کد خبر: 2584997
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۸

مراسم دهه كرامت ويژه زائران غيرايرانی در حرم رضوی برگزار می‌شود

گروه اجتماعی: مدير اداره زائران غيرايرانی آستان قدس رضوی گفت: مراسم دهه كرامت ويژه زائران غيرايرانی از شب ميلاد حضرت معصومه(س) تا شب ولادت امام رضا(ع) در رواق شيخ طوسی، دارالرحمه، غدير، صحن‌های غدير و كوثر بارگاه منور رضوی برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام علی باقری، مدير اداره زائران غيرايرانی آستان قدس رضوی در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، نمايندگی آستان قدس رضوی گفت: مراسم دهه كرامت ويژه زائران غيرايرانی از شب ميلاد حضرت معصومه(س) تا شب ولادت امام رضا(ع) در رواق شيخ طوسی، غدير، دارالرحمه، صحن‌های غدير و كوثر بارگاه منور امام هشتم(ع) برگزار می‌شود.
وی با اشاره به مراسم و برنامه‌های دهه كرامت ويژه عرب زبانان، افزود: هر روز موضوع سيره امام رضا(ع) پس از اقامه نماز ظهر و مغرب به ترتيب در رواق شيخ طوسی و صحن غدير مورد بررسی قرار می‌گیرد.
مدير اداره زائران غيرايرانی آستان قدس رضوی مكان برگزاری مراسم دهه كرامت ويژه آقايان را در صحن غدير اعلام كرد و افزود: مراسم بانوان از ساعت 16 الی 18 در رواق غدير ویژه خواهران اردوزبان از شنبه، 16 شهريورماه لغايت سه شنبه، 19 شهريورماه است و مراسم بانوان عرب‌زبان از روز شنبه، 23 شهريورماه لغايت سه شنبه، 26 شهريورماه خواهد بود.
باقری به مداحان ويژه عرب زبانان اشاره كرد و ادامه داد: رشيد الكاظمی، بهاء الزبيدی، محمد فصولی و ملاجليل كربلايی از جمله مداحانی هستند كه در صحن غدير به مديحه‌سرايی می‌پردازند.
وی از مراسم دهه كرامت ويژه اردوزبانان سخن گفت و تصريح كرد: اين مراسم پس از نماز مغرب و عشا با سخنرانی حجج‌الاسلام نور العين و خواجه عابدرضا محسنی، سخنرانان اردوزبان اين اداره، درباره موضوعات فضايل علمی و اخلاقی امام هشتم(ع)، آموزه‌های خداشناسی در تعاليم امام رضا(ع)، آداب معاشرت از ديدگاه امام رضا(ع)، سياست و حكومت از منظر امام رضا(ع)، ويژگي‌های شخصيتی امام رضا(ع) و مناظرات امام رضا(ع) در رواق كوثر انجام می‌شود.
مدير اداره زائران غيرايرانی آستان قدس رضوی از قرائت زيارت و ادعيه در این ایام نیز خبر داد و ابراز كرد: زيارت و ادعيه ويژه آذری‌زبانان در رواق غدير، زائران اردو زبانان در رواق كوثر و همچنين ويژه عرب‌زبانان در رواق شيخ طوسی و صحن غدير قرائت خواهد شد.
باقری به برگزاری مسابقه كتبی ويژه زائران عرب‌زبان در دارالرحمه و صحن غدير اشاره و خاطرنشان كرد: مسابقه شفاهی آذری‌زبانان در رواق غدير و مسابقه كتبی اردوزبانان در رواق كوثر برگزار می‌شود.
وی به اجراي مداحی و مولودی‌خوانی اردوزبانان و آذری‌زبانان به ترتيب در رواق‌های كوثر و غدير اشاره كرد و افزود: نمازجماعت اردوزبانان در رواق كوثر و مقبره شيخ حر عاملی، نماز آذری زبانان در رواق غدير و همچنين نماز عرب‌زبانان در صحن غدير و رواق شيخ طوسی اقامه مي‌شود که پس از اقامه مغرب و عشا يك صفحه از قرآن كريم در رواق كوثر قرائت می‌شود.
مدير اداره زائران غيرايرانی آستان قدس رضوی با اشاره به پاسخگويی به سوالات شرعی زائران غيرايرانی، اضافه كرد: همه روزه سوالات شرعی آذری‌زبانان در رواق غدير، ساعت 11 الی 13 و همچنين سوالات اردوزبان در مقبره شيخ حر عاملی و رواق كوثر انجام می‌شود و سوالات شرعی عرب‌زبانان از ساعت 7 صبح تا هنگام نماز ظهر در دارالرحمه و قبل از نماز شب در صحن غدير پاسخ داده خواهد شد.
باقري پذيرايي، نمايش فيلم و توزيع بن غذاي حضرت را از ديگر خدمات ارائه شده به زائران غيرايراني نام برد و تصريح كرد: بازديد از موزه مركزي، قرآن و نمايشگاه فعاليت‌هاي دائمي آستان قدس از جمله خدمات ارائه شده در اين ايام ويژه زائران خارجي است.
captcha