کد خبر: 1246429
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۸

نشست« ولادت امام زمان(عج) و شبهات پيرامون آن» در قم برگزار شد

نشست علمی «ولادت امام زمان(عج) و شبهات پيرامون آن» امروز اول يترماه با حضور سه نفر از محققان و استادان حوزه در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد.


گروه حوزه‎های علميه: نشست علمی «ولادت امام زمان(عج) و شبهات پيرامون آن» امروز اول يترماه با حضور سه نفر از محققان و استادان حوزه در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد.


به گزارش خبرگزاری بين‎المللی قرآن(ايكنا) آيت‌الله يوسفی غروی، استاد حوزه علميه قم پيش از ظهر امروز اول تيرماه در نشست علمی ولادت امام زمان(عج) و شبهات پيرامون آن در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی عنوان كرد: 45 سال پيش كتابی در نجف درباره پاسخ يكی از علمای نجف به احمدالامين مصری در حوزه شبهات مهدويت منتشر شد كه بازتاب موثری در حوزه‎‌های علميه داشت.


وی افزود: از ديگر كتابی كه در رد و پاسخ شبهات احمد امين نوشته شد، به قلم مرحوم شيخ محمد امين زين‎الدين به رشته تحرير درآمد.


يوسفی غروی عنوان كرد: سيدثامر هاشم حبيب‎العميدی يكی از علمای شيعی بود كه كتابی دوجلدی در فاع از اصول كافی نوشت كه در همان جلد اول 400 صفحه به بحث مهدويت و دفاع از حقانيت شيعه پرداخت و در واقع اين بخش پاسخ به شبهات احمدالكاتب بود.


وی گفت: در خصوص نحوه اسارت و هويت شخصی حضرت نرجس خاتون(س) مباحثی مطرح شده است كه در اين مباحث بحثی مهم در زمينه اسارت ايشان در جنگ با مسلمانان عنوان شده كه برخی از منابع تاريخ وقوع جنگی بين مسلمانان با روميان و اسارت ايشان در آن مقطع تاريخی را غير محتمل عنوان كرده‎اند.


يوسفی غروی يادآور شد: يكی از شبهاتی كه پيرامون حضرت عنوان شده است، پيرامون تعدد اسامی حضرت نرجس(س) است كه در اين زمينه بايد به سنت اعراب و همچنين سنت اسلامی در زمينه نام‎های متعدد برای مردم به ويژه كنيزان و اسيران اشاره مستقيم داشت زيرا در آن زمان كنيزان در موقع كنيزی يك نام داشتند، زمانی كه همسر كسی می‎‏شدند نامشان تغيير می‎كرد و زمانی كه باردار می‎‏شدند و وضع حمل می‎‏كردند نام آنان دو بار تغيير می‎كرد.


وی گفت: حتی پيامبر(ص) نيز می‎فرمودند كه غلامان خود را عبد نخوانيد و به آنها جوان بگوييد تا حس بردگی در آنان نهادينه نشود و توهينی از اين نظر به آنان نشود؛ از ديگر سوی نشان دهنده اين موضوع است كه بردگان پس از جوانی ديگر برده نبودند زيرا اگر چنين بود بايد نام ديگری نيز پيشنهاد می‎شد.


اين استاد حوزه يادآور شد: يكی ديگر از شبهاتی كه در اين زمينه عنوان می‎شود، مسئله تعدد تواريخ ولادت حضرت است كه البته بايد گفت اين مسئله در خصوص بسياری از بزرگان ديگر نيز صدق می‏‎كند و مسئله تازه‎ای نيست.


يوسفی غروی گفت: اگر قرار باشد كسی را به بهانه چند نقل قول برای تاريخ دقيق تولدش انكار كرد بايد بسياری از شخصيت‎های بزرگ تاريخی را نيز انكار كرد كه به نظر می‎رسد بايد در اين زمينه مسايل ديگر را به جای تلاش برای يافتن حقايق در اين گونه اظهارنظرها دخيل دانست.


وی اظهار كرد: در خصوص تاريخ غيبت نيز اختلاف چندانی وجود ندارد و اكثر مورخان و روات، تاريخ غيبت را 1260 عنوان كرده‎اند.


همچنين كمال السيد، پژوهشگر تاريخ اسلام در سخنانی گفت: مهدويت بايد در حوزه‎‏های مختلف مطالعه شود كه از مهمترين آن‌ها، تحقيق و بحث در حوزه مطالعات تاريخ است زيرا بدون مطالعات تاريخی راه به جايی نمی‎بريم.


وی افزود: بررسی مسئله مهدويت درحوزه مطالعات تاريخی و آينده‌پژوهی و آينده جهان و حتی مسئله پايان تاريخ از ديگر مباحثی است كه می‎توان در آن به تحقيق پرداخت.


اين پژوهشگر تاريخ اسلام، عنوان كرد: ولادت امام زمان(عج) در سال 256هجری قمری واقع شده است و اين ولادت با حساسيت‎های تاريخی همراه است؛ امام زمان(عج) ميراث انبياء است و قطعا ولادت ايشان نيز در شرايطی كه در آن زمان حكومت به شدت تمام حركات اين خاندان را زير نظر داشت، در شرايط خاصی واقع شده است.


حجت‎الاسلام والمسلمين رضا مختاری، رييس موسسه كتاب‌شناسی تشيع نيز در سخنانی گفت: بر حسب فرمايش ائمه اطهار(ع) علما مرزبانان دين هستند و به همين شكل بايد در حوزه‎‏های مختلف معرفتی از حريم دين و ديانت و اهل‌بيت(ع) دفاع كنند كه يكی از اين حريم‎ها، حريم امامت است.


وی افزود: شبهات هميشه در حوزه دين به خصوص مباحث اعتقادی وجود داشته است ولی پاسخ شفاف، دقيق و از همه مهمتر به موقع به اين شبهات نقش مهمی در خنثی كردن آنها دارد.


رييس موسسه كتاب‌شناسی شيعه، عنوان كرد: يكی از مشهورترين شبهات مكتوب اين عصر متعلق به نوه آلوسی صاحب روح المعانی است كه در سال 1317هجری قمری قصيده‎ای 25 بيتی را در رد مهدويت با سه شبهه اصلی مطرح كرد و به سرعت نيز فراگير شد.


وی گفت: در آن زمان مرحوم محدث نوری كه برای نوشتن المستدرك دست از همه كارها كشيده بودند برای پاسخ به اين شبهه بيش از دو ماه وقت صرف كردند و كتابی معظم در رد اين شبهات نوشت كه با اقبال مردم و اهالی نظر نيز مواجه شد.

captcha