‌ای سرآمد انتخاب شده است. اکنون دنیا به این نتیجه رسیده که نقش مادر در فرزندآوری و خطری که مادران را تهدید می‌کند بسیار مهم است. همچنان سالانه تعداد زیادی از مادران به دلیل عوارض زمان بارداری فوت می‌کنند و همچنان مرگ نوزادان یکی از معضلات بزرگ است.  
 
برخط
 
وی در پاسخ به این سوالی مبنی بر اینکه آیا نیاز است مکمل‌های غذایی وارد چرخه پرداخت بیمه شوند، گفت: مهم‌تر از مکمل‌ها، غذا و ریزمغذی‌هاست. بسیاری از مکمل‌ها مورد نیاز نیست و تنها ویتامینی که درصد بالای آن از طریق غذا تامین نمی‌شود ویتامین دی است. اما گروه‌های خاص مثل مادر باردار نیاز به ید، فولیک‌اسید و آهن بیشتری دریافت کند و یا گروه نوزادان به مکمل‌ها نیاز دارند. اکنون در هر خانه‌ای مکمل‌ها هستند و همه شبیه هم هستند و فقط عکس روی جلد مکمل‌ها متفاوت است. تهیه این مکمل‌ها اکنون بخش زیادی از هزینه خانواده‌ها را به خود اختصاص داده است. اگر کمبود مواد مغذی در بدن داریم به دلیل غذای مصرفی است؛ مثل نان که به دلیل سبوس‌گیری خواص آن کاهش پیدا کرده است.
 
وی با اشاره به اینکه هزینه دارو‌ها بسیار بالا رفته است، گفت: اگر قرار باشد بیمه‌ها بیشتر خدمات ارائه دهند، بهتر است پوشش دارو‌ها را افزایش دهند و اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی تغذیه بهبود پیدا کند.  
 

اجرای ۳۰۰ ویژه برنامه هفته سلامت با محوریت «توانمندسازی»

 
نشست خبری هفته سلامت با هدف تشریح برنامه‌های سلامت‌محور مدیریت شهری، یکم اردیبهشت‌ماه با حضور حمید صاحب، مدیرکل سلامت شهرداری تهران در محل تالار ایوان شمس برگزار شد.
 
در ابتدای این نشست، حمید صاحب، مدیرکل سلامت شهرداری تهران طی سخنانی بیان کرد: امروز اگر شهرداری هم بخواهد مانند دیگر نهاد‌ها از سلامت به مسائل بهداشتی و امثال آن تعبیر کند، مردم بی‌دفاع بوده و حال خوبی ندارند. سلامت ساختنی است و تندرستی جزئی از سلامت است. حدود ۸۵ درصد مفهوم سلامت مرتبط با مسائل غیربهداشتی و درمانی است. امروز بسیاری از افراد دارای مشکلات روحی، روانی بوده و شاید خانواده‌ها تا حدود زیادی در این زمینه ناکارآمد شده و آموزش‌های سلامت را به افراد درون خانواده ارائه نمی‌دهند. هدف غایی نظام سلامت توانمندسازی مردم است و خودمراقبتی مردم باید در دستور کار قرار گیرد.
 
وی افزود:  امسال نیز حداقل ۲۵۰ برنامه و جشن مردمی به صورت محله‌ای و منطقه‌پایه برنامه‌ریزی شده است. این برنامه‌ها همراه با موسیقی، جشن‌های مادرانه و ... است که به صورت کاملا مردمی برپا می‌شود.
 

اعتبار خرید بسته‌های غذایی و بهداشتی مادران ایرانی تمدید شد

 
 اسماعیل گرجی‌پور، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: به منظور حمایت از مادران ایرانی در فرزندآوری و حرکت به سوی جوانی جمعیت که یکی از موضوعات اصلی و محوری نظام جمهوری اسلامی ایران است و در اجرای ماده (۲۴) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با همکاری ستاد ملی جمعیت، بسته‌های غذایی و پوشک بچه رایگان به مادران باردار و دارای فرزند شیرخوار (زیر ۲ سال) در ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ با جمعیت حدود دو میلیون خانوار در هفت دهک اول درآمدی در بستر کالابرگ الکترونیکی مجددا شارژ شد.
 
برخط
 
وی تصریح کرد: مهلت استفاده از این اعتبار تا پایان فروردین ماه بود که به منظور بهره‌مندی تعداد بیشتری از مشمولین طرح تا یک هفته دیگر یعنی تا هفتم اردیبهشت ماه تمدید شد.
 

خطر بزرگنمایی کاذب طب ایرانی

 
محمود خدادوست، استادیار و عضو هیئت علمی گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌و‌گو با ایکنا، در پاسخ به این سؤال که تا چه حدی توانسته‌ایم طب سنتی ایران را در قالب علمی به دنیا ارائه کنیم؟ گفت: اگر قرار باشد طب ایرانی را وارد نظام سلامت کنیم، با دو طیف در ارتباط هستیم. یک طیف جامعه پزشکی و متولیان سلامت هستند که طبیعتاً حرف‌هایی را از ما می‌پذیرند که مبتنی بر شواهد علمی باشد، از سوی دیگر افراد فرصت‌طلب و سودجویی نیز هستند که به دنبال بازار اقتصادی طب سنتی هستند و ظرفیت‌های این طب را بزرگنمایی می‌کنند.
 
وی افزود: شعار ما در طب ایرانی مبتنی بر پیشگیری، حفظ تندرستی و اصلاح سبک زندگی است و به کار بردن این طب می‌تواند به اقتصاد سلامت کشور کمک کند و مهمتر از همه، چون این طب در فرهنگ و باور‌های مردم ریشه دارد، پذیرش اجتماعی آن بالاست. اگر متولیان سلامت از این ظرفیت به‌درستی استفاده کنند، نه‌تنها به ارتقای سلامت جامعه کمک می‌شود، بلکه از سوءاستفاده‌های فرصت‌طلبانه و بزرگنمایی‌های کاذب نیز جلوگیری خواهد شد. همچنین، این امر به اقتصاد سلامت و کلان‌اقتصاد کشور یاری می‌رساند.  
 

چند درصد از ایرانی‌ها ناتوانی حرکتی دارند

 
افروز صفاری‌فرد، مدیرکل پیشگیری از معلولیت‏‌ها و تلفیق اجتماعی سازمان بهزیستی در گفت‌و‌گو با ایکنا، با اشاره به اینکه اطلس میزان شیوع آسیب‌های دائمی و ناتوانی در  ایران تدوین شده است، گفت: پدیده معلولیت و کم‌توانی واقعیتی انکارناپذیر است به طوری که براساس آمار‌های بانک جهانی در سال ۲۰۱۱ (۱۳۹۰) در حـدود ۱۵ درصد از جمعیت جهان با نوعی محدودیت عملکردی (کم‌توانی)  زندگی می‌کنند. این نسبت در ایران براساس نتایج سرشماری در سال مذکور ۱٫۳۵ درصد بوده که با میانگین جهانی فاصله چشمگیری دارد، اما متأسفانه در سرشماری سال ۱۳۹۵، قلم آماری معلولیت لحاظ نشده است و اطلاعات دقیقی از میزان شیوع معلولیت در کشور وجود ندارد.
 
برخط
 
وی افزود: وی اعلام کرد: مطالعه حاضر نشان داد که میزان شیوع محدودیت عملکردی (Disability) در ایران ۱۱۵ در هر هزار نفر از جمعیت بود که سهم زنان بیشتر از مردان است. (۱۱۱ در مقابل ۱۰۵ در هزار نفر)، میزان شیوع در حوزه‌های مختلف محدودیت عملکردی نشان می‌دهد که بالاترین میزان شیوع محدودیت عملکردی در حوزه تحرک به میزان ۷۳ در هزار نفر از جمعیت بوده است.
 

میزبانی اجلاس گردشگری ملل متحد؛ فرصت توسعه گردشگری در تهران

 
حمیدرضا غلامزاده، معاون بین‌الملل مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران درگفت‌و‌گو با ایکنا، به برگزاری نخستین اجلاس جهانی گردشگری ملل متحد به میزبانی تهران اشاره و اظهار کرد: سازمان ملل متحد زیرمجموعه‌ای به نام UNTOURISM یا «سازمان گردشگری ملل متحد» دارد که مجمع جهانی گردشگری سازمان ملل متحد نام دارد.  
 
وی با اشاره به استقبال دبیرکل مجمع جهانی گردشگری ملل متحد از پیشنهاد میزبانی تهران، بیان کرد: طی نشستی که اخیراً در اندونزی برگزار شد، توافق‌نامه میزبانی تهران در این حوزه به امضا رسید و بنابر این شد که این رویداد اوایل تیرماه سال جاری در تهران برگزار شود.
 

تجلیل از ۹ کارگر نخبه و ۳ گروه کارگری نمونه با حضور رئیس جمهور

 
نشست خبری محمد چکشیان، معاون فرهنگی ـ اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دوم اردیبهشت‌ماه همزمان با آغاز هفته گرامیداشت کار و کارگر برگزار شد.  
 
چکشیان در این نشست گفت: هفته کارگر به‌صورت نمادین فرصتی است تا توجه جامعه به تکریم کارگر، جایگاه کار و نقش محوری آن در پیشرفت کشور جلب شود. اما این توجه نباید محدود به یک هفته باشد، چراکه جریان صنعت، اقتصاد و تولید ایران در تمام روز‌های سال، وابسته به تلاش، وجدان کاری و خلاقیت کارگران است. این نگاه، روح و هدف اصلی هفته کارگر را شکل می‌دهد.  
 
برخط
 
وی با اشاره به آمار شرکت‌کنندگان در جشنواره امتنان گفت: امسال ۳۸ هزار و ۷۵۵ نفر در جشنواره امتنان سراسر کشور ثبت‌نام کردند. از این تعداد، برگزیدگان استانی انتخاب و به مرحله ملی راه یافتند. در نهایت، ۹ کارگر نخبه و ۳ گروه نمونه با حضور رئیس‌جمهور تجلیل خواهند شد.  
 

میزان افزایش نرخ کرایه‌های جدید تاکسی

 
شادی مالکی، مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران با اشاره به قیمت‌گذاری نرخ کرایه‌های جدید اظهار کرد: نظر به سیاست‌های شهرداری تهران در مورد بهبود خدمات حمل و نقل عمومی و افزایش رضایتمندی شهروندان، شهرداری تهران پس از برگزاری جلسات متعدد فنی و کارشناسی در اسفندماه گذشته، لایحه نرخ کرایه تاکسی را به شورای اسلامی شهر تهران ارسال کرد.  
 
وی افزود: در لایحه ارسال شده به شورای اسلامی شهر تهران افزایش نرخ کرایه تاکسی به صورت میانگین ۳۶/۸ درنظر گرفته شد که به تناسب پایین‌تر از میانگین افزایش نرخ سال گذشته است.  
 

برگزاری کنگره و نمایشگاه بین‌المللی هوش مصنوعی 

 
نشست خبری کنگره و نمایشگاه بین‌المللی هوش مصنوعی با عنوان «کیش آی ویژن ٢٠٢٥» یکشنبه ۳۱ فروردین ماه با حضور محمدحسین ایمانی خوشخو، رئیس پارک ملی پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، حبیب‌الله اصغری، دبیر علمی رویداد و نماینده سازمان منطقه آزاد کیش و علی خواجه‌نژاد، مدیر اجرایی نمایشگاه در پارک صنایع فرهنگی برگزار شد.
 
ایمانی خوشخو در ادامه به نمایشگاه هوش مصنوعی در کیش اشاره کرد و گفت: هدف از برگزاری این نمایشگاه، معرفی دستاورد‌های جوانان مستعد و جلوگیری از موازی‌کاری است. بسیاری از این استعداد‌ها به دلیل کمبود سرمایه یا شرایط نامساعد فرصت عرضه توانایی‌های خود را نداشته‌اند. این نمایشگاه می‌تواند پلی بین نوآوران و سرمایه‌گذاران دولتی و خصوصی باشد. از این رو از نخبگان، متخصصان و نمایندگان حاکمیت برای مشارکت در توسعه این حوزه دعوت می‌کنم.
 
برخط
 
حبیب‌الله اصغری، دبیر علمی رویداد نیز در بخش دیگری از این نشست گفت: دو پنل زیرساختی نیز برای این رویداد پیش‌بینی شده است که پنل سیاست و مقررات هوش مصنوعی و زیرساخت اکوسیستم در این راستا اجرا خواهد شد که به‌طور خاص با حضور سیاستگذاران حوزه هوش مصنوعی در کشور برگزار می‌شود.
 
خواجه‌نژاد، مدیر اجرایی رویداد نیز در ادامه این نشست از برگزاری این رویداد در شهریورماه خبر داد و افزود: با توجه به استقبال دانشجویان، هزینه‌های برگزاری نمایشگاه در فصل‌های مختلف متفاوت است و ما شهریور ماه را به دلیل کاهش گرما و هزینه‌های کمتر انتخاب کردیم و امیدواریم با حمایت‌های بیشتر، این رویداد به یک حرکت هماهنگ و مؤثر در حوزه هوش مصنوعی تبدیل شود.
 

بزرگداشت دهه کرامت با شعار «ایران امام رضا (ع)»

 
روابط عمومی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، عناوین روز‌های دهه کرامت را اعلام کرد. براساس این اعلام، دهه کرامت از روز سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ماه مصادف با سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) و روز دختران آغاز می‌شود. این روز به نام روز «حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها؛ بهترین دختر دنیا» نام‌گذاری شده است.
 
«ایران امام رضا علیه السلام» نیز شعار محوری دهه کرامت سال جاری است.  
 

تأکید امام صادق(ع) بر حفظ وحدت و یکپارچگی اجتماعی

 
امام صادق(ع) با وجود ضعف حکومت اموی و درخواست شیعیان، برضد حکومت قیام نکردند. آن حضرت درخواست‌های ابومسلم خراسانی و ابوسلمه خلال را برای برعهده گرفتن خلافت رد کردند. امام صادق(ع) در قیام عموی بزرگوارشان زید بن‌علی (ع) نیز شرکت نکرده و شیعیان را از قیام پرهیز می‌دادند. ایشان با این همه، روابط حسنه‌ای با حاکمان زمان خود نداشتند. امام صادق(ع) به جهت فشار‌های سیاسی حکومت‌های اموی و عباسی از روش تقیه استفاده کرده و به یارانشان نیز چنین توصیه می‌کردند.
 
برخط
 
خبرگزاری در رابطه با سیره اجتماعی و فرهنگی امام صادق(ع) به گفت‌و‌گو با حامد جوکار، استادیار دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) پرداخته است. وی در این زمینه معتقد است: امام صادق(ع) در طول زندگی مبارک خود همواره برای ایجاد برادری در جامعه اسلامی تلاش می‌کردند. ایشان بار‌ها به مسلمانان و به ویژه شیعیان تأکید داشتند که با برادران خود همراه باشید و کاری نکنید که باعث ایجاد تفرقه در جامعه شود؛ لذا مهمترین مسئله اجتماعی امام صادق(ع) حفظ وحدت و یکپارچگی بود. همچنین، در کنار این مطلب، توصیه به برادری، مساوات، برخورد علمی در اختلافات نظری و فکری و ... نیز از مواردی بود که همواره مورد تأکید امام صادق(ع) قرار داشت. ایشان به شاگردان و شیعیان خود تأکید داشتند که اختلافات فکری و نظری نباید منجر به چنددستگی و تفرقه و یا درگیری‌های اجتماعی شود؛ لذا حفظ کلیت و وحدت کلمه اسلامی تلاش عمده امام صادق(ع) بود که در این زمینه نیز از خودگذشتگی فراوانی از خود نشان دادند.
 
متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

روش مقابله امام صادق(ع) با افکار انحرافی

 
عباس تقویان، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در رابطه با سیره اخلاقی و اجتماعی امام صادق(ع) به گفت‌و‌گو با ایکنا پرداخت و گفت: مهمترین ویژگی دوران امامت امام صادق(ع)، ظهور و بروز فرقه‌ها و نحله‌های مختلف فکری و انحرافی بود که امام صادق(ع) نیز در این زمینه نسبت به ایجاد یک جریان فکری در مقابل افکار منحرف زمان خود اقدام کردند. در زمان امام صادق(ع) اعتقادات، افکار و اندیشه‌های انحرافی فراوانی وجود داشت که امام (ع) به فراخور وظیفه خود به مقابله فکری، فرهنگی و علمی با این جریانات پرداختند. در رأس افکار انحرافی که در زمان امام صادق(ع) وجود داشت، کسانی بودند که قصد داشتند تا مردم را از مکتب اهل بیت (ع) دور کرده و به سمت افکار انحرافی خود متمایل کنند. متصوفه، اشاعره، باطنیه، جبری‌مسلک‌ها، اهل حدیث و... از جمله فرقه‌های متعددی بودند که در آن زمان ظهور کردند.
 
برخط
 
وی افزود: امام صادق(ع) در چنین شرایطی نهضت فکری و فرهنگی را به راه انداخته و عهده‌دار تعلیم و تربیت نفوس و مسلمانان شدند تا کسانی را تربیت کنند که بتوانند در مقابل جریان‌های فکری منحرف بایستند. امام صادق(ع) نسبت به تربیت شاگردان فراوان در تمامی زمینه‌های فقهی، علمی، تجربی و ... اقدام کردند. نباید این‌گونه تصور کرد که امام صادق(ع) فقط به بیان احکام دینی می‌پرداختند، بلکه ایشان در زمینه علوم مختلف مانند علم شیمی و کیمیا، نجوم، ریاضیات و ... شاگردان بسیاری را پرورش دادند. برای مثال جابر بن‌حیان که از شاگردان ایشان بود، عهده‌دار عالی‌ترین مضامین علمی در زمینه کیمیا و شیمی بود که امروزه نیز از دستاورد‌های او در علم شیمی استفاده می‌شود.  
 
متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.
 

«اکبر بازوبند» پیرغلام اهل بیت(ع) درگذشت

 
 حاج اکبر بازوبند، از مداحان برجسته غرب تهران و پیرغلام اهل‌بیت(ع)، صبح چهارشنبه سوم اردیبهشت‌ماه در شب شهادت رئیس مذهب تشیع، امام جعفر صادق(ع) در سن ۸۲ سالگی دعوت حق را لبیک گفت.
 

آغاز ثبت‌نام دومین دوره آموزشی تابستانه «هدهد»

 
سعید رسته‌مقدم، مدیر مرکز آموزش‌های تخصصی کوتاه‌مدت سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور در گفت‌و‌گو با ایکنا با اشاره به استقبال خانواده‌ها از نخستین دوره آموزشی «هدهد» در تابستان سال گذشته، گفت: دوره جدید این طرح با شعار «یادگیری همراه با بازی و خلاقیت» از ۱۷ خرداد تا ۱۷ شهریور برگزار می‌شود و هدف آن، پرورش همه‌جانبه کودکان با تکیه بر اصول تربیت قرآنی، معارفی و ارزش‌های اخلاقی است.
 
برخط
 
وی افزود: دوره «هدهد» با طراحی برنامه‌هایی متنوع، متناسب با نیاز‌های ذهنی، مهارتی و عاطفی کودکان و در راستای دغدغه خانواده‌ها برای غنی‌سازی اوقات فراغت فرزندان، برگزار می‌شود و برنامه‌ریزی آن به گونه‌ای است که طبق ساعات کاری اعلامی دولت برای ادارات، با ساعت کاری والدین، به‌ویژه مادران شاغل، هماهنگ باشد.
 

افتتاح نخستین باغ گل محمدی در بوستان ایرانیان

 
 داود گودرزی، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران از افتتاح نخستین باغ گل محمدی در شهر تهران خبر داد و گفت: با هدف توسعه فضای سبز، ارتقای کیفیت محیط زیست شهری و ایجاد فضایی متفاوت برای شهروندان، نخستین «باغ موزه گل محمدی تهران» در بوستان ایرانیان واقع در منطقه ۱۹ بزودی افتتاح خواهد شد.
 
وی ادامه داد: به منظور آشنایی شهروندان با آیین‌های سنتی و بهره‌مندی از فضای دل‌انگیز گل‌های محمدی، نمایشگاه گلاب گیری در «باغ موزه گل محمدی ایران»، از هفت تا ۲۰ اردیبهشت‌ماه (مصادف با روز ملی گل محمدی) از ساعت ۱۷ بعدازظهر تا ۲۱ شب با اجرای برنامه‌های متنوع برای کودکان و بزرگسالان، ارائه انواع غذا‌ها و نوشیدنی‌های مختلف تهیه شده از گل محمدی، نورافشانی، بازی‌های مفرح و شاد و ... برگزار و میزبان شهروندان خواهد بود.
انتهای پیام
captcha