کد خبر: 2958851
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۱
نواب خبر داد:

تأسیس ۱۰ رشته جدید در دانشگاه ادیان و مذاهب در سال ۹۴

گروه دانشگاه: رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به مهم‌ترین چشم‌اندازهای این دانشگاه در سال ۹۴، گفت: ۱۰ رشته جدید برای راه‌اندازی و تدریس در این دانشگاه به وزارت علوم پیشنهاد شده است که با موافقت این وزارتخانه‌ها در سال جدید پذیرش دانشجو خواهیم داشت.

حجت‌الاسلام سیدابوالحسن نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با مهم‌ترین چشم‌اندازهای این دانشگاه در سال 94، گفت: رشته‌های جدیدی را به‌منظور راه‌اندازی در این دانشگاه به وزارت علوم پیشنهاد داده‌ایم که اگر مورد موافقت قرار گیرند، حدود 10 رشته جدید به رشته‌‌های در حال تدریس در این دانشگاه اضافه خواهد شد.

وی افزود: در سال جدید بیشترین توجه ما روی توسعه کیفی دانشگاه است و خیلی روی کمیت کار نخواهیم کرد. رشته‌های جدید رشته‌های فلسفه، عرفان و کلام و مطالعات زنان در بخش فوق لیسانس هستند. چهار رشته فلسفه‌، سه رشته عرفان و سه رشته مطالعات زنان داریم.

پیشنهاد تأسیس دو رشته جدید در دانشگاه ادیان و مذاهب

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اظهار کرد: پیشنهاد تأسیس دو رشته دیگر هم برای تصویب به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارسال شده است. رشته‌های فرق شیعه و شناخت وهابیت دو رشته‌ای است که از قبل برای تصویب و ایجاد به وزارت علوم داده‌ایم.

نواب عنوان کرد: در این مدت تا جایی که در حد توانمان بوده است سعی کرده‌ایم در اجلاس‌های مختلف با موضوع جهان اسلام در سراسر دنیا شرکت کنیم. در آخرین روزهای ماه اسفند مفتی عمان از رئیس دانشگاه و یک هیئتی از این دانشگاه دعوت کرد. سفرهای رئیس و اعضای هیئت علمی این دانشگاه همچنان ادامه دارد. روز چهارم فروردین نیز در اجلاسی در رم که دعوت شده‌ایم شرکت خواهیم کرد.

وی با اشاره به ارتباط مثمر این دانشگاه با دانشگاه‌های تقریبی در ایران و همچنین در خارج از ایران، گفت: ما به‌طور مرتب با دانشگاه مذاهب اسلامی که در تهران است تعامل و جلسات مشترک داریم. میهمان‌های خارجی که دعوت می‌‌کنیم به هر دو دانشگاه می‌آیند و در زمینه برگزاری همایش‌ها و نشست‌های مشترک همکاری بسیار خوبی داریم.

نواب اظهار کرد: با دانشگاه‌های خارج از ایران نیز روابط خوبی داریم. به‌طور مثال با دانشگاه الزیتونیه تونس موافقت‌نامه همکاری امضا کرده‌ایم. دانشگاه الزیتونیه یکی از اعضای هیئت علمی ما را برای شرکت در اجلاسی در تونس دعوت کردند. نظیر چنین برنامه‌هایی همچنان بوده و در سال 94 نیز ادامه خواهد داشت.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه در کل ما دانشگاهی کوچک،‌ اما زبده و بسیار فعال داریم، عنوان کرد: چون دانشجوی لیسانس نداریم بار سنگینی بر دوشمان نیست. فقط دانشجویان فوق لیسانس و دکتری داریم. به همین جهت دانشگاه پژوهش‌محور و گفت‌وگو محور است و روی کرسی‌های آزاداندیشی تکیه دارد. تقریباً کرسی‌های نظریه‌پردازی را در این جا به‌طور دائم داریم.

نواب گفت: نظریه‌پردازی توسط اساتید برجسته داخلی و بیرونی انجام می‌شود. هر استادی نظریه خود را مطرح می‌کند. در طول یک سال 20 نظریه مطرح شده است. برای این کرسی‌ها شرکت علاقه‌مندان آزاد است. همچنین برای برگزاری اردوهای تقریبی در آینده برنامه داریم. همزمان با ایام عید نیز سفرهای خارجی را خواهیم داشت؛ اما سفر داخلی برنامه‌ریزی نشده است.

captcha