کد خبر: 1440789
تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۰

کمبود سرمایه و متخصص؛ عامل اصلی مهجور ماندن هنر قرآنی

گروه هنر: یک هنرمند تذهیب‌کار عنوان کرد: جای تأسف دارد که هنرمندان غربی آثار و قصص قرآنی ما را با دیدگاه و افکار خود به تصویر بکشند و مورد استقبال زیادی هم قرار گیرد اما همین کار توسط هنرمندان ما به دلیل کمبود سرمایه و افراد متخصص مهجور بماند.

طاهر نبی‌زاده، هنرمند تذهیب کار در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، بیان کرد: در دوره معاصر تلاش شده است تا جایگاه این هنر حفظ شود اما متأسفانه به خاطر اشتباهات کورکورانه بعضی از هنرمندان این هنر جایگاه خود را از دست داده است.

نبی زاده با بیان اینکه خوشبختانه به لطف خدا و امام رضا(ع) با برگزاری جشنواره‌های قرآنی طی سال‌های اخیر هنر تهذیب توانسته جایگاه خود را کمی گسترش دهد و هنرمندان پیشکسوت هم بتوانند هنر تذهیب را زنده نگهدارند.

وی صنعت چاپ را عامل اصلی مهجور ماندن هنر قرآنی در عصر حاضر دانست و عنوان کرد: در دوره معاصر صنعت چاپ با آوردن یک سری رسم‌الخط عربی که هیچگونه ارتباطی با روحیه ایرانی ندارد، توانسته جایگاه این هنر را کمرنگ کند.

این هنرمند قرآنی در پاسخ به این سؤال که هنرهای قرآنی بین مردم از چه جایگاهی برخوردار هستند، عنوان کرد: هنرمند مسلمان از همان ابتدا کلام خدا را به بهترین وجه کتابت کرده است تا بیننده با مراجعه به کتاب آسمانی و دیدن زیبایی‌های آن به سمت این هنر گرایش پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه نقوش زیبای هنر تذهیب به کار رفته در آیات و صفحات قرآن موجب آرامش مخاطب در جهت خواندن قرائت قرآن و تفکر در آیات آن می‌شود، اظهار کرد: هنرمند تذهیب‌کار با هنرش آن زیبایی را که در کلام خداوند نهفته است، از طریق طبیعت به عنوان نقش و نگار گل و گیاه خلق می‌کند.

وی با بیان اینکه در غرب تمام امکانات تحقیقی و پژوهشی در اختیار هنرمندان برای خلق آثار قرآنی قرار می‌گیرد، اظهار کرد: جای تأسف دارد که هنرمندان غربی آثار و قصص قرآنی ما را با دیدگاه و افکار خود به تصویر بکشند و مورد استقبال زیادی هم قرار گیرد اما همین کار توسط هنرمندان ما به دلیل کمبود سرمایه و افراد متخصص مهجور بماند.

captcha