کد خبر: 1350077
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۵
حجت‌الاسلام میرباقری:

رسیدن به توحید بدون ولایت‌مداری امکان‌پذیر نیست

گروه سیاسی: مسئول دفتر فرهنگستان علوم اسلامی با بیان اینکه در طوفان وانفسای گرفتاری‌های دنیا باید به ائمه(ع) توسل شود، گفت: آنچه انسان را از تباهی نجات می‌دهد، ولایت‌مداری است لذا باید از چراغ راه زندگی که همان سیره ائمه(ع) است، استفاده کنیم.

حجت‌الاسلام سیدمحمدمهدی میرباقری

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام سیدمحمدمهدی میرباقری، شامگاه 13 دی‌ در رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر رضوی با بیان اینکه امام رضا(ع) شرط ایمنی از آتش جهنم را اطاعت از ولایت دانسته‌اند، اظهار کرد: در زیارت نبی مکرم(ص) نیز فرازهایی مشاهده می‌شود که حمد و ستایش برای خدا است و راه رسیدن به پروردگار نیز اطاعت از پیامبر(ص) و ائمه(ع) مطرح شده است.

مسئول دفتر فرهنگستان علوم اسلامی با تأکید بر اعمال انسان ابراز کرد: در قیامت شعار و سخن افراد سنجیده نمی‌شود بلکه اعمال وی به کمک او می‌آید، از همین رو عشق ورزیدن به تنهایی برای ائمه(ع) کافی نبوده و مهم‌تر از آن استفاده از سیره اهل بیت(ع) در زندگی است.

میرباقری با بیان اینکه در طوفان وانفسای گرفتاری‌های دنیا باید به ائمه(ع) توسل شود، گفت: دوست داشتن ائمه(ع) بی‌اثر نیست، اما آنچه انسان را از تباهی نجات می‌دهد، ولایت‌مداری است لذا باید از چراغ راه زندگی که همان سیره ائمه(ع) است، استفاده کنیم.

این استاد حوزه علمیه و دانشگاه دلیل گرفتاری‌ زندگی‌های امروزی، بالارفتن آمار طلاق، از بین رفتن پیوند خانواده و ... را دوری از سیره اهل بیت(ع) برشمرد و افزود: خداوند روش زندگی سعادتمند را به وسیله ائمه(ع) به بشریت آموخته است که می‌توان از سیره امام رضا(ع) در این زمینه بهره جست.

میرباقری گوش دادن به مشکلات مردم و خوشبوکردن بدن را سیره رفتاری امام رضا(ع) دانست و گفت: امام رضا(ع) به نظافت جسم و محیط توجه بسیار داشت، در حضور دیگران به تنهایی غذا نمی‌خورد، همچنین اسراف نمی کرد و با کارگر رفتار مناسب داشت بنابراین اگر از این روش‌ها در زندگی استفاده شود، هیچ‌گاه به گمراهی نخواهیم رسید.

میرباقری با بیان اینکه راه رسیدن به خدا و کمک خواستن از وی فقط با ذکر «امن یجیب» امکان‌پذیر نیست، عنوان کرد: امام رضا(ع) وارد گفتار کسی نمی‌شد و با کلام، دل کسی را نمی‌شکست، زیرا آه دل شکسته نزد خداوند ارزشمند است و باید برای رضایت و خشنودی خدا با خلق وی درست رفتار شود.

وی با اشاره به اینکه امام رضا(ع) از اسراف وتبذیر پرهیز می‌کرد، ادامه داد: اسراف به معنای مصرف بیش از حد است، مانند هزینه‌های بیش از حد که در مجالس عروسی خرج می‌شود، اما تبذیر به معنای هزینه‌هایی است که در مجموع حرام بوده و برای فخرفروشی مصرف می‌شود، مانند خریدن تاج گل در مجالس فاتحه.

مسئول دفتر فرهنگستان علوم اسلامی تصریح کرد: رواج دادن برخی سنت‌ها که ریشه اسلامی ندارند به دلیل دورشدن از سیره رفتاری ائمه(ع) به وجود آمده است؛ لذا گرفتاری‌های زندگی روز به روز بیشتر می‌شود در حالی که با افزودن سنت‌های بی‌جا از سبک زندگی اسلامی دور شده و به نابودی نزدیک می‌شویم.

وی با تأکید به اقامه نماز اول وقت خاطرنشان کرد: خداوند رحمت خویش را در جامعه‌ای که نماز اول وقت می‌خوانند جاری می‌کند و جامعه‌ای که از خواندن نماز اول وقت پرهیز می‌کنند از رحمت الهی دور خواهند ماند، زیرا نماز مانند ستون و سدی در مقابل وسوسه‌های شیطان قرار می‌گیرد، پس از خواندن نماز اول وقت غافل نشوید.

 

captcha