کد خبر: 1460706
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۶
فروزان:

راهکار تداوم و ماندگاری موقوفات، سرمایه‌گذاری از محل درآمد آن‌ها است

گروه اجتماعی: فرماندار کاشمر، سرمایه‌گذاری از محل درآمد موقوفات را یکی از راهکارها برای تداوم و ماندگاری موقوفات دانست و بیان کرد: باید نسبت به وقف فرهنگ‌سازی جامعی انجام شود تا عواید موقوفات به طور دقیق و براساس نیات واقفان هزینه شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، مهدی فروزان، فرماندار کاشمر، 23 مهرماه در همایش آموزشی متولیان موقوفات استان خراسان رضوی که در محل سالن امامزاده سید حمزه(ع) کاشمر برگزار شد، با تأکید بر اینکه باید در راستای حفظ و حراست از موقوفات تلاش کنیم، افزود: حضور زائران در جوار بقاع متبرکه نیاز به تأمین امکانات رفاھی و اجتماعی دارد و موجب شکوفایی و رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال در شهرستان می‌شود.

وی با بیان این که سلیقه‌ای عمل کردن در موضوع موقوفات مهم‌ترین مشکل در این حوزه است، بر لزوم ترویج فرهنگ وقف بر مبنای نیازمندی‌های روز جامعه تأکید کرد.

وی با اعلام اینکه وجود امامزادگان و بقاع متبرکه در سطح شهرستان، باعث پویایی فرهنگی و مذهبی مردم شده است که باید به نحو شایسته از این فرصت و قابلیت‌ها برای نشاط معنوی مردم استفاده کرد، گفت: احیای این سنت حسنه و ترغیب مردم جامعه در عمل به آن، پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در کشور تقویت شده است.

فروزان سرمایه‌گذاری از محل درآمد موقوفات را یکی از راهکارها برای تداوم و ماندگاری موقوفات دانست و بیان کرد: باید نسبت به وقف فرهنگ‌سازی جامعی انجام شود تا عواید موقوفات به طور دقیق و براساس نیات واقفان هزینه شود.

وی با اعلام اینکه به منظور گسترش فرهنگ وقف در جامعه باید در آیین‌های مختلف، نمازهای جمعه و جماعات فواید وقف برای مردم تشریح شود تا آنان هر چه بیشتر به انجام این سنت حسنه تشویق شوند، گفت: با احیای سنت حسنه وقف، گره از بسیاری مشکلات مردم و دردمندان باز شده است و امروز نیز این مهم با ایجاد زمینه‌های بروز مسئولیت‌پذیری اجتماعی و تبدیل سنت وقف به یک سرمایه عظیم اجتماعی میسر خواهد شد..

وی با تأکید بر اینکه شناخت و ارتقای سطح آگاهی جامعه، اطلاع‌رسانی کارکردها و آثار وقف در زندگی روزمره مردم باید مورد توجه قرار گیرد، طرح تبلیغ چهره به چهره را از راهکارهای مهم در امر تبلیغ وقف برشمرد.

فرماندار کاشمر، همچنین به تبیین لزوم توجه به مبحث گردشگری زیارتی و مذهبی پرداخت و ابراز کرد: وجود آرامگاه سید حمزه(ع) و سید مرتضی(ع) و همچنین آرامگاه مرد دین و سیاست، آیت‌الله سید حسن مدرس فرصتی مغتنم برای توسعه پایدار شهرستان به ویژه در بحث گردشگری است.

وی با اعلام اینکه فرهنگ‌سازی در جذب بیشتر آحاد مردم در سنت وقف تأثیر خوبی خواهد داشت، افزود: دستگاه‌های فرهنگی باید در این زمینه اقدامات شایسته‌ای را انجام دهند.

وی با تأکید بر اینکه اگر مردم در خصوص وقف آگاه شوند این همه مشکل نمی‌داشتیم، گفت: قدم برداشتن در راستای وقف‌ھای جدید و تبدیل شدن امام زادگان به قطب فرھنگی از جمله اقداماتی بود که اوقاف طی این سال‌ھا انجام داده است.

فروزان در پایان با اعلام اینکه باید از تصرفات غیر قانونی اراضی موقوفی جلوگیری کرد، بیان کرد: همه ما موظف به حفظ و حراست از سرمایه‌هایی که نیاکان ما به یادگار گذاشته‌اند، هستیم.

captcha