حجتالاسلام والمسلمین عبدالرضا زاهدی، عضو هیئت علمی دانشگاه قم، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) درباره روند پژوهشهای قرآنی انجام گرفته در کشور، اظهار کرد: تمامی اموری که به عنوان قرائت قرآن کریم، حفظ و ... انجام میشود، مقدمهای برای فهم و تدبر در آیات کلام وحی است.
وی ادامه داد: چیزی که به نظر من میرسد، این است که باید در بخش پژوهشهای قرآنی بیش از امور ظاهری قرآن مانند برپایی مسابقات و ... تمرکز شود. البته این امور ظاهری حفظ و قرائت نیز در جای خود لازم و ضروری است، ولی نباید در سطح آن متوقف شویم.
این استاد دانشگاه قم بیان کرد: دستاندرکاران دانشگاه علوم ومعارف قرآن کریم که عهدهدار همایش پژوهشهای قرآنی هستند، در این زمینه تلاش میکنند و توجه دارند اما انتظار ما در سطحی بالاتر است و اگر برخی از افرادی که ارتباط تنگاتنگ و نزدیکی با این همایش دارند، انتقاداتی وارد میکنند، به این خاطر است که با توجه به ظرفیتهای موجود توقع بیشتری میرود.
وی عنوان کرد: کمیسیونهای فرعی همایش پژوهشهای قرآنی، کار جانبی این همایش است و اصل کار این است که مقالات در صحن اصلی ارائه شوند. مباحث پژوهشی و علمی نباید در حایشه رقابتهای حفظ و قرائت قرآن کریم قرار گیرد به گونهای که بحثهای علمی به صورت یک کار جانبی مطرح شود.
حجتالاسلام زاهدی خاطرنشان کرد: در برخی از جهات روند مقالات رسیده به همایش پژوهشهای قرآنی با رشد مواجه بوده است، ولی هنوز به آن سطح انتظار مطلوب نرسیده است. نقطه قوت مقالات این بود که امتیازات درنظر گرفته شده برای نفرات برتر همایش پژوهشهای قرآنی به نسبت سالهای گذشته با رشد کمّی خوبی همراه بود.
وی توضیح داد: برای یک پژوهشگر قرآنی فقط امتیازات مادی ملاک نیست، بلکه باید به عنوان یک ارزش اساسی به آن نگاه شود و مهمتر از همه اینها اینکه فضای لازم را برای ارائه و طرح نظرات و صحبتهای او فراهم کنیم تا عموم علاقهمندان به حاصل زحمات او آشنا شوند.
داور دهمین دوره همایش پژوهشهای قرآنی گفت: این مقالات در سه سطح علمی تخصصی، علمی پژوهشی و علمی ترویجی سطحبندی شود که بر این اساس هر مقاله در مجله مربوط به خود چاپ و منتشر شود که متاسفانه این ملاک را هم در ارزیابی مقالات نمیبینم.