به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیتالله موحدی کرمانی امام جمعه موقت تهران، در همایش نقش خواص در پیدایش قیام عاشورا که شنبه، 11 آبانماه، در مدرسه علمیه سلیمانیه مشهد برگزار شد اظهار کرد: خواص برای مردم مرجعیتی محسوب میشوند، اما مردم سه دسته هستند، عوام، خواص و دسته سوم افراد بلاتکلیفی که به دنبال هر شعار و فریادی میروند و متاسفانه همین قشر در پیدایش داستان کربلا نیز نقش اصلی را داشتند. البته در زمان سیدالشهدا (ع) نیز شاهد حضور علمای خودفروختهای بودیم که دشمن روی جایگاه آن علما حساب باز کرده بود و از طریق تهدید و تطمیع، گمراه کننده مردم در پیدایش قیام عاشورا شده بودند.
آیتالله موحدی با برشمردن تفکر و تعقل به عنوان اصل مهم در تبعیت از خواص ، افزود: درست است که انسانهای ضعیف باید به انسانهای قویتر و خواص مراجعه کنند اما در این تبعیت و مراجعه نباید تعقل و تفکر فراموش شود و صرفا تبعیت نباشد.
وی تاکید کرد: انبیا همواره بر روی تعقل مردمان خود تاکید داشتند و همواره به آنها میگفتند که چرا چیزی را میپرستید که در آن ذرهای هم فکر نکردهاید.
عضو مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مسائل روز کشور افزود : آمریکا مدتها است که برای مذاکره با ایران التماس میکند و دستگاه دیپلماسی نباید یک کلمه از موضع ضعف سخن بگوید، موضع ما همواره موضع قدرت بوده و در برابر ظلمی که به ما شده باید مقتدرانه بایستیم. امروز رژیم صهیونیستی عنوان میکند که تحریمها بر روی ملت ایران اثر گذاشته و دستگاه دیپلماسی ما باید مشت بر دهان نتانیاهو کوبیده و با اقتدار نشان دهند که تحریمها را به رخ ما نکشید زیرا تحریمها بر روی ما هیچ تاثیری نگذاشته است.
وی افزود : در حادثه کربلا نیز خواص خائن و خواص گمراه وجود داشتند.برای همین است که توصیه شده در زمان غیبت هم نباید به دنبال هر فقیهی به راه افتاد، چراکه خواص گمراهکننده به بهانههایی و انگیزههایی مردم را گمراه میکنند که تشخیص آن سخت است و نمونه بارز آن قرآن بالای نیزه گرفتن معاویه و همچنین تبلیغهای همراه با تهدید و تطمیع پسر زیاد در جریان کربلا است.
آیتالله موحدی کرمانی افزود: امروز وهابیها و تکفیریها از بدبختی و جهالت خودشان را میکشند و انتحار میکنند به امید اینکه با از بین بردن تعدادی از شیعیان به بهشت بروند، این همان تبعیت کورکورانه و بدون تعقل است که افراد را به بدبختی میکشاند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید مجدد بر اهمیت تعقل و تفکر، گفت : در تاریخ انواع فتنه و انواع آزمونها وجود دارد و انسان باید با تفکر و تعقل خود از این امتحانها سرفراز بیرون بیاید. در حادثه کربلا در تاریخ نقل شده که ابن زیاد به واسطه تهدید و تطمیع در کوچههای کوفه فریاد میزد هرکس به جنگ با حسین (ع) نرود خونش را میریزیم، خانهاش را میسوزانیم و خانوادهاش را به اسارت برده و یا شکنجه میدهیم.
وی در خاتمه گفت : درس امام حسین (ع) به تاریخ و به پیروانش ایستادگی در برابر ظلم است و نباید از باطل ترسید هر چند تعداد اصحاب باطل بیشتری باشند و باطل هر چقدر هم که کثیر باشد در برابر حق قلیل است. انقلاب اسلامی ما نیز الهام گرفته از همین نهضت حسینی است.