کد خبر: 1366970
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۵
آیت‌الله العظمی جوادی آملی تأکید کرد:

لزوم احیاء طب سنتی/ طب سنتی به توحید نزدیک‌تر است

گروه اندیشه: مرجع تقلید شیعیان با تأکید بر لزوم احیاء طب سنتی گفت: طب سنتی به توحید و همچنین به طبیعت بدن انسان نیز نزدیک‌تر است.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از قم، آیت‌الله العظمی جوادی آملی امروز، هفتم بهمن‌ در دیدار محمود خدادوست، معاون وزیر بهداشت در امور طب سنتی و محمدمهدی اصفهانی، مشاور وزیر بهداشت در امور طب اسلامی به تبیین دینی بودن همه علوم و از جمله علم طب پرداخت و اظهار کرد: علم و طب چه سنتی چه غیر سنتی، اگر علم است نمی‌تواند دینی نباشد.



وی با بیان این مطلب که تبیین و فهم صورت مسئله مهم‌ترین قدم در راه حل یک مسئله است، بیان کرد: اینکه ما علم دینی داریم یا نه، یک مسئله است و در پاسخ دادن به یک مسئله، آن محققی موفق‌تر است که صورت مسئله را خوب بررسی کند.



مفسر بزرگ قرآن کریم ادامه داد: باید بررسی شود که موضوع چیست، محمول چیست، نسبت چیست، رابطه موضوع و محمول چیست، اگر کسی صورت مسئله را خوب بررسی کرد و چون این مسئله یک واقعیّت خارجی است و ما واقعیّت خارجیِ گسسته نداریم؛ لذا هر چه در عالَم هست لوازمی دارد، ملزوماتی دارد، ملازماتی دارد، مقارناتی دارد، ما یک موجود تک‌بعدی که به هیچ جا رابطه نداشته باشد نداریم بر اساس نظام علّی این معلولی دارد، علتی دارد؛ در نتیجه اگر کسی صورت مسئله‌ای را خوب تحقیق کرد و فهمید، این شخص می‌تواند از چند راه برهان اقامه کند.



فلسفه متولی اثبات وجود علم دینی



وی فلسفه را متولی اثبات وجود علوم دینی دانست و اظهار کرد: مسئله وجود یا عدم وجود علم دینی را هیچ علمی به جز فلسفه نمی‌تواند مشخص کند، فقط فلسفه است که می‌تواند عهده‌دار این مسئله باشد چون فلسفه ثابت می‌کند که دین هست یا نیست.



آیت‌الله الظمی جوادی آملی افزود: همه علوم هر کدام برابر ظرفیت خودشان سخن می‌گویند و تنها فلسفه است که جهان‌بینی دارد و درباره تمام جهان حرف می‌زند.



وی در خصوص متدولوژی فلسفه در پاسخگویی به مسئله وجود علم دینی بیان کرد: زمانی که فلسفه بخواهد وارد شود که علم دینی داریم یا نداریم اول سکولار است، سکولار یعنی لا بشرح، بی‌تفاوت، نه ضدّ دین، یعنی در ابتدا فلسفه نمی‌داند خدایی هست یا نه؛ اگر خدای ناکرده کج‌راهه و بیراهه رفت و برای فلسفه به خیال خودش ثابت شد که قیامتی نیست و وحی و نبوّت نیست این دو اُفت و آفت دارد.



مفسر قرآن کریم ادامه داد: اولین آفت این است که خود را ضد دین می‌کند و آفت دوم این است که تمام علوم که در جهان هست همه را ضد دین می‌کند برای اینکه وقتی به خیال او خدایی نباشد، وحی و نبوتی نباشد هر چه هست طبیعت است و خلقت نیست.



مرجع تقلید شیعیان افزود: اگر فلسفه به این نتیجه رسید که جهان را صانعی است، این دو نتیجه به همراه دارد؛ اولین خدمتی که می‌کند به خودش می‌کند و فلسفه الهی می‌شود، خدمت دیگری که می‌کند آن که همه علومی که در عالَم است دینی می‌شود. برای اینکه بر اساس جهان‌بینی فلسفه الهی آنچه در جهان است خدا است و خدا، خدا است و اسمای خدا، خدا است و اوصاف خدا، خدا است و اقوال خدا؛ ما چیزی در عالَم نداریم که فعل خدا نباشد آن وقت چگونه ممکن است بحث درباره فعل خدا دینی نباشد.



منقول دینی با نقل زندیق غیردینی نمی‌شود



وی در خصوص جدایی علم و عالم در بحث نسبت دادن علم دینی به یک علم خاص بیان کرد: عبدالکریم ابن‌ابی‌العوجاء زندیق معروف با وجود مبارک امام صادق(ع) گفت‌وگو کرد، حضرت فرمایشاتی را فرمود، این عبدالکریم ابن‌ابی‌العوجاء زندیق معروف فرمایشات امام صادق(ع) را برای دیگران نقل می‌کند، آن منقول دینی است ولو ناقلش دینی نباشد، ولی فعل، فعل خداست.



آیت‌الله العظمی جوادی آملی توجه و احیاء طب سنتی و اسلامی را مورد تأکید قرار داد و افزود: طبّ سنتی از آنجا که با بدن سازگارتر است می‌تواند در درمان بیماری‌ها موفق‌تر باشد، گذشته از اینکه تجارب فراوانی نیز دارد.



وی در پایان با بیان این مطلب که طب سنتی به توحیدشناسی کمک شایانی می‌کند، گفت: طب سنتی به توحید نزدیک‌تر است و همچنین به طبیعت بدن انسان نیز نزدیک‌تر است، برای اینکه کل بدن ما گیاهی است؛ لذا طب سنتی برای بدن کارآیی بهتر و بیشتری دارد.

captcha