
به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، اختتامیه طرح قرآنی «والفجر» و جشن خانوادگی «انقلاب محمدی» شب گذشته، ۲۱ بهمنماه ساعت ۲۰ در مسجد جوادلائمه(ع) مشهد برگزار شد.
براساس این گزارش، ابتدای این مراسم با تلاوت آیات اول الی 22 سوره فجر، دعای توسل و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد و در ادامه علی اکبر عنابستانی، استاد دانشگاه فردوسی مشهد گفت: کمتر انقلابی در دنیا داریم که پس از 36 سال از تحقق آن، آرمان هایش عین روز اول زنده باشد باید نسل امروز حواسشان باشد و یادشان نرود برای چه انقلاب کرده ایم.
استاد دانشگاه فردوسی مشهد در پاسخ به این سوال که اغلب مردم نظرات مختلفی در خصوص این که برای چه انقلاب کرده ایم؟ دارند، افزود: برخی القا می کنند چون وضع معیشت مردم بد بود، مردم در فقر و فلاکت بودند و یا برخی دیگر معتقد بودند دلیل انقلاب کردن ما برای فساد و فحشای حاکم در کشورمان بوده است.
عنابستانی ادامه داد: بعضی دیگر از افراد می گفتند خفقان بود و همه چیز تحت سیطره ساواک بود و کسی جرأت نداشت حرفی بزند و گروهی عدم استقلال را دلیل انقلاب می دانستند چون باور داشتند کشورهای خارجی همچون آمریکا، اسرائیل و انگلیس برای ما تصمیم می گیرند لذا برای استقلال کشورمان قیام کردیم.
وی با بیان اینکه هیچ کدام از این علت ها دلیلی برای انقلاب کردن کشورمان نبود، اضافه کرد: اگر نفهمیم برای چه انقلاب کرده ایم آن وقت در ارزیابی 36 ساله انقلاب کشورمان به اشتباه می افتیم.
استاد دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: سال 1343 وقتی دایره کاپیتالاسیون و جریانات مربوطه در مجلس تصویب شد، امام(ره) پس از آزادی هشت ماه زندانی شدن، آن سخنرانی تاریخی خودشان که در واقع حرکت توپنده انقلاب بود را ایراد کردند.
عنابستانی با اشاره به اینکه جملات امام در آن سخنرانی این بود «علمای اسلام من اعلام خطر می کنم، به داد اسلام برسید، رفت اسلام، رفت اسلام»، اضافه کرد: پس انقلاب ما برای دادرسی به اسلام و احیاء ارزش های اسلام بود.
اقامه دین اسلام؛ هدف کشورمان
وی با بیان اینکه هدف انقلاب کشورمان اقامه دین بود، عنوان کرد: نظامی که بر اساس چارچوب های دینی شکل بگیرد حتما در آن نظام آزادی، استقلال و پیشرفت در حوزه های علمی، اقتصادی، فرهنگی و آموزشی وجود دارد و این انقلاب به ما نشان داد هر چه داریم از برکت انقلاب است.
سپس در بیرون از مسجد مراسم نورافشانی، نوای الله اکبر و توزیع شیرینی انجام شد و پس از حضور مجدد حضار به داخل مسجد قاسمعلی اسفندیاری، یکی از شاعران و هنرمندان انقلاب اسلامی به اجرای سرودهای انقلابی و خاطرات آن دوران پرداخت.
همچنین در ادامه این مراسم، مهدی رجبپور، مسئول کانون فرهنگی جوادالائمه(ع) مشهد به گزارش طرح قرآنی «والفجر» پرداخت و گفت: به برکت خون شهدای انقلاب و رهبری های حکیمانه امام(ره) این انقلاب به ثمر رسید و بزرگترهای ما این شب و روز پیروزی را جشن گرفتند تا امروز به دست ما رسید.
وی با ابراز تأسف از اینکه جوانان هیئتی و مسجدی نام شهدای انقلاب را نمی دانند و آنان را نمی شناسند، افزود: با احترام به همه برنامه های فجر که در سراسر کشور برگزار می شود امسال تصمیم گرفته شد تا برنامه های این کانون کلیشه ای نباشد و با برنامه ریزی به ایجاد طرحی نو به استقبال دهه فجر رفتیم لذا تصمیم گرفته شد تا طرح قرآنی «والفجر» را اجرایی کنیم.
مسئول کانون فرهنگی جوادالائمه(ع) مشهد اضافه کرد: لذا این طرح قرآنی از 12 بهمن ماه از دو طریق سامانه پیام کوتاه 10001776 و پایگاه اطلاعرسانی 3raj.ir اطلاع رسانی شد تا افرادی که تمایل دارند به نام یکی از شهدای انقلاب به انتخاب خود سوره و یا جزء ی از قرآن را قرائت کنند.
شناسایی نام 60 شهید انقلاب مشهد در طرح قرآنی «والفجر»
رجبپور با اعلام اینکه با ایجاد این طرح نام 60 شهید انقلاب در شهرمان شناسایی شد، اظهار کرد: علاوه بر اجرایی کردن این طرح در دهه فجر، برنامه های مختلفی همچون غبارروبی مزار شهدا و دیدار از خانواده شهید حجت الاسلام سیدرضا کامیاب را داشتیم.
یادآور می شود، در پایان این مراسم از خانواده های شهدای انقلاب و هشت سال دفاع مقدس با اهدای لوح مزین با عکس شهید تجلیل شد که از جمله این شهیدان می توان به حجت الاسلام سیدرضا کامیاب، ولی الله چراغچی و نورعلی شوشتری اشاره کرد و هچنین قرعه کشی و اهدا جوایز به 14 نفر از افرادی که در این طرح شرکت کردهاند، انجام گرفت.