کد خبر: 1373351
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۵

نشست بیداری اسلامی در حرم رضوی برگزار شد

گروه سیاسی: نشست بیداری اسلامی با حضور موسی حقانی، معاون پژوهشی موسسسه مطالعاتی تاریخ ایران، 20 بهمن‌ماه در رواق دارالهدایه حرم رضوی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، نشست بیداری اسلامی با حضور موسی حقانی، معاون پژوهشی موسسسه مطالعاتی تاریخ ایران، 20 بهمن‌ماه در رواق دارالهدایه حرم رضوی برگزار شد.

موسی حقانی، معاون پژوهشی موسسسه مطالعاتی تاریخ ایران در این نشست، با بیان اینکه انقلاب اسلامی یک دگرگونی جدی و اساسی در ایران به وجود آورد، گفت: تا سال 57 رژیم شاهنشاهی حکومت می‌کرد و مبنای نظام این بود که به شکل موروثی پسر از پدر حکومت و حاکمیت را به ارث ببرد.

وی با طرح این سؤال که چرا در ایران انقلاب شد، اظهار کرد: یکی از مصادیق و ویژگی‌های رژیم پهلوی، بحث وابستگی به بیگانگان بود در صورتی که این وابستگی در دوره قاجار نیز وجود داشت فقط با این تفاوت که رضاشاه قاجار با کمک بیگانه به حکومت ننشست اما رژیم پهلوی با کودتای انگلیسی‌ها روی کار آمد و قدرت را به دست گرفت.

حقانی با اشاره به اینکه رژیم پهلوی استقلال سیاسی در مقابل بیگانگان نداشت و از سرزمین ایران در مقابل بیگانه دفاع نمی‌کرد، ابراز کرد: همچنین در زمان سلطنت پهلوی به دلیل بیگانه‌پرستی بحرین از کشورمان در سال 48 جدا شد که همه این موارد حساسیت مردم ایران نسبت به رژیم پهلوی را به همراه داشت.

وی با بیان اینکه در این زمان خود مردم در صدد دفاع از ایران برآمدند، ادامه داد: پس از انقلاب اسلامی در جنگ 8 ساله که صدام علیه ایران با کمک 34 کشور عربی و قدرت های بزرگ به راه انداخت، مردم ایران به واسطه مقاومت و همچنین به برکت خون شهدا نگذاشتند دشمن یک وجب از خاک این مملکت را به تاراج ببرد.

وی اضافه کرد: این وابستگی در زمینه‌های دیگر نیز وجود داشت، ما در حوزه اقتصادی شاهد این وابستگی به بیگانگان بودیم به گونه ای که تمام همت پهلوی این بود که پول نفت را خرج وارد کردن تولیدات خارجی کند اما در حکومت کنونی با تاکید و تذکر رهبر معظم انقلاب مردم از تولیدات کشور خودمان استفاده می کنند.

معاون پژوهشی موسسسه مطالعاتی تاریخ ایران با بیان اینکه در دوره قاجار نیز وابستگی فرهنگی وجود نداشت، بیان کرد: روحانیت از ابتدای حکومت دوره قاجار مخالف حضور بیگانگان در ایران بودند و در مقابل انگلیسی‌ها ایستادند.

وی خاطرنشان کرد: روحانیت که با تکیه بر دین مبین اسلام مردم را تشویق به قیام علیه کفار می‌کرد مورد غضب انگلیسی‌ها قرار گرفت تا جایی که انگلیسی‌ها تصمیم گرفتند به وسیله رضا شاه بساط روحانیت را از ایران برچینند.

این استاد حوزه به کشف حجاب در دوره قاجار اشاره و ابراز کرد: از آن جهت که نقش زن در ساختن جامعه و ترویج سبک زندگی از نقش مردان پررنگ تر است، بیگانگان با کشف حجاب می خواستند سبک زندگی مردم ایران را تغییر دهند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه انقلاب اسلامی به دنبال راه‌اندازی نظام دینی در ایران بود، اظهار کرد: پس از تشکیل نظام دینی باید به دنبال دولت دینی بود که ما الان در زمان دولت دینی هستیم لذا باید بتوانیم یک دولت با مشخصه‌های دین داری تعریف کنیم اما مشکلاتی که در حال حاضر در کشور ما وجود دارد نشان می دهد ما هنوز در مرحله تاسیس این دولت هستیم.

وی در پایان یادآور شد: مرحله بعدی جامعه اسلامی است، اگر مرحله روند دولت اسلامی را به خوبی طی کنیم، می‌توانیم گام جدی را برای اسلامی کردن جهان برداریم و در مرحله آخر باید انقلاب اسلامی را به انقلاب جهانی حضرت مهدی(عج) متصل کنیم. 

captcha