کد خبر: 3321016
تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۵

شماره ۶۴ فصلنامه علمی ـ پژوهشی علوم سیاسی منتشر شد

گروه اندیشه: شماره 64 فصلنامه علمی ـ پژوهشی علوم سیاسی به صاحب امتیازی دانشگاه باقرالعلوم(ع) و صاحب امتیازی احمد واعظی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در این شماره از این فصلنامه علمی-پژوهشی مقالات «نگرش سیستمی و مسئله کارآمدی نظام جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر ظرفیت‌های نهاد ولایت» نوشته سید غلامرضا موسوی و احمد واعظی، «نسبت سنت و تجدد در اندیشه سیاسی آیت‌ا... مطهری» نگاشته منصور میراحمدی و یزدان خالدی‌پور، «جایگاه و نقش اشعری در تاسیس کلام سیاسی اهل سنت» نگاشته سیدعلی میرموسوی، «برخورد روشنفکران مسلمان با تجدد و تاثیر آن بر مفهوم غرب‌شناسی در ایران» اثر احسان بخشنده، «روش‌شناسی نظریه مبنایی و کاربرد آن در علوم سیاسی» نوشته یحیی کمالی و «بررسی ایدئولوژی گروه تکفیری-وهابی دولت اسلامی عراق و شام (داعش)» نگاشته مهدی بخشی‌شیخ‌احمد، بهنام بهاری و پیام وهاب‌‍پور، را می‌خوانیم.
در مقاله «نگرش سیستمی و مسئله کارآمدی نظام جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر ظرفیت‌های نهاد ولایت» می‌خوانیم: کارآمدی نظام جمهوری اسلامی یکی از دغدغه‌‎های مهم در سال‌های اخیر و پس از گذشت سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی است، به خصوص در شرایط جدید که نقش منطقه‌ای و جهانی ایران از جایگاه ویژه‌ای برخوردار شده و بر اساس آن مطالبات جدیدی از نخبگان و دانشمندان ایرانی در ارائه مدل‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در حال شکل‌گیری است...نقظه عظیمت این مقاله نهاد ولایت به مثابه نقطه تعادل اسلامی و عالی‌ترین مقام مدیریت راهبردی است که می‌تاند با اعمال نگرش سیستمی-جوهر تفکر راهبری-به مهندسی سیستم‌های کلام نظام سیاسی، نوسازی و بهسازی و در یک کلام کارآمدسازی سیستم اقدام نماید و از طریق تغییر یا تکمیل حلقه‌های مفقود برای بهبود سیستم تلاش نماید.
نویسندگان «نسبت سنت و تجدد در اندیشه سیاسی آیت‌ا... مطهری» معتقدند که استاد مطهری یکی از مهم‌ترین شخصیت‌های فکری نوگرا در ایران معاصر است که تلاش ارزنده‌ای در بازسازی سنت اسلامی ایرانی در زمینه تجدد انجام داده است ...تلاش نظری وی می‌تواند الگوی مناسبی برای تداوم رویکرد نوگرایی در اندیشه اسلامی ارائه نماید.
احسان بخشنده معتقد است که در مقاله‌اش نشان داده است غرب‌شناسی برخلاف شرق‌شناسی با قصد و برنامه قبلی به دست نیامده است و شرق تنها غرب را تارنمایی نمی‌‍کند بلکه در مواقعی آن را نمایندگی هم می‌کند، وی معتقد است که غرب‌شناسی حاصل بازنمایی یک عکس العمل طبیعی و مخالفت با شرقی کردن ایران توسط غرب و نسبت‌ دادن برچسب‌هایی (مانند تروریست) به ایران است که از یگ گفتمان به ایدئولوژی تبدیل شد.
فصلنامه علمی-پژوهشی علوم سیاسی به صاحب امتیازی دانشگاه باقرالعلوم(ع) شماره 64 خود را که به دوره زمستان سال 1392 اختصاص یافته است در 176 منتشر و به قیمت 5000 تومان در اختیار علاقه‌مندان قرار داده است.

captcha